Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία: Βίντεο ντοκουμέντο - Πώς drone «τσάκωσε» εμπρηστή

Ιταλία: Βίντεο ντοκουμέντο – Πώς drone «τσάκωσε» εμπρηστή

Το βίντεο έδωσαν στη δημοσιότητα οι Αρχές.

Με τον ιταλικό νότο να συνταράσσεται από τις πυρκαγιές που έχουν κατακάψει χιλιάδες στρέμματα και έχει κοστίσει τη ζωή σε τουλάχιστον επτά ανθρώπους έχει κάνει τις Αρχές να χρησιμοποιούν drone για να εντοπίζουν, να ταυτοποιούν και να συλλαμβάνουν εμπρηστές.

Μάλιστα οι ιταλικές Αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα πλάνα από έναν εμπρηστή την ώρα της δράσης του.

Στα πλάνα από το μη επανδρωμένο αεροσκάφος με χρήση θερμικών καμερών που φέρονται να δείχνουν έναν ύποπτο εμπρηστή εν δράσει στην περιοχή της Καλαβρίας, την ώρα που οι πυροσβέστες έδιναν μάχη με τις φλόγες σε ολόκληρη τη χώρα.

Στο βίντεο φαίνεται ένας άνδρας να έχει σταθμεύσει τη μοτοσικλέτα του κοντά σε ένα χωράφι κοντά σε ένα από τα μεγαλύτερα δάση της Καλαβρίας. Μάλιστα ο άνδρας διακρίνεται να πετάει πέτρες προς το drone προκειμένου να το καταρρίψει καθώς φαίνεται να γνωρίζει πως το μη επανδρωμένο αεροσκάφος θα τον καταγράψει και θα στείλει τα δεδομένα στις αστυνομικές Αρχές.

Πάντως ο άνδρας δεν πτοήθηκε κι έβαλε φωτιά στο δάσος, η οποία εξαπλώθηκε στο δάσος της Καλαβρίας.

Δείτε το βίντεο

Ο άνδρας είναι ένας 47χρονος κάτοικος της περιοχής, σεσημασμένος για παρόμοια αδικήματα. Η αστυνομία τον εντόπισε σε μία απομονωμένη αγρικοία και τον συνέλαβε.

Μόνο μέσα στον Ιούλιο εκδηλώθηκαν 50 πυρκαγιές στη συγκεκριμένη ζώνη, οι οποίοι χρησιμοποιούν περισσότερα από 45 drones για να επιτηρούν τα δάση για πιθανούς εμπρησμούς.

«Η Καλαβρία είναι μία πολιτισμένη περιοχή, αλλά έχει και μερικούς ανόητους που βάζουν φωτιές στα δάση, όπως ο εμπρηστής που πιάστηκε χθες», ανέφερε σε βίντεο που δημοσίευσε στα social media ο κυβερνήτης της περιοχής, Ρομπέρτο Οτσιούτο.

«Από πού ήρθε, από τις σπηλιές;», προσέθεσε.

Ο Οτσιούτο προσέθεσε πως η περιοχή έχει 30 drones για να επιτηρούν την κατάσταση με τις δασικές πυρκαγιές και διαμήνυσε πως θα δείξουν «μηδενική ανοχή» στους εμπρηστές.

Στην Καλαβρία, στην ορεινή περιοχή Καρντέτο, ένας ανάπηρος άνδρας 98 ετών κάηκε μέσα στην αγροικία του, η οποία περικυκλώθηκε από τις φλόγες. Η κόρη του και ο γαμπρός του προσπάθησαν να τον μεταφέρουν έξω από το σπίτι προτού πλησιάσει η φωτιά, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Το κύμα καύσωνα και οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες που σάρωσαν Σικελία, Σαρδηνία και Καλαβρία, δυσχέραναν τις προσπάθειες των πυροσβεστών να θέσουν υπό έλεγχο τις φωτιές.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024