Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεσμεύεται για «ιστορικά υψηλό επίπεδο» σχέσεων με την Κίνα

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεσμεύεται για «ιστορικά υψηλό επίπεδο» σχέσεων με την Κίνα

Στις συνομιλίες ανάμεσα στη Βόρεια Κορέα και την Κίνα επιβεβαιώθηκε η πρόθεση των κυβερνήσεών τους ν’ αντιμετωπίσουν την περίπλοκη διεθνή κατάσταση με δικές τους πρωτοβουλίες.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν δεσμεύτηκε πως θ’ αναπτύξει τις διμερείς σχέσεις με την Κίνα σε ιστορικά υψηλό επίπεδο, κατά τη συνάντηση που είχε με την κινεζική αντιπροσωπεία που επισκέφθηκε την Πιονγιάνγκ για να παραστεί στους εορτασμούς της 70ής επετείου από τον τερματισμό του πολέμου της Κορέας, όπως μεταδίδει σήμερα το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων (KCNA).

«Ιστορικά υψηλό επίπεδο»

Χθες Παρασκευή, ο Κιμ παρέθεσε δεξίωση προς τιμήν της κινεζικής αντιπροσωπείας, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Λι Χονγκτζόνγκ (στη φωτογραφία του KCNA via Reuters, επάνω, καταθέτει στεφάνι στον Πύργο Φιλίας στην Πιονγιάνγκ), μέλος του πολιτικού γραφείου της κεντρικής επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.

«Στις συνομιλίες επιβεβαιώθηκε η πρόθεση των κυβερνήσεων των δύο χωρών ν’ αντιμετωπίσουν την περίπλοκη διεθνή κατάσταση με δικές τους πρωτοβουλίες και ν’ αναπτύξουν σταδιακά τη φιλία και τη συντροφική συνεργασία τους σε ιστορικά υψηλό επίπεδο», αναφέρει το KCNA.

Βαλλιστικοί και UAV

Η συνάντηση ακολούθησε τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της Πέμπτης στην Πιονγιάνγκ, την οποία ο βορειοκορεάτης ηγέτης παρακολούθησε μαζί με υψηλόβαθμους αξιωματούχους από την Κίνα και τη Ρωσία (σ.σ. επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας ήταν ο υπουργός Αμυνας Σεργκέι Σοϊγκού).

Στη διάρκεια της παρέλασης επιδείχθηκαν νέοι διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι (φωτογραφία, επάνω, από το KCNA via Reuters) που έχουν τη δυνατότητα να φέρουν πυρηνικές κεφαλές, καθώς και τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV).

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

«Μονόδρομος» το VAR και στο μπάσκετ – Εφαρμογή στο τελευταίο κρίσιμο δίλεπτο και για όλες τις αποφάσεις

Μια είναι η λύση για να μπει τέλος σε «εμετικές» διαιτησίες, όπως αυτή που είδαμε στο Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024