Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βόρεια Κορέα: Νέα εκτόξευση «πυραύλων κρουζ» προς την Κίτρινη Θάλασσα

Βόρεια Κορέα: Νέα εκτόξευση «πυραύλων κρουζ» προς την Κίτρινη Θάλασσα

Σε νέα εκτόξευση πυραύλων κρουζ προχώρησε η Βόρεια Κορέα μετά από εκείνες με βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς και τις απειλές της για χρήση πυρηνικών όπλων.

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε στην εκτόξευση «πυραύλων κρουζ» προς την Κίτρινη Θάλασσα, ανάμεσα στην κορεατική χερσόνησο και την Κίνα, μεταδίδει το νοτιοκορεάτικο εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας στη Σεούλ (φωτογραφία, επάνω, από εκτόξευση της 12ης Ιουλίου).

Μπαράζ εκτοξεύσεων

Σύμφωνα με το Γιονάπ, η εκτόξευση καταγράφηκε περί τις 04:00 [τοπική ώρα· περί τις 22:00 χθες Παρασκευή ώρα Ελλάδας] και αναλύεται από τις υπηρεσίες πληροφοριών της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ.

Πραγματοποιήθηκε τρεις ημέρες μετά την εκτόξευση δυο βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς προς την αντίθετη κατεύθυνση, προς την ανατολική θάλασσα, ή θάλασσα της Ιαπωνίας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Πυρηνική απειλή

Η Πιονγιάνγκ ανέφερε προχθές ότι η ανάπτυξη αμερικανικών όπλων, όπως αεροπλανοφόρα, βομβαρδιστικά ή πυρηνικά υποβρύχια στη Νότια Κορέα, ενδέχεται να πληροί τις προϋποθέσεις για τη χρήση πυρηνικών όπλων από την πλευρά της.

Την είδηση μετέδωσε το βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA, επικαλούμενο δήλωση του υπουργού Αμυνας της χώρας Καγνκ Σουν Ναμ.

Οι δηλώσεις αυτές εντείνουν την ανησυχία καθώς κάθε πλευρά ενισχύει την επίδειξη στρατιωτικής δύναμης σε μια αντιπαράθεση σχετικά με τα προγράμματα πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων της Βόρειας Κορέας.

Ο Καγνκ Σουν Ναμ κατηγόρησε παράλληλα τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα για κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή, επικρίνοντας την πρώτη συνάντηση της συμβουλευτικής ομάδας Ουάσινγκτον-Σεούλ για τα πυρηνικά.

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024