Βλαντίμιρ Πούτιν: Η Μόσχα είναι έτοιμη να συζητήσει τη σύγκρουση με την Ουκρανία αλλά το Κίεβο αρνείται
Τι δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επανέλαβε σήμερα τη θέση της Ρωσίας ότι είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, αλλά ότι το Κίεβο αρνείται να συμμετάσχει σε αυτές.
Ο Πούτιν απαντούσε σε σχόλια του προέδρου της Επιτροπής Αφρικανικής Ένωσης Μούσα Φάκι Μάχαματ, που δήλωσε στη σύνοδο κορυφής Ρωσίας-Αφρικής στην Αγία Πετρούπολη ότι η Αφρικανική Ένωση δίνει μεγάλη σημασία στην ακεραιότητα και την κυριαρχία κρατών καθώς και στην ειρηνική διευθέτηση κρίσεων μέσω συμβιβασμού.
Η θέση του Κιέβου
Το Κίεβο έχει δηλώσει ότι δεν έτοιμο να εισέλθει σε διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα, ενόσω η Ρωσία, που πριν από 17 μήνες εισέβαλε στη γειτονική της χώρα, έχει υπό τον έλεγχό της το ένα πέμπτο των ουκρανικών εδαφών.
Η Ρωσία έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι οι όποιες συνομιλίες πρέπει να λαμβάνουν υπ’ όψιν αυτές τις «νέες πραγματικότητες».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Επτά σεισμικές δονήσεις μέσα σε 25 λεπτά στην Εύβοια
- Ο ΠΑΟΚ δίνει 2 εκατ. ευρώ στον Παναθηναϊκό για Τολιόπουλο – Το «χρυσό» συμβόλαιο που δίνει στον Έλληνα γκαρντ
- The Birthday Party – Ο Γουίλεμ Νταφόε υποδύεται έναν τύπο σαν τον Ωνάση αλλά αυτό δεν αρκεί
- Ναυτιλία: Τα παγκόσμια σημεία συμφόρησης – Στενά και Διώρυγες
- Έδωσε το σύνθημα ο Λαουτάρο: «Άλλο ένα βήμα, η Αργεντινή έδειξε από τι μέταλλο είναι φτιαγμένη» (pics)
- Κρήτη: Αυτοκίνητο σε τρελή πορεία πήρε σβάρνα σταθμευμένα ΙΧ και ανετράπη – Σώοι οι τρεις επιβαίνοντες
- Θεσσαλονίκη: Οριοθετημένη η φωτιά στο Περιβολάκι Λαγκαδά – Συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης
- Ο Μέσι έγινε έξαλλος με τον διαιτητή Πινέιρο: «Να μου μιλάς με σεβασμό, όπως εγώ» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)





















![Αμερικανός βουλευτής καταγγέλλει ότι ισραηλινοί έποικοι τον έθεσαν «υπό κράτηση» στη Δυτική Όχθη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/2026-07-11T111604Z_984763959_RC26AMAT2526_RTRMADP_5_ISRAEL-PALESTINIANS-WEST-BANK-KHANNA-315x220.jpg)














































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442