Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: Κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας - ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ θα κριθούν για τις επιλογές τους

Μητσοτάκης: Κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας – ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ θα κριθούν για τις επιλογές τους

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας για το νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ, τόνισε ότι αποτελεί την υλοποίηση μίας ακόμη δέσμευσης της κυβέρνησης

Ψηφίζεται απόψε το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που περιλαμβάνει αυξήσεις μισθών και συντάξεων, μειώσεις φόρων και ενισχύσεις σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκίνησε την ομιλία του εκφράζοντας και πάλι την θλίψη και τον σεβασμό του για τους δύο πιλότους που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος στην Κάρυστο της Εύβοιας, όπου επιχειρούσαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, όταν συνετρίβη το Καναντέρ στο οποίο επέβαιναν.

«Το κράτος παραμένει στην πρώτη γραμμή, όχι χωρίς αδυναμίες αλλά με πολύ καλύτερα μέσα», τόνισε, ζητώντας από όλους ανεξαιρέτως να βρίσκονται σε επιφυλακή, γιατί «η κλιματική κρίση ήρθε για να μείνει».

«Κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας»

Μιλώντας για το νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ, τόνισε ότι αποτελεί την υλοποίηση μίας ακόμη δέσμευσης της κυβέρνησης.

«Σηματοδοτεί τη συνέπεια λόγων και έργων, ενσωματώνοντας στο πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείο Οικονομικούν περίπου τις μισές από τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις», είπε χαρακτηριστικά – και χειροκροτούμενος από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας – ο πρωθυπουργός.

«Οι νέες διατάξεις περιέχουν τρεις βασικές κατευθύνσεις: Ενίσχυση του εισοδήματος, αντιμετώπιση της ακρίβειας και στήριξη στους ευάλωτους», προσέθεσε.

Και σημείωσε ότι «ο προϋπολογισμός που θα ψηφίσουμε φτάνει το 1 δισ. ευρώ ετησίως», ενώ σημείωσε πως με το ίδιο νομοσχέδιο καθιερώνεται η δυνατότητα των κομμάτων να ποσοτικοποιούν τα προγράμματα τους.

O πρωθυπουργός επεσήμανε ιδιαίτερα ότι με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης δίνονται για πρώτη φορά αυξήσεις σε δημοσίους υπαλλήλους μετά από 14 χρόνια.

«Δίνουμε ένα μισθό επιπλέον για κάθε δημόσιο υπάλληλο και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζουν», είπε χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας τη στάση των δύο κομμάτων, που δήλωσαν ότι θα καταψηφίσουν επί της αρχής το νομοσχέδιο Χατζηδάκη και τονίζοντας πως «όλοι τελικά κρίνονται για τις επιλογές τους».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε, επίσης, στις αυξήσεις του αφορολογήτου ορίου και στο youth pass για τη νέα γενιά, στην έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητα που είναι ασφαλισμένα και στην επέκταση κατά 375 εκατ. ευρώ των δανείων του Προγράμματος «Σπίτι μου».

«Οι μειώσεις στους φόρους και οι αυξήσεις στους μισθούς έχουν έρθει για να μείνουν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί τέλος ότι ο πρωθυπουργός δεν απάντησε στις αποκαλύψεις, αλλά και στις προσωπικές κατηγορίες που του απηύθυνε ο Νίκος Ανδρουλάκης για το θέμα των υποκλοπών.

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024