Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Η αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος που πιστεύει ότι το μυστικό για να πλουτίσουν οι γυναίκες είναι το πόκερ

ΗΠΑ: Η αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος που πιστεύει ότι το μυστικό για να πλουτίσουν οι γυναίκες είναι το πόκερ

«Υπάρχει άμεση σχέση ανάμεσα στο τρόπο που κάποιος επιλέγει να παίξει το χέρι στο πόκερ και τι ακριβώς μπορεί να είναι η επιστροφή μιας επένδυσης».

Η Τζένι Τζαστ είναι μια αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος. Δεν αποκαλύπτει πόσο χρήματα μετρά η περιουσία της, αλλά κλείνει το μάτι στους ενδιαφερόμενους, λέγοντας ότι οι εκτιμήσεις του 2022 για την αξία της, που την τοποθετούν στο ενάμισι δισεκατομμύριο δολάρια, είναι τουλάχιστον συντηρητικές.

Το όνομα της δεν είναι γνωστό στον πολύ κόσμο και η ίδια δεν φωτογραφίζεται στα μεγάλα κοσμικά γεγονότα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, γιατί όπως λέει στο Time δεν έχει ανάγκη να είναι δημόσιο πρόσωπο.

Με τέσσερα παιδιά και τέσσερες εταιρείες, έχει πολλά στα χέρια της για να την κρατούν νυχθημερόν απασχολημένη. Επίσης, πολλοί πλούσιοι άνθρωποι νιώθουν πιο ασφαλείς, όταν κρατούν χαμηλό προφίλ.

Στη διάρκεια της πανδημίας όμως, οπότε η χρηματοπιστωτική τεχνολογική πλατφόρμα που είχε δημιουργήσει μαζί με το σύζυγο της εκτόξευσε τα έσοδα τους, η ίδια αποφάσισε να βγει μπροστά και να φτιάξει κάτι δικό της στο πόκερ. Για την ακρίβεια άρχισε να μαθαίνει περίπου 1 εκατομμύριο γυναίκες διαφόρων ηλικιών πως να παίζουν Texas Hold’em.

Η λύση είναι το πόκερ

Σαφώς, στις προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι γυναίκες το δεύτερο μισό του 21ου αιώνα δεν θα συμπεριλαμβανόταν η εκμάθηση ενός παιχνιδιού με τράπουλα, ωστόσο για τη Τζαστ η αδυναμία τους να ξέρουν τους κανόνες του έχει πολύ μεγάλη σημασία.

Από το 2020, οπότε ξεκίνησε την εταιρεία Poker Power προσέλαβε δεκάδες γυναίκες και οργάνωσε ισόποσες εκδηλώσεις υψηλού προφίλ για να μάθει άλλες 32.000 γυναίκες πώς να παίζουν πόκερ σε 40 χώρες του κόσμου, από το Μονακό μέχρι την Κένυα.

Όπως εξηγεί η ίδια στο αμερικανικό περιοδικό «εάν δεν προχωρήσουν περισσότερες γυναίκες σε θέσεις εξουσίας, τότε θα συνεχίσουμε να βλέπουμε όλα τα προβλήματα που τις αφορούν γύρω μας. Και η αλήθεια είναι ότι αν δεν καταλαβαίνει κάποιος τα χρήματα και πως σαν άτομο είναι συνδεδεμένος με αυτά, τότε δεν πρόκειται ποτέ να καθίσει σε μια θέση εξουσίας».

Η 55χρονη Τζαστ πιστεύει ότι δεν είναι τυχαίο που το ποσοστό των γυναικών που απασχολούνται στο πόκερ και είναι options traders, όπως η ίδια, δεν ξεπερνά το 10%. Στον χώρο αυτό, στον οποίο ουσιαστικά έστησε την καριέρα της είδε από κοντά πως αντιδρούν οι γυναίκες σε επαγγελματικά περιβάλλοντα μεγάλου στρες και κατανόησε ότι τα μεγαλύτερα εμπόδια τους για να κερδίσουν κάτι καλύτερο σε αυτό το επίπεδο είναι ότι δεν τους αρέσει να παίρνουν ρίσκα και δεν έχουν ιδέα πώς να επενδύουν κεφάλαια.

Οι γυναίκες και το χρήμα

Υπολείπονται δηλαδή της αυτοπεποίθησης να αναλαμβάνουν όσον αφορά το πότε και πόσα πρέπει να επενδύσουν, αν δεν έχουν όλες τις πληροφορίες μπροστά τους. «Το βλέπω όταν προσπαθώ να τις φέρω στο trading, το καταλαβαίνω όταν αγωνίζονται να βρουν χρήματα για επενδύσεις», λέει η Τζαστ.

«Η μεγαλύτερη αδυναμία των γυναικών έχει να κάνει με το χρήμα», υπογραμμίζει η ίδια.

Αν συνυπολογιστεί ότι ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος Ρίτσαρντ Νίξον χρηματοδότησε την πρώτη του προεκλογική εκστρατεία με τα χρήματα που έβγαλε από το πόκερ, ενώ από ανάλογα κέρδη ο «συνάδελφος» του Ντουάιτ Αϊζενχάουερ αγόρασε την πρώτη του στρατιωτική στολή, μάλλον έχει δίκιο η Τζαστ όταν λέει στις γυναίκες «δεν χρειάζεται να είστε traders για όλη σας τη ζωή. Αλλά αν ξέρετε από options, μπορείτε να καθίσετε στο τραπέζι οποιασδήποτε επιχείρησης, σε όλες τις θέσεις της και να καταλαβαίνετε τι συμβαίνει με τα χρήματα. Και βάσει αυτών λαμβάνονται όλες οι αποφάσεις».

«Υπάρχει άμεση σχέση ανάμεσα στο τρόπο που κάποιος επιλέγει να παίξει το χέρι στο πόκερ και τι ακριβώς μπορεί να είναι η επιστροφή μιας επένδυσης», συμπληρώνει η Άνι Ντιουκ, που έχει κερδίσει μέχρι σήμερα πάνω από 4 εκατομμύρια δολάρια σε επαγγελματικά τουρνουά πόκερ, ενώ έχει γράψει πολλά βιβλία για την διαχείριση μιας απόφασης, τα οποία χρησιμοποιούνται για συμβουλευτικούς σκοπούς από πολλές χρηματοπιστωτικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο.

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024