Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πρώην στάβλοι μετατρέπονται σε Κέντρο Κοινωνικών Υπηρεσιών

Πρώην στάβλοι μετατρέπονται σε Κέντρο Κοινωνικών Υπηρεσιών

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την δημιουργία ενός πολυκέντρου φιλοξενίας κοινωνικών υπηρεσιών από τον Δήμο Θεσσαλονίκης εκεί όπου κάποτε ήταν οι στάβλοι Παπάφη.

Στην επόμενη φάση περνά το έργο της αξιοποίησης των πρώην στάβλων Παπάφη με την προκήρυξη του διαγωνισμού για την υλοποίηση του έργου μετατροπής τους σε κέντρο κοινωνικών υπηρεσιών.

«Η  Θεσσαλονίκη αποκτά ένα νέο σημείο αναφοράς, μια στέγη κοινωνικής φροντίδας και πολιτισμού», δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. «

Σε μια έκταση 4.775 τ.μ, στον χώρο που κάποτε στέγαζε τα ιππήλατα κάρα του δήμου, πρόκειται να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο κτιριακό συγκρότημα που θα  στεγάσει μεγάλο αριθμό κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Στα σχέδια περιλαμβάνονται βρεφονηπιακός σταθμός δυναμικότητας 136 νηπίων και βρεφών, ξενώνας φιλοξενίας 30 κλινών, κέντρο ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων, κοινοτικά ιατρεία, κλειστό δημοτικό γυμναστήριο και αίθουσες πολλαπλών χρήσεων που θα φιλοξενούν δράσεις πολιτισμού και αθλητισμού κ.α.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου θα δημιουργηθεί δημοτική βιβλιοθήκη, αναγνωστήριο και ειδικός χώρος όπου θα στεγαστεί το αρχείο της προσφυγικής Τούμπας ως χώρος διατήρησης της ιστορικής μνήμης.  Οι πρώην στάβλοι της Παπάφη θα αποτελέσουν όμως και έναν τόπο δροσιάς και αναψυχής, με υπαίθριους, κοινόχρηστους χώρους πρασίνου με προσβασιμότητα για όλους και παιδική χαρά, φυτεμένα δώματα ενώ στο υπόγειο θα υπάρχει χώρος στάθμευσης 53 θέσεων.

Sports in

«Για αυτό ο Μπαρτζώκας δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Μόουζες Ράιτ»

Ποιος είναι ο λόγος που ο Μόουζες Ράιτ δεν έπαιξε καθόλου στο Game 4 με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024