Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μιχάλης Κακογιάννης: «Την ερωτεύτηκα αμέσως, ήταν τόσο γοητευτική»

Μιχάλης Κακογιάννης: «Την ερωτεύτηκα αμέσως, ήταν τόσο γοητευτική»

Βρίσκω ωραία τα πρόσωπα των ηθοποιών που επιλέγω να δουλέψω μαζί τους, τη λέω γεωγραφία του ανθρώπινου προσώπου.

«Έζησα καλή ζωή, ασχέτως αν ποτέ δεν έκανα οικογένεια. Αγάπησα πλάσματα, που με μεγαλύτερη παραφορά αγάπησαν εμένα, έσπασα συχνά τις ερωτικές συμβάσεις, που η τρέχουσα ηθική επέβαλλε. Αγάπησα πολύ περισσότερο, ωστόσο, τη δουλειά μου», είχε δηλώσει ο Μιχάλης Κακογιάννης σε συνέντευξη του λίγο καιρό πριν φύγει από τη ζωή.

Ένας ανεκπλήρωτος έρωτας

Ανεκπλήρωτος έμεινε ο μεγάλος έρωτάς του για την ηθοποιό, Έλλη Λαμπέτη, την οποία του είχε συστήσει ο τότε άντρας της, Μάριος Πλωρίτης. Την ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα.

Πρώτη φορά την αντίκρυσε ένα πρωί στην πλατεία Συντάγματος που περπατούσε με τν Πλωρίτη και τότε έγινε μοιραίο για εκείνον…

«Ήταν τότε τόσο γοητευτική!

Απ’ όλους τους ηθοποιούς με τους οποίους συνεργάστηκα, θυμάμαι περισσότερο τη Λαμπέτη. Συνεργαστήκαμε στον κινηματογράφο και στο θέατρο. Την παρακολούθησα μέχρι τέλους. Την είχα ερωτευτεί.

Γιατί δεν της το είπα; Είναι μια ολόκληρη ιστορία. Η Έλλη ήταν μια πολύ ερωτική γυναίκα. Και δεν αισθανόμουν ικανός να αντιμετωπίσω ή να διαχειριστώ τον ερωτισμό που εξέπεμπε. Θυμάμαι πως κάποια περίοδο η ανάσα της μου είχε γίνει απαραίτητη.

Ξυπνούσα το πρωί και έπρεπε να τη βρω, να τη δω, να μιλήσουμε. Το ίδιο και εκείνη. Είχε μια απίστευτη γοητεία. Κατ’ αρχήν ήταν το πιο αρωματικό πλάσμα που έχω γνωρίσει στη ζωή μου. Μύριζε γάλα παιδιού και γιασεμί.»

Ο έρωτας για τη γυναίκα του φίλου του Μάριου Πλωρίτη

Ο σπουδαίος καλλιτέχνης μιλώντας για την πρώτη γνωριμία τους «Ήταν παντρεμένη με τον καλύτερό μου φίλο… Χώρισε τον Πλωρίτη ένα χρόνο μετά και τα έφτιαξε με το Χορν, κατά το γύρισμα της ταινίας μου, «Κυριακάτικο Ξύπνημα», στην Αίγυπτο, όπου είχαμε πάει για να κάνουμε τα εξωτερικά.

Γυρίζοντας από την Αίγυπτο, πήγε ο Πλωρίτης να την παραλάβει στο αεροδρόμιο και αμέσως του είπε: «Μάριε, πρέπει να σου πω ότι τελειώσαμε και ότι είμαι ερωτευμένη με τον Δημήτρη τον Χορν. Ε, ο Μάριος το έφερε πολύ βαρέως για ένα διάστημα και δεν έγραψε και καλή κριτική για την ταινία ως εκ τούτου».

Λίγο πριν φύγει από τη ζωή, ο Μιχάλης Κακογιάννης είχε εξομολογηθεί: «Τώρα πια όταν τη σκέφτομαι, έχω την εικόνα ενός απαλού πλάσματος. Τη βλέπω να μιλάει σε ορισμένες στάσεις κι εγώ να κοιτάζω τον εκπληκτικό λαιμό της. Και να ρουφάω το φυσικό άρωμά της…».

Οι τίτλοι τέλους

Η πρώτη συνεργασία Λαμπέτη – Κακογιάννης ήταν το 1953 στο «Κυριακάτικο Ξύπνημα». Ο Δημήτρης Χορν ζήτησε από τον φίλο του Μιχάλη Κακογιάννη να γυρίσει αυτή την ταινία με στόχο να διαφημιστεί ο θεατρικός θίασος που είχε μαζί με την Έλλη Λαμπέτη και τον Γιώργο Παππά. Ο πρωταγωνιστής ήθελε στην ταινία τρεις ισοδύναμους ρόλους, κάτι που τήρησε ο Κακογιάννης.

Η τελευταία τους το 1961 με την ταινία «Χαμένο Κορμί».

Ο Μιχάλης Κακογιάννης πέθανε στις 25 Ιουλίου 2011, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» της Αθήνας, σε ηλικία 90 ετών.

Sports in

Σκάνδαλο: Δεν κλήθηκε σε απολογία ο Αλμέιδα για την επίθεση στην Τούμπα

Ο Ματίας Αλμέιδα επιτέθηκε και έπιασε από τον λαιμό άνθρωπο της ΥΑΒΑΧ μετά το τέλος του παιχνιδιού στην Τούμπα, παρόλα αυτά δεν κλήθηκε σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή της Super League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024