Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αποκλειστικά στο in που δαπανήθηκαν τα χρήματα που έλαβαν δυο πυρόπληκτοι Δήμοι της Αττικής

Αποκλειστικά στο in που δαπανήθηκαν τα χρήματα που έλαβαν δυο πυρόπληκτοι Δήμοι της Αττικής

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων και Μάνδρας - Ειδυλλίας μίλησαν στο in αποκλειστικά, για το που πήγαν τα χρήματα που έλαβαν οι Δήμοι για μέτρα πυροπροστασίας.

«Αδυνατώ να καταλάβω, με ποιο σκεπτικό ένας δήμος 300.000 τετραγωνικών μέτρων, δικαιούται μόνο 153.000 ευρώ για έργα πυροπροστασίας» δήλωσε στο in ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

«Από αυτά τα χρήματα σχεδόν 50.000 ευρώ δόθηκαν στους εθελοντικούς συλλόγους του Δήμου προκειμένου να εξοπλιστούν. Σχεδόν 30 χιλιάδες ευρώ κόστισαν τα ανταλλακτικά για τους πυροσβεστικούς κρουνούς και γύρω στις 50.000 ευρώ δόθηκαν για την διάνοιξη κάποιων δασικών δρόμων που ήταν κλειστοί. Επίσης, αγοράστηκαν κάποιοι σωλήνες ενώ μισθώσαμε και έναν κλαδοτεμαχιστή προκειμένου να θρυμματίζουμε τα κλαδιά που συλλέγουμε από δρόμους δασικούς και αγροτικούς. Για να ξέρουμε τι λέμε. Ο Δήμος τι άλλο μπορεί να κάνει; Οι αντιπυρικές ζώνες δεν είναι απόφαση δική μας. Δεν έχουμε ως Δήμος τέτοια εξουσιοδότηση από το Δασαρχείο.

Ο Δήμος έχει την αρμοδιότητα να καθαρίσει και να κάνει προσπελάσιμους δασικούς και αγροτικούς δρόμους. Σαν Δήμος δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας. Κυρίως να λειτουργήσουμε επικουρικά μπορούμε και αυτά που σας είπα. Οι εθελοντικοί σύλλογοι μέσα από την οικονομική υποστήριξη του Δήμου κατάφεραν και αγόρασαν πυροσβεστικά οχήματα. Έχουμε μια υδροφόρα ως Δήμος. Και αναρωτιέμαι. Πως θα μπορέσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό όταν δεν έχουμε ούτε προσωπικό, ούτε μηχανήματα έργου;»

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων μας είπε και το εξαιρετικά σημαντικό που αφορά το πότε μπήκαν τα χρήματα στα ταμεία του Δήμου ώστε να προβεί σε όποιες δράσεις αντιπυρικές προέβη: «Στις 16 Μαΐου κάναμε την αναμόρφωση του προΰπολογισμού του Δήμου για να εγκριθεί η πίστωση των χρημάτων. Και από εκεί και πέρα γνωρίζετε πως η διαδικασία των προμηθειών απαιτεί τον δικό της χρόνο προκειμένου να ολοκληρωθεί»

Δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας, Χρήστος Στάθης

Το in μίλησε και με τον Δήμαρχο Μάνδρας – Ειδυλλίας, Χρήστο Στάθη, προκειμένου να πληροφορηθεί πόσα χρήματα έλαβε για πυροπροστασία και που δαπανήθηκαν.

«Λάβαμε 190.000 ευρώ για δράσεις πυροπροστασίας και κατανεμήθηκαν ως εξής: Έκανα 30 προσλήψεις 5μηνες για εποχικό προσωπικό και αναθέσεις σε εργολάβους για να κάνουν κλαδεύσεις σε όλο τον Δήμο. Αυτά για ένα Δήμο έκτασης σχεδόν 500 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων. Η εισαγόμενη στο Δήμο φωτιά από την στιγμή που πέρασε την παλαιά Εθνική οδό ήταν πολύ δύσκολο να αναχαιτιστεί».

Sports in

Ελ Αραμπί: «Είμαστε γεμάτοι προσδοκίες»

Ο Μαροκινός επιθετικός εκπροσώπησε τους παίκτες του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου για την αναμέτρηση με την Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024