Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τραγωδία στην Πάτρα: 24ωρη απεργία τη Δευτέρα προκηρύσσει το Εργατικό Κέντρο Πάτρας

Τραγωδία στην Πάτρα: 24ωρη απεργία τη Δευτέρα προκηρύσσει το Εργατικό Κέντρο Πάτρας

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας καταγγέλλει εργασίες εν μέσω καύσωνα.

Εργασίες εν μέσω καύσωνα στη γέφυρα που κατέρρευσε και στοίχισε τη ζωή σε έναν άνθρωπο και τραυμάτισε τουλάχιστον ακόμα οκτώ καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Μάλιστα η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας προκηρύσσει 24ωρη παμπατραϊκή απεργία για αύριο Δευτέρα 24 Ιουλίου και κάνει λόγο για «νέο εργοδοτικό έγκλημα κράτους και εργοδοσίας».

Ακόμα σημειώνεται πως το «έγκλημα αυτό δεν θα συγκαλυφθεί. Οι υπεύθυνοι  θα λογοδοτήσουν στον πατραϊκό λαό».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας προκηρύσσει 24ωρη παμπατραϊκή απεργία για αύριο Δευτέρα 24 Ιουλίου, «ως απάντηση στο νέο εργοδοτικό έγκλημα κράτους και εργοδοσίας που έγινε σήμερα στα έργα της περιμετρικής Πατρών στα Μποζαΐτικα». Στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 9.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο της Πάτρας.

«Με 40 βαθμούς, ημέρα Κυριακή, δουλεύουν οι εργάτες με ευθύνη κρατική», σημειώνει, προσθέτοντας πως «το έγκλημα αυτό, με νεκρούς και πολλούς τραυματίες εργάτες και Ρομά έγινε τις μεσημεριανές ώρες, χωρίς να τηρείται κανένα μέτρο ασφαλείας για τις εργασίες, και ενώ υπήρχε απαγόρευση για εργασίες εκείνες τις ώρες.

Το Εργατικό Κέντρο απαιτεί «να εξακριβωθεί ποιος έδωσε άδεια την ώρα που εκτελούνταν εργασίες, να υπάρχει από κάτω κόσμος και να ξεχωρίζει τα σίδερα από τα μπάζα, την ώρα που όλοι οι υπεύθυνοι γνώριζαν την επικινδυνότητα για κατάρρευση της γέφυρας».

«Το έγκλημα αυτό δεν θα συγκαλυφθεί. Οι υπεύθυνοι  θα λογοδοτήσουν στον Πατραϊκό λαό. Είναι βαριές οι ευθύνες για το σημερινό έγκλημα τόσο της εταιρίας που έχει αναλάβει το έργο, όσο και του κράτους.Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας», ξεκαθαρίζει, καλώντας τον πατραϊκό λαό να δώσει αγωνιστικό «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση.

Νωρίτερα το Εργατικό Κέντρο Πάτρας σε άλλη ανακοίνωσε υπογράμμιζε πως το «δεν θα ανεχτούμε άλλους νεκρούς για τα κέρδη τους» και καλούσε τους εργαζόμενους να είναι σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση.

Η ανακοίνωση

«Καταγγέλλουμε το γεγονός ότι Κυριακή και σε συνθήκες καύσωνα, εργαζόμενοι δούλευαν στη γέφυρα που κατέρρευσε στα Μποζαΐτικα. Έχουν  ευθύνες κυβέρνηση και Περιφέρεια για το νέο αυτό έγκλημα», υπογραμμίζει το Εργατικό Κέντρο Πάτρας για την κατάρρευση της γέφυρας στην Περιμετρική Οδό της Πάτρας, προσθέτοντας:

«Δεν θα ανεχτούμε άλλους νεκρούς για τα κέρδη τους. Καλούμε τους εργαζόμενους σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους. Το Eργατικό Kέντρο δεσμεύεται ότι οι υπεύθυνοι για αυτό το έγκλημα θα λογοδοτήσουν στον Πατραϊκό λαό. Από την πρώτη στιγμή βρίσκονται ομάδες συνδικαλιστών με επικεφαλής τους Δημήτρη Μαρμούτα, πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πάτρας και Δημήτρη Αγγελόπουλο, γενικό γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Πάτρας και πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας».

Sports in

Η εντυπωσιακή ανάρτηση της UEFA για τα ημιτελικά του Europa Conference League (pic)

Τα αστέρια των τεσσάρων ομάδων των ημιτελικών του Conference League με φόντο την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024