Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Σκιώδεις υπουργοί» με σφραγίδα Ανδρουλάκη

«Σκιώδεις υπουργοί» με σφραγίδα Ανδρουλάκη

Χωρίς λογική «επετηρίδας», το μείγμα αξιοποιεί τους εμπειρότερους σε γνώριμα «χαρτοφυλάκια», ενώ οι νεότεροι βουλευτές εντάχθηκαν σε τομείς σχετικούς με την κατάρτιση ή/και την εκλογική τους περιφέρεια.

Το στίγμα της οργάνωσης του κοινοβουλευτικού έργου του ΠΑΣΟΚ έδωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης με τους «σκιώδεις υπουργούς» του, δηλαδή τους βουλευτές που θα αναλάβουν τους Κοινοβουλευτικούς Τομείς Εργασίας.

Στόχος του είναι η ενεργοποίηση ολόκληρης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αφού όλοι πλέον οι βουλευτές έχουν συγκεκριμένο πεδίο ευθύνης στην κοινοβουλευτική παρουσία του ΠΑΣΟΚ.

Χωρίς λογική «επετηρίδας», το μείγμα αξιοποιεί τους εμπειρότερους σε γνώριμα «χαρτοφυλάκια», ενώ οι νεότεροι βουλευτές εντάχθηκαν σε τομείς σχετικούς με την κατάρτιση ή/και την εκλογική τους περιφέρεια.

Ετσι, αρμόδιος για το Συμβούλιο της Ευρώπης αναλαμβάνει ο Γιώργος Παπανδρέου, ενώ οι δυο νέοι βουλευτές Επικράτειας Δημήτρης Μάντζος και Παναγιώτης Δουδωνής αναλαμβάνουν δυο κρίσιμους τομείς, τον Εξωτερικών και τον Δημόσιας Διοίκησης, Κράτους και Θεσμών.

Στον τομέα Οικονομικών ενεργοποιείται ο Πάρις Κουκουλόπουλος, στον Οικονομίας ο Παύλος Γερουλάνος, ενώ ο ΚΤΕ Ανάπτυξης σπάει στα δυο και τον αναλαμβάνουν ο Γιώργος Νικητιάδης και η Ελένη Βατσινά. Η Νάντια Γιαννακοπούλου θα παρακολουθεί το Προστασίας του Πολίτη, ο Δημήτρης Μπιάγκης την Αμυνα κι η Μιλένα Αποστολάκη τη Δικαιοσύνη. Δυο γιατροί της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ανελαβαν τον ΚΤΕ Υγείας, ο Γιάννης Τσιμάρης κι ο Μπουρχάν Μπαράν, που θα επικεντρωθεί στα θέματα ψυχικής υγείας.

Στον κρίσιμο ΚΤΕ Περιβάλλοντος θα απασχοληθεί ο Μανωλης Χριστοδουλάκης, στην Ενέργεια ο Φραγκίσκος Παρασύρης, οι Μανώλης Χνάρης και Χριστίνα Σταρακά στην Αγροτική Πολιτική, ενώ ο ΚΤΕ Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ανετέθη στον Ανδρέα Πουλά.

Τον τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης θα έχει πλέον ο Γιώργος Μουλκιώτης, τον ΚΤΕ Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας η ευβοιώτισσα γυναικολόγος Κατερίνα Καζάνη, ενώ τον Υποδομών και Μεταφορών ο Απόστολος Πάνας.

Ο Παύλος Χρηστίδης θα παρακολουθεί τα θέματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Μεταναστευτικής Πολιτικής, η Νάγια Γρηγοράκου τον Πολιτισμό, η Κατερίνα Σπυριδάκη τον Τουρισμό, πεδίο επαγγελματικής ενασχόλησής της, ο Χιώτης Σταύρος Μιχαηλίδης τη Ναυτιλία και ο μυτιληνιός Παναγιώτης Παρασκευαΐδης τη Νησιωτική Πολιτική.

Τέλος, στα δυο σπάει και ο ΚΤΕ Ψηφιακής Διακυβέρνησης που ανατίθεται στους Ιλχάν Αχμέτ και Χριστίνα Σταρακά.

Έντυπη έκδοση «ΤΑ ΝΕΑ»

Sports in

Ο άνδρας που έσωσε 300 έργα του Βαν Γκογκ κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν ένας αιμοβόρος συνεργάτης των ναζί

Το 1942, ο Sam van Deventer φιλοξένησε ένα οικογενειακό πάρτι για τα 50ά γενέθλια του αιμοδιψούς Arthur Seyss-Inquart, του επιτρόπου του Ράιχ για τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής στις Κάτω Χώρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024