Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΣΟΚ: Ικανοποίηση για τη διείσδυση στον χώρο του Κέντρου και τους νέους

ΠΑΣΟΚ: Ικανοποίηση για τη διείσδυση στον χώρο του Κέντρου και τους νέους

Ολο το παρασκήνιο από τη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας - Τα... exit polls και η στήριξη στο νομοσχέδιο για τους απόδημους.

Μια διαφορετική από τις συνηθισμένες συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του έκανε χθες το ΠΑΣΟΚ, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να επιλέγει να μη δώσει ο ίδιος ομιλία, όπως είθισται να κάνουν οι πρόεδροι, αλλά να συζητήσει με τους βουλευτές.

Στη συνεδρίαση, που διήρκεσε περί τις τρεις ώρες, οι βουλευτές και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησαν με μια γενική κουβέντα για τους πολιτικούς στόχους του ΠΑΣΟΚ, σε σχέση και με τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών. Κατά πληροφορίες, ο Νίκος Ανδρουλάκης παρουσίασε ανάλυση στοιχείων από τα exit polls του Ιουνίου, που δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ στον χώρο του Κέντρου «έγραψε» 32% και η ΝΔ 37%, ενώ εμφανίστηκε ικανοποιημένος για τη διαγενεακή ισορροπία των ψηφοφόρων και τη διείσδυση στους νέους.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, συζητήθηκαν επίσης διαδικαστικά της Βουλής, ενώ επικυρώθηκε και τυπικά η ανάθεση της θέσης της γραμματέως της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στην Ευαγγελία Λιακούλη, με αναπληρωτή της τον Απόστολο Πάνα. Σύντομα αναμένεται και η ανακοίνωση των βουλευτών που θα αναλάβουν επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Τομέων Εργασίας (ΚΤΕ).

Επιπλέον, οι βουλευτές τοποθετήθηκαν και για το νομοσχέδιο για την περαιτέρω διευκόλυνση της άσκησης του δικαιώματος ψήφου από τους Ελληνες του εξωτερικού, με αφορμή την έναρξη της συζήτησής του στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ επιβεβαίωσε ότι δεν θα παρεκκλίνει από τη θέση που έχει ήδη διατυπώσει υπέρ της στήριξης του νομοθετήματος, παρά την κριτική που έχει διατυπώσει προς την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της. Οι βουλευτές συμφώνησαν επίσης ότι, με αφορμή την εν λόγω ρύθμιση, θα διατυπώσουν κι άλλες προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τη γενικότερη ενίσχυση του απόδημου Ελληνισμού.

Πυρά για τα Τέμπη

Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε συνάντηση στο γραφείο του στη Βουλή με τον Σύλλογο Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών, που του παρέδωσαν υπόμνημα με το οποίο ζητούν τη στήριξη και την αξιοποίηση των κοινοβουλευτικών μέσων ελέγχου για να διερευνηθούν όσα οδήγησαν στο τραγικό δυστύχημα.

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «τραγική ολιγωρία και αδράνεια» που πρέπει να διερευνηθεί, «οποιαδήποτε κυβέρνηση» κι αν αφορούσε, γιατί «έχουμε χρέος να μην ξεχάσουμε αυτό που συνέβη».

Επίσκεψη στα καμένα

Επίσης, νωρίτερα το πρωί επισκέφθηκε τις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές του Δήμου Σαρωνικού, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Ανατολικής Αττικής Μανώλη Χριστοδουλάκη, τον γραμματέα του Τομέα Πολιτικής Προστασίας Μιχάλη Χάλαρη και τοπικά στελέχη.

Αφού διαπίστωσε το μέγεθος της καταστροφής, τόνισε στις δηλώσεις του ότι «αντί η κυβέρνηση να χύνει κροκοδείλια δάκρυα μπροστά στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, έχει χρέος να πάρει συγκεκριμένες πολιτικές πρωτοβουλίες, με ενίσχυση των μηχανισμών πρόληψης – και ιδιαίτερα τον καθαρισμό των δασών – με οργανογράμματα τα οποία ξεκαθαρίζουν τις αρμοδιότητες μεταξύ τοπικής αυτοδιοίκησης και κεντρικού κράτους και, βέβαια, σχέδια πολιτικής προστασίας βάσει βέλτιστων ευρωπαϊκών πρακτικών».

Έντυπη έκδοση «ΤΑ ΝΕΑ»

Sports in

Τι ισχύει για Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ ενόψει του Game 5 με τους Πέισερς

Οι Μπακς παίζουν όλη τη σεζόν στο Game 5 με τους Πέισερς στο Μιλγουόκι (1/5, 04:30) και ενδεχομένως να αγωνιστούν ξανά χωρίς τους Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ, που εξακολουθούν να είναι αμφίβολοι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024