Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Συνάντηση Ερντογάν - Νετανιάχου μετά την επίσκεψη του Μαχμούντ Αμπάς

Τουρκία: Συνάντηση Ερντογάν – Νετανιάχου μετά την επίσκεψη του Μαχμούντ Αμπάς

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου θα συναντηθεί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία λίγα 24ωρα μετά την επίσκεψη του Μαχμούντ Αμπάς.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου θα συναντηθεί την Παρασκευή 28 Ιουλίου στην Τουρκία με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψής του, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη το βράδυ η τουρκική προεδρία (φωτογραφίες, επάνω, από Reuters/EPA).

Η ατζέντα

Στο δελτίο Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις υπηρεσίες του αρχηγού του τουρκικού κράτους διευκρινίζεται πως ο ισραηλινός πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τη χώρα λίγα 24ωρα μετά τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος αναμένεται στην Τουρκία την Τρίτη 25η Ιουλίου.

Ο τούρκος πρόεδρος Ερντογάν «θα υποδεχθεί τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς και τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου χωριστά στην Τουρκία κατά τη διάρκεια της ίδιας εβδομάδας», συνοψίζει το κείμενο.

Θα συζητήσει «τις σχέσεις Τουρκίας-Παλαιστίνης», «τις τελευταίες εξελίξεις στην ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση», καθώς και «άλλα τρέχοντα διεθνή θέματα», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Αναθέρμανση

Επειτα από χρόνια κρίσης, οι διπλωματικές σχέσεις της Τουρκίας και του Ισραήλ προοδευτικά αναθερμάνθηκαν τον τελευταίο χρόνο, με επισκέψεις υψηλού επιπέδου, ιδίως αυτή του ισραηλινού προέδρου Ισαάκ Χέρτσογκ στην Αγκυρα.

Ωστόσο η Τουρκία καταδίκασε με πολύ έντονο τρόπο στις αρχές του Απριλίου τα επεισόδια μέσα στο ισλαμικό τέμενος Αλ Ακσά της Ιερουσαλήμ, με τον κ. Ερντογάν να κρίνει πως το Ισραήλ παραβίασε «κόκκινη γραμμή».

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Μια βραδιά που την άξιζαν ο γίγαντας κόσμος του Ολυμπιακού και ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Η βραδιά στο «Βίλα Παρκ» και η μεγάλη νίκη επί της Άστον Βίλα, είναι ο ορισμός της ευτυχίας για τον κόσμο του Ολυμπιακού και τον πρόεδρό του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024