Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δυτική Οχθη: Παλαιστίνιος νεκρός από ισραηλινά πυρά στη Ναμπλούς

Δυτική Οχθη: Παλαιστίνιος νεκρός από ισραηλινά πυρά στη Ναμπλούς

Από παλαιστινιακές πηγές έγινε γνωστό ότι ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε και τουλάχιστον άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν από σφαίρες σε συγκρούσεις με ισραηλινές δυνάμεις, οι δύο εκ των οποίων κρίνεται πως βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής ανακοίνωσε ότι ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από πυρά ανδρών του στρατού του Ισραήλ στη Ναμπλούς, στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα Πέμπτη (φωτογραφία, επάνω, από το Twitter).

Συγκρούσεις

Παλαιστίνιοι μαχητές ανέφεραν πως ενεπλάκησαν σε συγκρούσεις με ισραηλινούς στρατιωτικούς και εποίκους στην περιοχή.

Η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος έκανε γνωστό ότι τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από σφαίρες σε συγκρούσεις με ισραηλινές δυνάμεις, οι δύο εκ των οποίων κρίνεται πως βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν σε ανατολικό τομέα της Ναμπλούς, στη βόρεια Δυτική Οχθη, παραδοσιακό οχυρό της παλαιστινιακής αντίστασης στην ισραηλινή κατοχή.

Η δύναμη στη Ναμπλούς των Ταξιαρχιών Αλ Κουντς, του ένοπλου βραχίονα του Παλαιστινιακού Ισλαμικού Τζιχάντ, ανακοίνωσε ότι μέλη της «μάχονται εναντίον δυνάμεων κατοχής και ομάδων εποίκων που έκαναν έφοδο στην περιοχή του τύμβου του Ιωσήφ», όπου έχουν ξεσπάσει επανειλημμένα συγκρούσεις ανάμεσα σε παλαιστίνιους μαχητές και τον ισραηλινό στρατό.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις δεν απάντησαν αμέσως όταν το πρακτορείο ειδήσεων Reuters τους ζήτησε να σχολιάσουν τις πληροφορίες αυτές.

Κλιμάκωση

Η βία στη Δυτική Oχθη έχει κλιμακωθεί τους τελευταίους 15 μήνες, με σειρά επιχειρήσεων του Τσαχάλ, του ισραηλινού στρατού, εφόδους εποίκων σε παλαιστινιακά χωριά και αντιισραηλινές επιθέσεις.

Οι Παλαιστίνιοι θέλουν να εγκαθιδρύσουν ανεξάρτητο κράτος στη Δυτική Oχθη και στη Γάζα με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ.

Το Ισραήλ κατέλαβε τη Δυτική Oχθη και την ανατολική Ιερουσαλήμ – την οποία έχει προσαρτήσει και χαρακτηρίσει «αιώνια πρωτεύουσά» του – στον πόλεμο των έξι ημερών (1967).

Οι ισραηλινοπαλαιστινιακές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με μεσολάβηση των ΗΠΑ κατέρρευσαν το 2014 και δεν θεωρείται πως υπάρχει οποιαδήποτε προοπτική επανέναρξής τους.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024