Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ιράκ: Διαδηλωτές εισέβαλαν και πυρπόλησαν την πρεσβεία της Σουηδίας στη Βαγδάτη (δείτε βίντεο)

Ιράκ: Διαδηλωτές εισέβαλαν και πυρπόλησαν την πρεσβεία της Σουηδίας στη Βαγδάτη (δείτε βίντεο)

Η διαμαρτυρία στην πρεσβεία της Σουηδίας στη Βαγδάτη, η οποία προηγήθηκε της εισβολής και πυρπόλησης, πραγματοποιήθηκε από οπαδούς του σιίτη κληρικού Μοκτάντα αλ-Σαντρ.

Εκατοντάδες διαδηλωτές εισέβαλαν στην πρεσβεία της Σουηδίας στη Βαγδάτη –πρωτεύουσα του Ιράκ – και την πυρπόλησαν τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα Πέμπτη, δήλωσε πηγή του Reuters και διαπίστωσε δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων επιτόπου (φωτογραφία, επάνω, από το Twitter).

Οπαδοί του αλ-Σαντρ

Πηγή που γνωρίζει το θέμα είπε ότι κανένας από το προσωπικό της πρεσβείας δεν τραυματίστηκε και αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Αξιωματούχοι της σουηδικής πρεσβείας στη Βαγδάτη δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα για σχολιασμό.

Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε από υποστηρικτές του σιίτη κληρικού Μοκτάντα αλ-Σαντρ ενόψει της αναμενόμενης νέας καύσης του Κορανίου μπροστά στην ιρακινή πρεσβεία στη Στοκχόλμη, στο πλαίσιο συγκέντρωσης που αποφάσισαν να επιτρέψουν οι αρχές της Σουηδίας.

Προηγούμενο κάψιμο αντιτύπου του Κορανίου, μπροστά στο μεγαλύτερο ισλαμικό τέμενος στην πρωτεύουσα της Σουηδίας από Ιρακινό, προκάλεσε διαμαρτυρίες, διαδηλώσεις και την καταδίκη μεγάλου μέρους του μουσουλμανικού κόσμου.

Μια σειρά βίντεο που δημοσιεύτηκε από το One Baghdad, ένα δημοφιλές κανάλι στο Telegram που υποστηρίζει τον Σαντρ, έδειχνε ανθρώπους να συγκεντρώνονται γύρω από την πρεσβεία περίπου μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα και να εισβάλλουν στο συγκρότημα σχεδόν μια ώρα αργότερα.

Υψώνονται καπνοί

Στη συνέχεια, σε βίντεο φαίνονται φωτιές και καπνοί να υψώνονται από ένα κτίριο στο συγκρότημα της πρεσβείας. Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα την αυθεντικότητα των βίντεο.

Δεν έγινε αμέσως σαφές εάν κάποιος βρισκόταν μέσα στο κτίριο τη στιγμή της επίθεσης.

Sports in

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποκλειστικά στο in: «Μπορούμε να περάσουμε την Άστον Βίλα»

Στην συνέντευξή του στο in o «Μέντι» - όπως θέλει να τον αποκαλούν- δηλώνει ότι η ομάδα κατεβαίνει για να κερδίσει όλους τους αγώνες, ακόμη και την Άστον Βίλα. Μιλά για τα πέναλτι που δεν βλέπει, τον Τζολάκη, για τα παιδικά του χρόνια, το αγαπημένο του σύστημα και το VAR.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024