Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μύθοι και αλήθειες για την ασφάλεια του σπιτιού

Μύθοι και αλήθειες για την ασφάλεια του σπιτιού

Οι εξελίξεις γύρω από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ για όλους όσοι έχουν ασφαλίσει το σπίτι τους, έχει επαναφέρει την ασφάλεια σπιτιού στο προσκήνιο. Εσύ, πόσα πράγματα αλήθεια ξέρεις για αυτό;

Η είδηση της μείωσης του ΕΝΦΙΑ μόνο χαμόγελα μπορεί να φέρει σε όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων σε μια χώρα που η ιδιοκατοίκηση αφορά στην πλειοψηφία του πληθυσμού. Αυτό όταν με το καλό συμβεί στην αρχή του 2024, θα γίνει υπό προϋποθέσεις, όπως είναι η ασφάλιση της κατοικίας από φυσικές καταστροφές όπως πυρκαγιές, σεισμούς και πλημμύρες. Προβλήματα που μπορούν πράγματι να μας βρουν, οπότε γιατί να μην έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο;

Η φορολογική αυτή ελάφρυνση, που εισάγεται με την εν λόγω νομοθετική ρύθμιση στο νέο νόμο 5045/2023, θα συνοδεύεται και από άλλους όρους όπως είναι το χρονικό διάστημα που είναι ασφαλισμένο το σπίτι. Αν η κατοικία είναι ασφαλισμένη ολόκληρο τον χρόνο που προηγήθηκε, τότε ο δικαιούχος θα έχει 10% έκπτωση, ενώ αν είναι για μισό χρόνο 5%. Όπως και να έχει όλα αυτά θα αρχίσουν να ισχύουν από την αρχή του νέου χρόνου και το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να μιλήσουμε με τον ασφαλιστή μας για να μας δώσει όλη την εικόνα.

Μέχρι τότε όμως, μπορούμε να μάθουμε κάποια βασικά πράγματα που αφορούν στην ασφάλιση κατοικίας που για τους περισσότερους είναι μία άγνωστη γη. Και αυτό το άγνωστο δημιουργεί κάποιους μύθους που ήρθε η ώρα να ανατρέψουμε!

Μύθος ή Αλήθεια;

Η ασφάλεια σπιτιού κοστίζει πολύ

Μύθος! Η ασφάλεια του σπιτιού μπορεί να είναι πιο οικονομική και από αυτή του αυτοκινήτου σου. Είναι λογικό να φαντάζεσαι ότι θα είναι κάτι κοστοβόρο αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα από τα πιο οικονομικά προγράμματα ασφάλισης! Το καλό είναι ότι υπάρχουν διάφορα προγράμματα καθότι η Eurolife FFH είναι ευέλικτη και με προτάσεις που προσαρμόζονται στις ιδιαίτερες ανάγκες σου.

Μπορώ να αποταμιεύω τα χρήματα αυτά για μία ώρα ανάγκης

Μύθος! Το σπίτι μας είναι ένας χώρος ζωντανός που καθημερινά βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία που σημαίνει φθορές. Επιπλέον, είναι ο μοναδικός χώρος σε αυτόν τον κόσμο που αισθανόμαστε ασφαλείς και προστατευμένοι. Για αυτό λοιπόν, είναι πολύ εφησυχαστικό να ξέρουμε ότι ανά πάσα στιγμή και ανεξαρτήτου ζημιάς θα μπορούμε να καλύψουμε την οποιαδήποτε ανάγκη του εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά.

Δεν είμαι ιδιοκτήτης άρα δεν με αφορά η ασφάλεια σπιτιού

Μύθος! Μία ασφάλεια σπιτιού καλύπτει το οίκημα, το περιεχόμενο ή και τα δύο μαζί. Αυτό σημαίνει ότι αν είσαι ενοικιαστής μπορείς να ασφαλίσεις το περιεχόμενο του σπιτιού σου ανεξάρτητα από το σπίτι. Και επειδή οι εποχές είναι ολίγον δύσκολες, ας τις κάνουμε λίγο πιο εύκολες, με ένα πρόγραμμα όπως είναι το Sweet Home Content. Σκέψου ότι μπορείς από μόλις 35 ευρώ το χρόνο να έχεις τις βασικές καλύψεις για την πρώτη σου κατοικία και από 45 ευρώ τον χρόνο για το εξοχικό σου. Και ποιες είναι οι βασικές καλύψεις; Πυρκαγιά και κεραυνός, έκρηξη, κλοπή ή ληστεία, βραχυκύκλωμα ηλεκτρικών μηχανών μέχρι και αλλοίωση τροφίμων. Θέλεις και άλλες; Μπορείς. Υπάρχουν προαιρετικές πρόσθετες καλύψεις, από πτώση δέντρου μέχρι βλάβη στα υδραυλικά.

Αν για τον οποιοδήποτε λόγο η κατοικία μας γίνει μη βιώσιμη, τότε η ασφαλιστική καλύπτει το ενοίκιο στο προσωρινό μας σπίτι για έναν ολόκληρο χρόνο!

Αλήθεια! Βολτάροντας στα προγράμματα της Eurolife FFH που αφορούν στο σπίτι, πέτυχα και το πρόγραμμα Multihome Ολοκληρωμένο. Ένα πρόγραμμα για κτήριο και περιεχόμενο που σου καλύπτει (σχεδόν) τα πάντα! Από τις βασικές καλύψεις, μέχρι και τις προαιρετικές ανάλογα με τις ανάγκες σου. Αυτό που κέρδισε τις δικές μου εντυπώσεις είναι η παροχή «Ενοίκιο προσωρινής κατοικίας ή απώλεια ενοικίου». Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν το ασφαλισμένο κτήριο που μένουμε γίνει μη κατοικήσιμο, τότε η ασφαλιστική μας δίνει ενοίκιο προσωρινής κατοικίας ή απώλεια ενοικίων, μέχρι την επισκευή του σπιτιού μας, για μέγιστο χρονικό διάστημα τους 12 μήνες. Επιπλέον, καλύπτει και τους ιδιοκτήτες για τα χαμένα ενοίκια σε αντίστοιχη περίπτωση. Εντυπωσιακό. Βέβαια, κάνε μία βόλτα και εσύ για να δεις τι είναι αυτό που θα κερδίσει τις δικές σου εντυπώσεις. 

Ο μέσος Έλληνας θεωρεί την ασφάλεια σπιτιού πολυτέλεια

Αλήθεια! Σε μία χώρα με τόσο υψηλό ποσοστό ιδιοκατοίκησης, το ποσοστό των σπιτιών που είναι ασφαλισμένα δεν ξεπερνούν το… 16%! Αξιοσημείωτο είναι ότι σχεδόν η πλειοψηφία των Ελλήνων δεν έχει ασφάλεια απέναντι στις φυσικές καταστροφές, ενώ το 2021 από τις περιουσίες που κινδύνεψαν ή χάθηκαν από φυσικές καταστροφές μόλις το 3% ήταν ασφαλισμένες.

Πόσο στενάχωρο αλήθεια, σε μία σεισμογενή χώρα που πλήττεται επιπλέον από πυρκαγιές και πλημμύρες, να μην μας «επιτρέπει» η ίδια η κουλτούρα μας να «προσέχουμε για να έχουμε».

Για αυτό πρωτίστως πρέπει να το ξαναδούμε όλο αυτό από την αρχή, ξεκινώντας από την ενημέρωσή μας. Μερικά κλικ και ήδη μία εικόνα θα την έχουμε. Για εμάς, τους αγαπημένους μας, τις αναμνήσεις μας, το σπιτάκι μας που με τόσο κόπο και αγάπη φτιάξαμε. Γιατί ειδικότερα όταν φεύγουμε για διακοπές, ένα κομμάτι μένει πίσω, ένα κομμάτι που έχει ανασφάλεια για το τι μπορεί να πάθει η αγαπημένη μας φωλιά όλες τις ημέρες που θα λείπουμε. Για αυτό μάθε τώρα τα προγράμματα ασφάλειας σπιτιού της Eurolife FFH και βρες ένα που θα ικανοποιεί τις οικονομικές και πρακτικές ανάγκες σου, είτε είσαι ιδιοκτήτης, είτε ενοικιαστής. Με ένα κλικ ΕΔΩ.

Sports in

Τι είπε ο Τσικίνιο για Κάρμο, Ιωαννίδη και τον διαιτητή του τελικού του Conference League

Ο Τσικίνιο έδωσε συνέντευξη σε Μέσο της Πορτογαλίας και μίλησε για αρκετά θέματα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024