Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πανελλαδικές 2023: Προς το τέλος του μήνα οι βάσεις εισαγωγής για τα ΑΕΙ

Πανελλαδικές 2023: Προς το τέλος του μήνα οι βάσεις εισαγωγής για τα ΑΕΙ

Δείτε τι ανέφερε η υφυπουργός Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου

Τέλος του μήνα αναμένεται να μπει τέλος στην αγωνία των υποψηφίων που συμμετείχαν στις πανελλαδικές καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τότε θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής για τα ιδρύματα της ανώτατης εκπαίδευσης.

Όπως ανάφερε σήμερα Πέμπτη, η υφυπουργός Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου, οι βάσεις εισαγωγής αναμένεται να βγουν τέλη του Ιουλίου.

Αυτό σημάνει ότι είναι πιθανό οι βάσεις εισαγωγής για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας να ανακοινωθούν ακόμη και προς τα τέλη της επόμενης εβδομάδας ή το αργότερα τη Δευτέρα 31 Ιουλίου.

Το υπουργείο Παιδείας έχει μπει στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής, ενώ υπενθυμίζεται ότι στις 17 Ιουλίου έληξε η προθεσμία κατάθεσης των μηχανογραφικών.

Τόσο οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων όσο και οι επιλογές τους στο μηχανογραφικό, θα διαμορφώσουν σε μεγάλο βαθμό ποια τμήματα θα πάρουν την… ανηφόρα και σε ποιες σχολές θα υπάρξει υποχώρηση των βάσεων.

Πριν λίγες ημέρες δόθηκαν στο φως και οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων στα ειδικά μαθήματα, από τις οποίες εξάγονται συμπεράσματα σχετικά με την πορεία των βάσεων σε μία σειρά τμημάτων.

Όπως φαίνεται από τους πίνακες με τα στατιστικά των επιδόσεων  οι περισσότεροι υποψήφιοι διαγωνίστηκαν στο μάθημα των Αγγλικών (13.768) ενώ στα μαθήματα Ελεύθερο και Γραμμικό Σχέδιο συμμετείχαν 1.609 και 1.579 αντίστοιχα.

Σχετικά με τις επιδόσεις τα μεγαλύτερα ποσοστά υποψηφίων που βρέθηκαν κάτω από τη βάση, εντοπίζονται στο μάθημα Μουσική Αντίληψη και Γνώση (55,17%), ακολουθεί το μάθημα της Αρμονίας (34,01%) και έπεται ο Έλεγχος Μουσικών Ικανοτήτων με 25,08%.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024