Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
MINI Cooper Electric: Αποκάλυψη εκ των έσω

MINI Cooper Electric: Αποκάλυψη εκ των έσω

Η ΜΙΝΙ αποκαλύπτει το εσωτερικό του νέου MINI Cooper Electric που πλέον μετράει αντίστροφα για την επίσημη πρεμιέρα του

Μετά τα ακαμουφλάριστα teasers που αποκάλυψε την εξωτερική εμφάνιση των νέων MINI Cooper, μια ονομασία που θα συνοδεύει τόσο τις συμβατικές όσο και τις ηλεκτροκίνητες εκδόσεις της νέας γενιάς του μεταρετρό hatchback, η ΜΙΝΙ αποκαλύπτει και τα ενδότερα, δίνοντας στη δημοσιότητα εικόνες από το εσωτερικό.

Όπως ήταν ήδη γνωστό με βάση τις αρχικές ανακοινώσεις της βρετανογενούς φίρμας, κεντρικό ρόλο στον πλήρως ανασχεδιασμένο θάλαμο επιβατών καταλαμβάνει ένα ολοστρόγγυλο infotainment με διάμετρο 9,4 ιντσών αποτελούμενο από εξαιρετικά λεπτή ultra-slim OLED οθόνη αφής που εκπληρώνει τόσο τις αισθητικές παραδόσεις των ΜΙΝΙ όσο και τις σύγχρονες επιταγές ψηφιοποίησης και εξατομίκευσης. Το συγκεκριμένο όργανο φιλοξενεί τόσο τις λειτουργίες ενός infotainment όσο και τις κρίσιμες μιας και ο πίνακας οργάνων έχει αντικατασταθεί από ένα λιτό head-up display με τρισδιάστατη απεικόνιση που εμφανίζει τα απαραίτητα αναλόγως και με την σχετική παραμετροποίηση από τον οδηγό.

Το infotainment βασίζεται στο νεότερο λογισμικό της ΜΙΝΙ, OS9 το οποίο υπόσχεται να προσφέρει ακόμα περισσότερα σε επίπεδο εξατομίκευσης με την ΜΙΝΙ να του αποδίδει τον χαρακτηρισμό Interaction Unit καθώς o χρήστης θα μπορεί να επιλέγει διαφορετικά θέματα για το φόντο της οθόνης παραλλάζοντας αναλόγως και τον ατμοσφαιρικό φωτισμό.

Ειδικότερα ο οδηγός θα μπορεί να επιλέξει μεταξύ τεσσάρων θεμάτων (Experience Modes) τα οποία συνοψίζονται σε Core, Balance, Timeless και Personal. Το πρώτο εμφανίζει τα απολύτως απαραίτητα ενώ το δεύτερο μεικτά στοιχεία τόσο για τη λειτουργία του συνόλου όσο και για περιφερειακές λειτουργίας ψυχαγωγίας και ενημέρωσης. Το Timeless εμφανίζει αποκλειστικά το κλασικό ταχύμετρο της ΜΙΝΙ σε ψηφιακή αποτύπωση φυσικά ενώ το Personal επιτρέπει στον οδηγό να επιλέξει φόντο της αρεσκείας του. Φυσικά το infotainment ενσωματώνει λογισμικά Apple CarPlay και Android Auto με το πρώτο να προσφέρει τη δυνατότητα κατοπτρισμού της οθόνης του smartphone σε όλη την έκταση της οθόνης των 9,4 ιντσών.

Την εικόνα να συμπληρώνει ένας ιδιάζον ατμοσφαιρικός φωτισμός που αναδύεται από την οροφή, τις πόρτες αλλά και την επιφάνεια του υφασμάτινου ταμπλό. Το τιμόνι υιοθετεί μια χορταστική στεφάνη και ενσωματώνει χειριστήρια που θυμίζουν αυτά που χρησιμοποιεί η BMW. Ως ένα επιπλέον σχεδιαστικό τερτίπι η τρίτη ακτίνα του τιμονιού αποτελείται από ύφασμα προσθέτοντας στην σχεδιαστική ιδιαιτερότητα για την οποία ούτως ή άλλως είναι γνωστά τα ΜΙΝΙ.

Τον περασμένο Μάιο η ΜΙΝΙ ανακοίνωσε ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του Cooper Electric το οποίο θα διατεθεί σε δύο εκδόσεις με κινητήρα 184 ίππων και μπαταρία 40,7 kWh αυτονομίας 300 χλμ. και σε μια ισχυρότερη 218 ίππων με μπαταρία 54,2 kWh η οποία θα προσφέρει αυτονομία 400 χλμ.

Την γκάμα θα συμπληρώσει ηλεκτρική έκδοση JCW η οποία θα εξασφαλίζει ακόμα περισσότερη ισχύ πους χωρίς ωστόσο προς το παρόν η ΜΙΝΙ να έχει αποκαλύψει κάτι σχετικά με αυτό.

Το MINI Cooper Electric που βασίζεται σε διαφορετική αρχιτεκτονική από το Cooper με κινητήρες εσωτερικής καύσης αναμένεται να κάνει την πρώτη του εμφάνιση του το 2024 με την έκδοση JCW να ακολουθεί περίπου έναν χρόνο αργότερα.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024