Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μεξικό: Η απίστευτη ιστορία Αυστραλού που περιπλανιόταν δύο μήνες στον Ειρηνικό

Μεξικό: Η απίστευτη ιστορία Αυστραλού που περιπλανιόταν δύο μήνες στον Ειρηνικό

Μία απίστευτη περιπέτεια έζησε ένας Αυστραλός, ο οποίος για δύο μήνες έπλεε με το ακυβέρνητο σκάφος του στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Ταλαιπωρημένος αλλά με πλήρη διαύγεια πνεύματος, ο Τιμ Σάντοκ διασώθηκε από ένα αλιευτικό σκάφος ανοιχτά του Μεξικό, έπειτα από δύο μήνες περιπλάνησης στη θάλασσα.

Το… ατέρμονο ταξίδι

Ο 54χρονος ναυτικός, παρέα με την σκυλίτσα του, τη Μπέλα, είχε σαλπάρει με το καταμαράν του από τη Λα Παζ του Μεξικού με προορισμό τη Γαλλική Πολυνησία, ένα ταξίδι 4.000 ναυτικών μιλίων στην καρδιά του Ειρηνικού Ωκεανού.

Μόλις έκλεισε έναν μήνα στη θάλασσα, έπεσε σε καταιγίδα με συνέπεια να χάσει όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα του σκάφους και να γίνει έρμαιο των θαλάσσιων ρευμάτων και των ανέμων.

«Είχα μόνο εξοπλισμό για ψάρεμα και εξοπλισμό για επιβίωση», ανέφερε ο ίδιος.

Για δύο μήνες ο Τιμ και η Μπέλα έτρωγαν ωμά ψάρια και έπιναν βρόχινο νερό. Περνούσαν τις ημέρες κάτω από μία πρόχειρη τέντα για να αποφύγουν τα εγκαύματα.

Παρηγοριά η σκυλίτσα

Κατά τη διάσωσή του, δείχνει αρκετά αδυνατισμένος όπως και η σκυλίτσα του. Η Μπέλα ήταν η παρηγοριά του σε αυτήν την περιπέτεια και του ανέβαζε το ηθικό, ακριβώς όπως ο Γουίλσον, το ζωγραφισμένο από τον Τομ Χανκς πρόσωπο πάνω στην μπάλα του βόλεϊ, στην περίφημη ταινία «Ναυαγός».

Λίγες ώρες πριν μία νέα σφοδρή καταιγίδα δώσει τη χαριστική βολή στο ακυβέρνητο σκάφος, ένα ελικόπτερο που συνόδευε ένα αλιευτικό τόνου εντόπισε το καταμαράν και έδωσε το σήμα για τη διάσωσή του.

«Η Μπέλα κατά κάποιον τρόπο με βρήκε στη μέση του Μεξικού. Είναι Μεξικανή, έχει το πνεύμα της κεντρικής χώρας και δε με άφηνε να φύγω. Προσπάθησα να της βρω σπίτι ίσως τρεις φορές και συνέχισε να με ακολουθεί στο νερό» υπογράμμισε ο Τιμ.

Ο Τιμ και η Μπέλα είναι καλά στην υγεία τους. «Νιώθω πολύ καλά, έδωσα αγώνα. Η υγεία μου ήταν πολύ κακή για λίγο, πεινούσα αρκετά και δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να ξεπεράσω την καταιγίδα. Τώρα όμως τα πάω πολύ καλά» σημείωσε.

Οι μεξικανικές Αρχές του εξέδωσαν έγκυρα έγγραφα μετανάστευσης και σύντομα ο Τιμ και η Μπέλα θα αναχωρήσουν για την Αυστραλία.

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024