Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τα νέα ρεύματα στη συριζαϊκή πολυκατοικία

Τα νέα ρεύματα στη συριζαϊκή πολυκατοικία

Ποιοι πάνε με ποιους ενόψει της κούρσας για τη διαδοχή στην ηγεσία - Κορυφαία στελέχη έχουν ήδη εκδηλώσει ανοιχτά την προτίμησή τους.

Ο απόηχος της διήμερης Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από το Σαββατοκύριακο που πέρασε δεν θέλει απλώς να ανοίγουν περαιτέρω τα χαρτιά τους οι υποψήφιοι για τη διαδοχή του κόμματος. Θέλει και μια σειρά στελεχών να έχουν αρχίσει να στοιχίζονται με αυτούς.

Και έτσι στις ημέρες μέχρι το διαρκές συνέδριο – όπου θυμίζουμε πως είναι η πραγματική καταληκτική ημερομηνία για όλες τις υποψηφιότητες – θα έχουν σχηματοποιηθεί τα νέα ρεύματα στη συριζαϊκή πολυκατοικία.

Εξάλλου η παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα ανασύνθεσε όλον τον χάρτη των τάσεων του κόμματος με μεγαλύτερη και πιο χαρακτηριστική την τριχοτόμηση του άλλοτε προεδρικού ρεύματος της Κίνησης Μελών αλλά και με διχοτόμηση της Ομπρέλας που φαίνεται να μοιράζεται σε Εφη Αχτσιόγλου και Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ποιοι στηρίζουν την Αχτσιόγλου

Η πρώην υπουργός Εργασίας φαίνεται να διαμορφώνει ένα ρεύμα στελεχών γύρω της με διαδοχικές δημοσιοποιήσεις στηρίξεων στο πρόσωπό της – τη Δευτέρα η Αχτσιόγλου έκανε και δήλωση για τα πύρινα μέτωπα στην Αττική και τη μάχη των Αρχών. Τη Δευτέρα τη στήριξή τους στην υποψήφια εκδήλωσαν οι Κώστας Ζαχαριάδης, Γιάννης Μαντζουράνης και η Ελενα Ακρίτα.

«Είμαστε βέβαιες ότι η εκλογή της Εφης Αχτσιόγλου μπορεί να αποτελέσει την προωθητική δύναμη που θα οδηγήσει μαζί με τα μέλη και στελέχη, γυναίκες και άντρες, το κόμμα μας ειδικότερα και τη σύγχρονη ελληνική και ευρωπαϊκή Αριστερά ευρύτερα στη νέα εποχή και στη διεκδίκηση ξανά της διακυβέρνησης της χώρας αποτελώντας απτό παράδειγμα ισότητας των φύλων», ανέφερε δε κείμενο στήριξης που υπέγραφαν φεμινίστριες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ όπως η Ζωή Ακριβούλη, η Φωτεινή Σιάνου και άλλες.

Είχε προηγηθεί η στήριξη του Νίκου Βούτση στην Αχτσιόγλου στην ΚΕ του κόμματος – παρά του γεγονότος πως ο πρώην πρόεδρος της Βουλής ανήκει στο ρεύμα της Ομπρέλας – αλλά και του Δημήτρη Χατζησωκράτη. Επίσης ο Δημήτρης Παπαδημούλης εγγράφεται στο ρεύμα υπέρ της, αλλά και η Κατερίνα Παπανάτσιου, η Δηάνα Βουτυράκου απ’ το θινκ τανκ του κόμματος αλλά και ο Γιάννης Ραγκούσης.

Γύρω από τον Νίκο Παππά

Τη Δευτέρα ο έτερος υποψήφιος για το τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς είδε εκπροσώπους των ΜΜΕ σε καφέ των Αθηνών (Βυζαντινό Μουσείο). Την επικοινωνιακή του στρατηγική ως επικεφαλής της καμπάνιας έχει αναλάβει ο Αγγελος Τόλκας.

Ο Παππάς έχει ενδιαφέρον πως είπε ότι τα βέλη του για το μαξιλάρι των 37 δισ. των ημερών του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ δεν πάνε προς τον Τσακαλώτο αλλά πως εντάσσονται στη συλλογική αυτοκριτική που περιλαμβάνει και τον ίδιο.

Συμπλήρωσε στο πεδίο της απεύθυνσης πως το προοδευτικό Κέντρο είναι κομμάτι της ταυτότητας του ΣΥΡΙΖΑ ενώ ο ίδιος θα περιοδεύσει στην περιφέρεια, σε εργατικά κέντρα και σε επαγγελματικά επιμελητήρια. Γύρω απ’ τον Παππά συγκεντρώνεται ένα μέρος της Κίνησης Μελών και πασοκογενών.

Στήριξη σε Τσακαλώτο

Στο στρατόπεδο του Τσακαλώτου συγκεντρώνεται μεγάλο μέρος της Ομπρέλας αλλά όχι μόνον αφού μαζί του είναι επίσημα στελέχη όπως ο Γιώργος Σταθάκης και ο Χάρης Μαμουλάκης.

«Χρειάζεται ένα σοκ ηγεσίας να φανεί στον κόσμο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ, ότι αυτό που θέλει η Νέα Δημοκρατία να ξεμπερδέψει και το σύστημα ιδεών ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ειδικού σκοπού για τα μνημόνια και τώρα δεν χρειάζεται», αν το αφήναμε για πάρα πολύ καιρό, η κυρίαρχη άποψη ήταν ότι αυτό θα δούλευε εναντίον μας» ανέφερε ο Τσακαλώτος στην ΕΡΤ ενώ και αυτός θα κάνει περιοδείες.

Ακόμη γύρω από τον Στέφανο Τζουμάκα, την 4η υποψηφιότητα, δεν έχει καταγραφεί στήριξη αν και ο πρώην υπουργός έριξε τα βέλη του κατά του Νίκου Μπίστη και στην παρότρυνση του δεύτερου να μην κατέβει αλλά να δώσει χώρο στη νέα γενιά.

Έντυπη έκδοση «ΤΑ ΝΕΑ»

Sports in

Η Ευρωλίγκα απαξιώνει το προϊόν της

Δεν νοείται ιδιαίτερα σήμερα, να υπάρχουν παραβάσεις σε θέματα που έχουν να κάνουν με το χρόνο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024