Τρίτη 18 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ξέρεις πότε εφευρέθηκε το πρώτο τηλεκατευθυνόμενο αυτοκινητάκι

Ξέρεις πότε εφευρέθηκε το πρώτο τηλεκατευθυνόμενο αυτοκινητάκι

Tα παιχνίδια που μεγάλωσαν τους γονείς μας, εμάς και τώρα τα παιδιά μας

Όταν πρόκειται να συζητήσουμε τους διάφορους λόγους για τους οποίους τα τηλεκατευθυνόμενα παιχνίδια είναι ωφέλιμα για τα παιδιά, είναι δελεαστικό να πούμε απλώς: «Επειδή είναι διασκεδαστικά!»

Και, ενώ αυτό είναι σίγουρα αλήθεια, υπάρχουν πολύ περισσότερα οφέλη για τα παιδιά που παίζουνε με τηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα από το να περνούν απλά υπέροχα.

Για αρχή, όταν θέλετε να διασκεδάσετε πολύ με ένα τηλεκατευθυνόμενο αυτοκίνητο, πρέπει να βγείτε έξω. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα αυτοκίνητα RC είναι εξαιρετικά για να κάνουν τα παιδιά να παίζουν σε εξωτερικούς χώρους και να αλληλεπιδρούν με άλλα παιδιά, ενώ μαθαίνουν επίσης να παίζουν καλά με άλλα παιδιά, να παίζουν εναλλάξ και πώς να είναι καλός νικητής ή χαμένος.

Ακριβώς όπως τα πραγματικά αυτοκίνητα, ένα τηλεκατευθυνόμενο αυτοκίνητο χρειάζεται επίσης ένα ορισμένο επίπεδο πειθαρχίας και συντήρησης. Φροντίζοντας το αυτοκίνητό σας με τηλεχειρισμό, διαρκεί περισσότερο και η διασκέδαση γίνεται πολύτιμη εμπειρία.

Ένα παιδί μπορεί εύκολα να μελετήσει και να μάθει τα στοιχεία που συνθέτουν ένα αυτοκίνητο RC και αυτό ενισχύει τη μάθησή του. Αρχίζουν να κατανοούν τη μηχανική ενός αυτοκινήτου, ειδικά σε νεαρή ηλικία, όπου η γοητεία οδηγεί εύκολα στη βελτίωση της κατανόησης των δεξιοτήτων τους. Τα μικρά παιδιά συνήθως μαθαίνουν να φροντίζουν τα οχήματα RC επειδή συνδέονται εύκολα με την εμπειρία.

Ένα τηλεκατευθυνόμενο αυτοκίνητο προσφέρει μια μοναδική εικόνα του πραγματικού κόσμου για τα παιδιά, όπου αναπτύσσουν το ενδιαφέρον τους και τις λεπτές κινητικές τους δεξιότητες σε μικρότερη ηλικία. Ουσιαστικά, ένα δίχρονο παιδί θα μπορούσε να κατανοήσει εύκολα την έννοια του ελέγχου ενός αυτοκινήτου RC. Οι λεπτές κινητικές τους δεξιότητες, σε συνδυασμό με την ευθύνη να φροντίζουν το παιχνίδι εξελίσσονται σε μια ισχυρή μέθοδο εκμάθησης. Τα παιδιά τελικά χρησιμοποιούν τις γνώσεις τους στις κινητικές δεξιότητες για να αποσυναρμολογήσουν οποιοδήποτε εξάρτημα εάν απαιτείται ή να φορτίσουν το αυτοκίνητο όταν η μπαταρία είναι χαμηλή.

Πως εφευρέθηκαν

Αυτά τα οχήματα εφευρέθηκαν για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1960.

Το 1966 μια ιταλική εταιρεία ηλεκτρονικών δημιούργησε ένα από αυτά τα μοντέλα για πρώτη φορά.

Η εταιρεία ήταν γνωστή ως «Elettronica Giocattoli (Ei-Gi). Το πρώτο αυτοκίνητο RC ήταν μια νιτροκίνητη Ferrari 250LM. Ωστόσο, πριν από αυτό, υπήρχαν πολλά άλλα αντικείμενα που ελέγχονταν με τη χρήση τηλεχειριστηρίων που ήταν πρόδρομος για αυτό το όχημα.

Το 1976, μια ιαπωνική εταιρεία που ονομάζεται Tamiya κυκλοφόρησε μια σειρά μοντέλων αυτοκινήτων στο δρόμο και παρόλο που ήταν αρκετά ακριβή η αγορά τους, εξακολουθούσαν να πωλούνται γρήγορα. Η Tamiya ήταν η πρώτη εταιρεία που κυκλοφόρησε επίσης  αυτοκίνητα RC που δεν περιορίζονταν πλέον σε λείες επιφάνειες και ήταν έτοιμα να οδηγήσουν σχεδόν οπουδήποτε.

Η Tamiya συνέχισε να παράγει οχήματα εκτός δρόμου λόγω ορισμένων ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που πρόσφεραν.

Αυτά τα οχήματα είχαν πιο ισχυρούς κινητήρες, ελαστικά από καουτσούκ με υφή και στυλιζαρισμένο σώμα. Τα μοντέλα τους ήταν ρεαλιστικά, ανθεκτικά, ικανά να τροποποιηθούν και εύκολα επισκευάστηκαν. Λόγω της συνεισφοράς της Tamiya, το χόμπι του τηλεκατευθυνόμενου αυτοκινήτου άρχισε να γίνεται πιο δημοφιλές και προηγμένο.

Έτσι, διαφορετικοί τύποι αυτοκινήτων RC άρχισαν να αναπτύσσονται και έφτασαν στη σημερινή προηγμένη ποιότητα.

inSports

H «θρυλική περιοδεία» συνεχίζεται: Τρέλα και στην Χίο για τις ευρωκούπες του Ολυμπιακού (pics)

Μοναδικές στιγμές, με τους φίλους του Ολυμπιακού να απαθανατίζονται δίπλα στα τρόπαια του Europa Conference League και Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 18 Ιουνίου 2024