Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Tesla: Το «gigafactory» του Βερολίνου θα γίνει το μεγαλύτερο εργοστάσιο αυτοκινήτων στην Ευρώπη

Tesla: Το «gigafactory» του Βερολίνου θα γίνει το μεγαλύτερο εργοστάσιο αυτοκινήτων στην Ευρώπη

Η Tesla αντιμετώπισε σημαντικές καθυστερήσεις στην προγραμματισμένη ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του εργοστασίου λόγω των ενστάσεων που υποβλήθηκαν από Γερμανούς πολίτες

Eγκριση από τις γερμανικές τοπικές αρχές ζήτησε η Tesla προκειμένου να προχωρήσει σε σαρωτικές αλλαγές στο εργοστάσιό της κοντά στο Βερολίνο, ως ένα βασικό επόμενο βήμα στο φιλόδοξο σχέδιό της να δημιουργήσει το μεγαλύτερο εργοστάσιο αυτοκινήτων της Ευρώπης.

Μια μέρα αφότου η Tesla προσπάθησε να κατευνάσει τις τοπικές ανησυχίες σχετικά με την επέκταση του εργοστασίου της, τα έγγραφα αίτησης που δημοσιεύθηκαν από το τοπικό υπουργείο Περιβάλλοντος και την αρχή υδάτων την Τετάρτη έδειξαν τη μακρά λίστα των τροποποιήσεων που σχεδιάζει να κάνει η εταιρεία στο εργοστάσιο.

Η αυτοκινητοβιομηχανία του Έλον Μασκ θέλει να διπλασιάσει την παραγωγική ικανότητα του εργοστασίου σε 1 εκατομμύριο ηλεκτρικά αυτοκίνητα ετησίως και 100 γιγαβατώρες παραγωγής μπαταρίας δημιουργώντας ένα εργοστάσιο που θα παράγει ακόμη περισσότερα αυτοκίνητα και από αυτά που παράγει η Volkswagen στις κεντρικές παραγωγικές εγκαταστάσεις της στο Βόλφσμπουργκ.

Οι τροποποιήσεις που υποβλήθηκαν

Οι τροποποιήσεις που περιγράφονται από την εταιρεία, οι οποίες είναι μόνο το πρώτο από τα τρία στάδια των αλλαγών και περιλαμβάνουν την κατασκευή ενός εργαστηρίου δοκιμών στοιχείων μπαταρίας και την επέκταση της ανακύκλωσης νερού, θα τεθούν σε λειτουργία το πρώτο εξάμηνο του 2024, σύμφωνα με τα έγγραφα.

Οι αλλαγές περιλαμβάνουν επίσης επεκτάσεις ή αλλαγές σε υπάρχοντα τμήματα της εγκατάστασης, όπως το πιεστήριο και το βαφείο, καθώς και την κατασκευή νέων τμημάτων, όπως μια εγκατάσταση αποθήκευσης υλικών, σύμφωνα με όσα αναφέρει το έγγραφο.

Η Tesla αντιμετώπισε σημαντικές καθυστερήσεις στην προγραμματισμένη ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του εργοστασίου λόγω του μεγάλου αριθμού ενστάσεων που υποβλήθηκαν από ντόπιους πολίτες, κυρίως σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και τη χρήση νερού.

Οι πολίτες που αντιδρούν στα σχέδια της Tesla έχουν προθεσμία έως τα μέσα Σεπτεμβρίου για να υποβάλουν ενστάσεις για τις τελευταίες προτάσεις.

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης των εγκαταστάσεών της, η Tesla έχει δεσμευτεί να μην χρησιμοποιεί καμία πρόσθετη ποσότητα νερού, και ότι αντίθετα θα ανακυκλώνει τα 1,4 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού που προβλέπει η άδεια χρήσης.

Όταν ολοκληρωθεί το εργοστάσιο θα είχε μεγαλύτερη απόδοση από το εργοστάσιο της Volkswagen στο Βόλφσμπουργκ, το οποίο πέρσι είχε παραγάγει μόλις 400.000 πέρυσι.

Η Tesla παράγει επί του παρόντος περίπου 5.000 αυτοκίνητα την εβδομάδα στο Grunheide και δεν έχει παράσχει χρονοδιάγραμμα για την αύξηση της παραγωγής.

Πηγή: OT.gr

Sports in

Oι Πρωταθλητές Ευρώπης «πάτησαν» την ΑΕΚ και βλέπουν... κούπα (3-0)

Λίγες μέρες μετά την κατάκτηση του Youth League, η Κ19 του Ολυμπιακού επικράτησε με 3-0 της ΑΕΚ για την 17η αγωνιστική της Super League K19 και έκανε αποφασιστικό βήμα για τον τίτλο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024