Ένα πάρκο που θα θυμίζει πάντα τα τρία κορίτσια που έχασαν τη ζωή τους στην σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, δημιουργείται στο Καστράκι, στα Τρίκαλα Θεσσαλίας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalanews.gr πρόκειται για ένα αίτημα προς τον Δήμο από τις οικογένειες των αδικοχαμένων κοριτσιών, που έκανε δεκτό το Δημοτικό Συμβούλιο.
Έτσι, αποφασίστηκε να δημιουργηθεί ένα πάρκο και συγκεκριμένα πίσω από το Μουσείο Καστρακίου, καθώς επίσης να αναμορφωθεί και η παιδική χαρά του χωριού. Όλα τα παραπάνω θα γίνουν με χρήματα, προσφορά των οικογενειών στην μνήμη των τριών κοριτσιών.
Υπενθυμίζεται ότι οι δύο δίδυμες αδελφές Θωμαή και Χρύσα Πλακιά και η πρώτη τους ξαδέρφη Αναστασία Πλακιά, έχασαν τη ζωή τους το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, μαζί με άλλα 54 άτομα.
Τα τρία κορίτσια επέστρεφαν στην Θεσσαλονίκη, τον τόπο που σπούδαζαν, μετά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.
Η οικογένεια τους ήταν γνωστή και αγαπητή στην τοπική κοινωνία, καθώς διατηρούσε ταβέρνα στην περιοχή.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου