Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Skoda Scala & Kamiq: Σε αντίστροφη μέτρηση

Skoda Scala & Kamiq: Σε αντίστροφη μέτρηση

Η τσεχική φίρμα δίνει μια γεύση από τις ανανεωμένες εκδοχές των Scala και Kamiq τα οποία θα παρουσιαστούν σύντομα ενσωματώνοντας στοχευμένες βελτιώσεις σε τεχνολογικό όσο και σε σχεδιαστικό επίπεδο

Τα Skoda Scala και Kamiq όπως τα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα έκαναν την εμφάνισή τους το 2019 κατ’ επέκταση, όπως επιβάλει η χρονική απόσταση, βρίσκονται στην τελική ευθεία της διαδικασίας ανανέωσής τους η οποία και θα ολοκληρωθεί την 1η Αυγούστου οπότε και πρόκειται να πραγματοποιηθεί η επίσημη πρεμιέρα των δύο μοντέλων.

Μέχρι τότε η Skoda φροντίζει μέσω νέων teaser να δώσει μια πρώτη γεύση από όσα θα προβλέπει η διαδικασία ανανέωσης για τα δύο μοντέλα. Σχεδιαστικά αμφότερα δείχνουν να υιοθετούν πιο λεπτά φωτιστικά σώματα με ενσωματωμένα LED, ανασχεδιασμένους και πιο αιχμηρούς προφυλακτήρες ενώ στο πίσω τμήμα ξεχωρίζει η νέα γραμματοσειρά που χρησιμοποιεί η Skoda στα νεότερα μοντέλα της προκειμένου να αποτυπώσει το όνομά της. Την εικόνα συμπληρώνουν οι νέου σχεδιασμού τροχοί οι οποίοι θα συνοδεύονται από νέες χρωματικές επιλογές εντός και εκτός.

Σε ό,τι αφορά το εσωτερικό του Scala, το hatchback αναμένεται να εγκαταλείψει την οθόνη των 6,5 ιντσών για το infotainment που θα είναι διαθέσιμο με οθόνες διαγωνίου 8,0 ή 9,2 ιντσών και θα ενσωματώσει βελτιώσεις σε επίπεδο λειτουργίας και εφαρμογών ενώ αναμένονται στοχευμένες βελτιώσεις σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό του ταμπλό και των διακοπτών.

Στην περίπτωση του Kamiq η κεντρική οθόνη αναμένεται να κλειδώσει στις 9,2 ίντσες ενσωματώνοντας Android Auto και Apple CarPlay ως standard και προσφέροντας τη δυνατότητα over-the-air updates όπως ισχύει και για το προσφάτως ανανεωμένο Karoq.

Εκεί όπου δεν αναμένονται σημαντικές αλλαγές είναι στην γκάμα κινητήρων των δύο μοντέλων η οποία θα εξακολουθεί να αποτελείται από τρικύλινδρο 1,0 λίτρου και τετρακύλινδρο 1,5 λίτρων σε εκδοχές ισχύος από 95 έως 150 ίππους ενώ δεν αναμένεται να λείψει από τις επιλογές και η έκδοση φυσικού αερίου CNG με απόδοση 90 ίππων. Σε κάθε περίπτωση η Skoda θα εφαρμόσει μια σειρά βελτιώσεων που θα αποσκοπούν στην βελτίωση της αποδοτικότητας των συνόλων με αντίκρισμα μια οριακή μείωση στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Sports in

Το νέο «κάδρο» έχει και τον αρχηγό

Η επιστροφή του Κώστα Παπανικολάου αλλάζει τα δεδομένα ενόψει της τρίτης μάχης Ολυμπιακού - Μπαρτσελόνα για την πρόκριση στο final 4

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024