Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
MINI JCW Electric: Συνδυάζοντας παράδοση και ηλεκτροκίνηση

MINI JCW Electric: Συνδυάζοντας παράδοση και ηλεκτροκίνηση

Η ισχυρότερη JCW έκδοση του MINI Cooper θα αποτελέσει πραγματικότητα και για την αμιγώς ηλεκτροκίνητη παραλλαγή του αποτελώντας την κορωνίδα της γκάμας

Φωτογραφίες: Automedia

H MINI δεν έκρυψε ποτέ τα πληθωρικά της σχέδια για τη νέα γενιά του MINI Cooper το οποίο όπως είναι κάτι παραπάνω από γνωστό πια θα λανσαριστεί τόσο σε συμβατικές εκδόσεις με κινητήρες εσωτερικής καύσης όσο και σε αμιγώς ηλεκτροκίνητες.

Οι δεύτερες δεν πρόκειται να περιοριστούν στα όρια της ενεργειακής αποδοτικότητας καθώς κατά το τεκμήριο του φωτογραφικού φακού η βρετανογενής φίρμα σχεδιάζει μια ηλεκτρική έκδοση με τα διακριτικά JCW η οποία και εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια των δοκιμών εξέλιξής της.

Σε σύγκριση με τις εικόνες teaser των «απλών» ΜΙΝΙ Cooper Electric που έχει δώσει στην δημοσιότητα η φίρμα, η έκδοση JCW δείχνει να διαθέτει ίδιου σχήματος αλλά με διαφορετικά γραφικά στο εσωτερικό φωτιστικά σώματα ενώ η εισαγωγή αέρα στο κάτω τμήμα της όψης χωρίζεται σε δύο μέρη. Σε προφίλ αναμενόμενα οι δύο εκδόσεις δεν παρουσιάζουν σημαντικές διαφορές με εξαίρεση ίσως τα πιο έντονα γραμμένα κατώτερα πλευρικά τμήματα της JCW ενώ ως γενική αρχή η νέα γενιά των ΜΙΝΙ Cooper, δείχνει να επιστρέφει στις ρίζες της σε ό,τι αφορά τις αναλογίες θυμίζοντας έντονα αυτές που είχε το πρώτο MINI μετά την αναβίωσή του από την BMW στις αρχές του 2000.

Στο πίσω τμήμα ξεχωρίζουν ο πιο ανάγλυφος προφυλακτήρας της έκδοσης John Cooper Works που στα άκρα του ενσωματώνει κάθετους ανακλαστήρες και στο κάτω τμήμα έναν αεροδυναμικό διαχύτη.

Όπως όλα τα νέα ΜΙΝΙ Cooper ανεξαρτήτως κινητήριου συνόλου, κυρίαρχο στοιχείο στο εσωτερικό της έκδοσης JCW θα αποτελέσει το κυκλικό infotainment, ένα layout που η ΜΙΝΙ επέλεξε για όλους τους προφανείς  λόγους παραπομπής στην παράδοσή της με τη διαφορά βέβαια ότι θα πρόκειται για μια στρογγυλή οθόνη αφής η οποία θα ενσωματώνει όλες τις σύγχρονες εφαρμογές και λειτουργικότητες.

Τον περασμένο Μάιο η ΜΙΝΙ ανακοίνωσε ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του Cooper Electric το οποίο θα διατεθεί σε δύο εκδόσεις με κινητήρα 184 ίππων και μπαταρία 40,7 kWh αυτονομίας 300 χλμ. και σε μια ισχυρότερη 218 ίππων με μπαταρία 54,2 kWh η οποία θα προσφέρει αυτονομία 400 χλμ.

Η JCW αναμενόμενα θα εφοδιάζεται εξίσου με την μεγαλύτερη μπαταρία ενώ η ισχύς της δεδομένα θα ξεπεράσει τους 218 ίππους χωρίς ωστόσο προς το παρόν η ΜΙΝΙ να έχει αποκαλύψει κάτι σχετικά με αυτό.

Το MINI Cooper Electric που βασίζεται σε διαφορετική αρχιτεκτονική από το Cooper με κινητήρες εσωτερικής καύσης αναμένεται να κάνει την πρώτη του εμφάνιση του το 2024 με την έκδοση JCW να ακολουθεί περίπου έναν χρόνο αργότερα.

Sports in

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 92-58: Την «έλιωσε» και πάει στη Βαρκελώνη για τον τελικό πρόκρισης!

Ο Ολυμπιακός διέλυσε την Μπαρτσελόνα με 92-58 και η πρόκριση στο Final 4 του Βερολίνου θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι, που θα γίνει στη Βαρκελώνη στις 8/5

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024