Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Euroleague αναλύει γιατί ο Σίκμα ταιριάζει «γάντι» στον Ολυμπιακό

Η Euroleague αναλύει γιατί ο Σίκμα ταιριάζει «γάντι» στον Ολυμπιακό

Στο επίσημο σάιτ της Euroleague παρουσιάζεται μια ανάλυση που εξηγεί τα οφέλη της μεταγραφής του Σίκμα στον Ολυμπιακό και τι θα προσφέρει ο Αμερικανός στο λιμάνι.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε μια μυθική σεζόν κατακτώντας όλα τα εγχώρια τρόπαια και φτάνοντας ένα σουτ μακριά και από την κατάκτηση της Euroleague. Όπως ήταν λογικό οι Πειραιώτες δεν θα προχωρούσαν σε ριζικές αλλαγές στο ρόστερ τους και θα κινούνταν για ορισμένες στοχευμένες κινήσεις. Η αποχώρηση του Σάσα Βεζένκοφ για το NBA έφερε στο λιμάνι τον Λουκ Σίκμα, ο οποίος αποτέλεσε την επιλογή του Γιώργου Μπαρτζώκα για να καλύψει τη θέση «4».

Ο Αμερικανός φόργουορντ ετοιμάζεται να φορέσει την «ερυθρόλευκη» φανέλα στα 34 του χρόνια έχοντας μεγάλη εμπειρία από τη Euroleague καθώς από 2019 αγωνίζεται σε αυτή με τη φανέλα της Άλμπα Βερολίνου. Ποιά όμως είναι στα στοιχεία που θα φέρει ο Σίκμα στους Ερυθρόλευκους. Η Euroleague προσπάθησε μέσα από μια ανάλυση που δημοσιεύτηκε στο επίσημο σάιτ της να δώσει την απάντηση.

Όπως αναφέρει το κείμενο χαρακτηριστικά:

«Ο Σίκμα είναι ο ορισμός του point forward κι εύκολα ο καλύτερος πασέρ των παικτών που αγωνίζονται στη forntcourt. Την περασμένη σεζόν είχε κατά μέσο όρο 7,6 πόντους, 5,3 ριμπάουντ και 4,9 ασίστ. Μόλις άλλες έξι ομάδες είχαν παίκτες με υψηλότερο μέσο όρο ασίστ από τον δικό του. Και η περασμένη σεζόν δεν ήταν τυχαία. Κατά τη διάρκεια της καριέρα των 121 αγώνων στη Euroleague, ο Σίκμα σημείωσε 8,8 πόντους με 35,8% σε σουτ τριών πόντων, 5,9 ριμπάουντ και 4,2 ασίστ ανά παιχνίδι.

Στα χαρτιά καλύπτει το κενό που άφησε ο Βεζένκοφ στη θέση του πάουερ φόργουορντ, ωστόσο είναι ασφαλές να πούμε ότι δεν θα προσπαθήσει να μπει στα παπούτσια του MVP της περσινής σεζόν. Μάλιστα, αν και θα παίξει στη θέση του Βεζένκοφ, ο Σίκμα θα αντισταθμίσει και την αποχώρηση του Σλούκα με το πέρασμά του. Ο Σίκμα (8,7) ήταν μόλις τρεις θέσεις πίσω από τον Σλούκα (9,8) σε ασίστ ανά 40 λεπτά συμμετοχής την περασμένη σεζόν.

Μην περιμένετε όμως ο Σίκμα να σκοράρει όπως οι παίκτες που αντικαθιστά. Σε τέσσερις σεζόν στην EuroLeague μέχρι στιγμής, ο 33χρονος δεν είχε ποτέ διψήφιο μέσο όρο πόντων, ενώ ο Βεζένκοφ ήταν ο πρώτος σκόρερ της περασμένης σεζόν με 17,6 πόντους ανά αγώνα. Ο Βεζένκοφ το έκανε αυτό σκοράροντας 79 τρίποντα την περασμένη σεζόν, που είναι μόλις 3 λιγότερα από το σύνολο της καριέρας του Σίκμα.

Μπορεί κανείς ήδη να φανταστεί τους Σακίλ ΜακΚίσικ, Κώστα Παπανικολάου και Τόμας Γουόκαπ να επιδίδονται στα κοψίματα στο αντίπαλο καλάθι για τις πάσες του Σίκμα ή τους Άλεκ Πίτερς και Αϊζάια Κάνααν να «πυροβολούν» από το τρίποντο μετά τις ασίστ του νέου τους συμπαίκτη. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε τους γίγαντες Μιλουτίνοφ και Φαλ, οι οποίοι θα έχουν αρκετό χώρο για να λειτουργήσουν κάτω από τις μπασκέτες, επειδή ο Σίκμα δεν κινείται σε αυτούς τους χώρους. Αλλά θα χρειαστεί να έχουν τα χέρια τους έτοιμα για οτιδήποτε, όταν ο Σίκμα έχει τη μπάλα στα χέρια του.

Ο Σίκμα μπορεί να μην είναι η τελευταία μεταγραφή του Ολυμπιακού αυτό το καλοκαίρι, αλλά φαίνεται έντονα ότι οι Ερυθρόλευκοι πήραν έναν παίκτη που ταιριάζει με την ήδη επιτυχημένη επίθεση τους. Η άφιξή του μπορεί να κάνει τον Ολυμπιακό ακόμα πιο δύσκολο να αντιμετωπιστεί».

Sports in

Oι Πρωταθλητές Ευρώπης «πάτησαν» την ΑΕΚ και βλέπουν... κούπα (3-0)

Λίγες μέρες μετά την κατάκτηση του Youth League, η Κ19 του Ολυμπιακού επικράτησε με 3-0 της ΑΕΚ για την 17η αγωνιστική της Super League K19 και έκανε αποφασιστικό βήμα για τον τίτλο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024