Κυριακή 14 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λογαριασμοί ρεύματος: Παράταση δύο μηνών στο ισχύον πλαίσιο τιμολόγησης ζητούν οι πάροχοι

Λογαριασμοί ρεύματος: Παράταση δύο μηνών στο ισχύον πλαίσιο τιμολόγησης ζητούν οι πάροχοι

Η επιστολή του Ελληνικού Συνδέσμου Προμηθευτών Ενέργειας (ΕΣΠΕΝ)

Την παράταση κατά τουλάχιστον δύο μήνες των έκτακτων ρυθμίσεων στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας ζητούν οι πάροχοι.

Με επιστολή του ο Ελληνικός Σύνδεσμος Προμηθευτών Ενέργειας (ΕΣΠΕΝ) προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη και στη Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) επισημάνει «την ανάγκη παράτασης της περιόδου ισχύος των έκτακτων ρυθμίσεων μεταβατικού χαρακτήρα του Ν. 4951/2022 για την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας, πέραν της 30.09.2023 και για επιπρόσθετο διάστημα τουλάχιστον δύο  μηνών, ήτοι έως την 30.11.2023, προκειμένου να διασφαλιστεί τόσο η αποτελεσματικότερη και ουσιαστικότερη ενημέρωση των καταναλωτών αναφορικά με την επανέναρξη εφαρμογής του τακτικού πλαισίου τιμολόγησης όσο και η κατά το δυνατόν ομαλότερη μετάβαση τους σε αυτό».

Ενημέρωση

Ο ΕΣΠΕΝ επιχειρηματολογεί για το αίτημα του: «Λαμβάνοντας υπόψη ότι, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ουσιωδώς ο στόχος της σχετικής ενημέρωσης, οι καταναλωτές θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να αξιολογήσουν το διάδοχο πλαίσιο τιμολόγησης με τη δέουσα επιμέλεια και να προβούν εγκαίρως στις όποιες σχετικές ενέργειες, θεωρούμε σκόπιμη την παράταση της περιόδου ισχύος της παρ. 1 του άρθ. 138 του Ν. 4951/2022 ώστε η ενημέρωση αυτή -που αφορά εκατομμύρια εμπλεκομένων καταναλωτών- να πραγματοποιηθεί μετά το πέρας της θερινής περιόδου, οπότε και αναμένεται ότι οι περισσότεροι καταναλωτές θα είναι πράγματι σε θέση να παραλάβουν εγκαίρως και να εξετάσουν επαρκώς τα ενημερωτικά έγγραφα καθώς και να μεριμνήσουν για τις απαιτούμενες ενέργειες που περιλαμβάνουν επικοινωνίες και ανταλλαγές εγγράφων με τον προμηθευτή τους», καταλήγει στην ανακοίνωση του ο ΕΣΠΕΝ.

Να σημειωθεί ότι μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου με βάση νόμο που ψήφισε πέρυσι η κυβέρνηση είναι σε ισχύ το πλαφόν στη χονδρεμπορική αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, η χορήγηση επιδοτήσεων στα οικιακά τιμολόγια και η αναγγελία των τιμολογίων του επόμενου μήνα κάθε 20 του τρέχοντος μήνα.

Πηγή: Ot.gr

Sports in

Αποθέωσε Σπανούλη ο Χάινς: «Μπασκετική ιδιοφυία»

Μιλώντας στο «Basketball Sphere» για την καριέρα του στην Euroleague, ο Κάιλ Χάινς, αναφέρθηκε στον κόουτς Σπανούλη αποθεώνοντάς τον.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 14 Απριλίου 2024