Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ενοίκια: Οι φοιτητές στην Ελλάδα στρέφονται στη συγκατοίκηση για να εξοικονομήσουν χρήματα

Ενοίκια: Οι φοιτητές στην Ελλάδα στρέφονται στη συγκατοίκηση για να εξοικονομήσουν χρήματα

Η πλατφόρμα που δημιουργήθηκε για αυτό το σκοπό

Μια πρόσφατη μελέτη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) διαπίστωσε ότι η μέση τιμή ενοικίου για ένα διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου στην Αθήνα έχει αυξηθεί κατά 10% το τελευταίο έτος. Αυτό έχει δυσκολέψει πολλούς φοιτητές να αντέξουν οικονομικά το δικό τους μέρος για να ζήσουν, ειδικά στις μεγάλες πόλεις.

· Σύμφωνα με την Eurostat, οι τιμές των ενοικίων στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 10,4% το έτος έως τον Μάρτιο του 2023, η υψηλότερη ετήσια αύξηση από το 2008.

· Ο πληθωρισμός είναι επίσης αυξανόμενος στην Ελλάδα. Ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα ήταν 7,6% τον Ιούνιο του 2022, το υψηλότερο επίπεδο από το 2008.

Ως αποτέλεσμα, οι φοιτητές στρέφονται όλο και περισσότερο στη συγκατοίκηση, η οποία περιλαμβάνει την ενοικίαση ακινήτου με άλλους ανθρώπους. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κόστους του ενοικίου, καθώς το συνολικό ενοίκιο διαιρείται μεταξύ των συγκατοίκων.

Για παράδειγμα, ένας φοιτητής που νοικιάζει ένα διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου στην Αθήνα μόνος του θα πλήρωνε περίπου 800 ευρώ το μήνα. Ωστόσο, αν συγκατοικούσε με άλλους δύο φοιτητές, θα μπορούσαν ο καθένας να πληρώσει περίπου 267 ευρώ το μήνα.

Εκτός από την εξοικονόμηση χρημάτων, η συγκατοίκηση μπορεί επίσης να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γνωρίσετε νέους ανθρώπους και να κάνετε φίλους. Μπορεί επίσης να είναι ένας τρόπος να μάθετε για διαφορετικές κουλτούρες και τρόπους ζωής.

Η λύση

Η λύση που μπορεί να βοηθήσει τους φοιτητές να βρουν τον ιδανικό συγκάτοικο είναι το MyRoomie.gr, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας. Η πλατφόρμα επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν προφίλ, να αναζητήσουν αγγελίες και να επικοινωνήσουν με πιθανούς συγκατοίκους.

Το MyRoomie.gr προσφέρει επίσης ένα Plus πρόγραμμα που περιλαμβάνει πρόσθετες λειτουργίες, όπως την ικανότητα να δείτε τα social media του υποψήφιου συγκατοίκου και να έχετε προβεβλημένες αγγελίες. Οι φοιτητές μπορούν να αποκτήσουν δωρεάν το MyRoomie Plus πρόγραμμα χρησιμοποιώντας τον κωδικό κουπονιού “student24”.

Sports in

Ισπανικός «εμφύλιος» στον τελικό του BCL

Η Μάλαγα πέρασε από τον χθεσινό δεύτερο ημιτελικό και θα αντιμετωπίσει την Τενερίφη στον τελικό του BCL.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024