Αναλένα Μπέρμποκ: Μακάρι να μπορούσαμε να διαπραγματευτούμε με τον Πούτιν
«Στην παρούσα φάση δεν έχει σημασία τι θα θέλαμε, αλλά πώς θα αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα»
Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ δήλωσε χθες Σάββατο ότι δεν βλέπει στο εγγύς μέλλον καμία βάση για διαπραγματεύσεις με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν σχετικά με την Ουκρανία.
«Μακάρι να μπορούσαμε να διαπραγματευτούμε. Στην παρούσα φάση δεν έχει σημασία τι θα θέλαμε, αλλά πώς θα αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα», είπε η Μπέρμποκ σε κοινή συνέντευξη με τον ουκρανό πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή πυγμαχίας Βλαντίμιρ Κλίτσκο, όταν ρωτήθηκε για το εάν θα ήταν δυνατή η διαπραγμάτευση με τον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου. Η συνέντευξη δόθηκε για λογαριασμό των γερμανικών εφημερίδων Bild και Die Welt, καθώς και του αμερικανικού περιοδικού Politico.
«Η απάντηση σε αυτές ήταν 100.000 στρατιώτες να εισβάλουν»
Η επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας επεσήμανε ότι πριν από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία είχαν καταβληθεί διπλωματικές προσπάθειες για να αποτραπεί η κλιμάκωση της κρίσης. «Η απάντηση σε αυτές ήταν 100.000 στρατιώτες να εισβάλουν» στην Ουκρανία, είπε η Μπέρμποκ.
Η Ουκρανία πρέπει να μπορέσει να ξανακερδίσει την ειρήνη, τόνισε. «Αυτό θα γίνει μόνο εάν σταματήσει αυτός ο κτηνώδης, επιθετικός πόλεμος της Ρωσίας, εάν οι ρώσοι στρατιώτες αποχωρήσουν από το ουκρανικό έδαφος και σταματήσουν οι καθημερινές επιθέσεις με drones, πυραύλους και βόμβες στην Ουκρανία», συμπλήρωσε η γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κύπρος: Το προσχέδιο Ολγκίν για λύση του Κυπριακού αποκαλύπτει η Independent
- Μεξικό: Τουλάχιστον 10 νεκροί σε τροχαίο με ακινητοποιημένα οχήματα λόγω προηγούμενης σύγκρουσης
- Συρία: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του νέου διορισμένου κοινοβουλίου
- Κουφονήσια: Συνέλαβαν τον κυβερνήτη πλωτού αναψυκτηρίου
- Πετρέλαιο: Αλμα των τιμών εν μέσω των συνεχιζόμενων εχθροπραξιών ανάμεσα στο Ιράν και τις ΗΠΑ
- Ιράν: Τα πλήγματα των ΗΠΑ «εκμηδένισαν» τις διπλωματικές προσπάθειες των τελευταίων μηνών
- Ισπανία: Στους 13 οι νεκροί από την πυρκαγιά στην Αλμερία – Βρετανίδα υπέκυψε στο νοσοκομείο
- Ποιοι ξαναγράφουν το βιβλίο της πολυτέλειας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442