Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Wimbledon: Ο τελικός των τελικών. Ή αλλιώς Νόβακ Τζόκοβιτς εναντίον Κάρλος Αλκαράθ

Wimbledon: Ο τελικός των τελικών. Ή αλλιώς Νόβακ Τζόκοβιτς εναντίον Κάρλος Αλκαράθ

Η μεγαλύτερη ημέρα του φετινού Wimbledon έφτασε! Κάρλος Αλκαράθ και Νόβακ Τζόκοβιτς «παίρνουν την σκυτάλη» από τον τελικό των γυναικών και μπαίνουν στην μάχη για το βαρύτιμο τρόπαιο του ιστορικότερου Grand Slam στο παγκόσμιο τένις.

Η «μητέρα των μαχών», η ημέρα που θα μάθουμε εάν ο Νόβακ Τζόκοβιτς φτάσει τους οκτώ τίτλους στο Wimbledon και τα 24 συνολικά Grand Slam ή ο Κάρλος Αλκαράθ θα βάλει «στοπ» και θα σηκώσει το δεύτερο Major στην καριέρα του μετά το US Open του 2022. Όλα αυτά στις 16:00 ώρα Ελλάδος (Τηλεοπτικά από το NovaSports Prime)

Ο τελικός των αδρών ακολουθεί αυτόν των γυναικών. Εκεί όπου χθες η Μαρκέτα Βοντρούσοβα θριάμβευσε απέναντι στην Ονς Ζαμπέρ, παίρνοντας τον τίτλο.

Είναι η επανάληψη του τρομερού τους αγώνα πριν από μερικές εβδομάδες στο Court του Roland Garos, εκεί όπου ο Νόβακ Τζόκοβιτς είχε πάρει την νίκη και μαζί την πρόκριση για τον τελικό όπου μετέπειτα κατέκτησε.

Οι συνθήκες όμως με εκείνη την ημέρα είναι τελείως διαφορετικές. Διαφορετική επιφάνεια και πλέον διαφορετικό παιχνίδι καθώς ο σημερινός αγώνα αφορά τον τελικό, σε αντίθεση με τον προηγούμενο τους που ήταν στον ημιτελικό.

Ο Τζόκοβιτς στοχεύει στον 24ο Major τίτλο του, σε ένα νούμερο που χρειαστούν δεκάδες χρόνια για να φτάσει κανείς. Ταυτόχρονα έχει πετύχει άλλο ένα ρεκόρ, με τον 35ο τελικό του σε Grand Slam, ενώ μπορεί να κατακτήσει τον όγδοο τίτλο του στο Wimbledon. Έχει αποκλείσει μέχρι στιγμής τους Πέδρο Κάτσιν, Τζόρνταν Τόμπσον, Σταν Βαβρίνκα, Χούμπερτ Χουρκάζ, Αντρέι Ρούμπλεφ και Γιάνικ Σίνερ, έχοντας χάσει μόλις δύο σετ!

Απέναντι του ο 20χρονος «πρίγκιπας». Ο Κάρλος Αλκαράθ στοχεύει στον δεύτερο του τίτλο σε Grabd Slam μετά τον Σεπτέμβριο του 2022 και τον θρίαμβο του στην Νέα Υόρκη. Είναι ο πρώτος του τελικός στο λονδρέζικο Slam και δείχνει έτοιμος να ρίξει τον «βασιλιά από τον θρόνο του».

Για να φτάσει έως και σήμερα, απέκλεισε κατά σειρά τους Ζερεμί Σαρντί, Αλεξάντερ Μίλλερ, Νίκολας Τζάρι, Ματέο Μπερετίνι, Χόλγκερ Ρούνε και Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Sports in

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός 88-95: Το έκανε 2-2 και… βλέπει Βερολίνο

Ο Παναθηναϊκός έκαμψε την αντίσταση της Μακάμπι Τελ Αβίβ επικρατώντας με 95-88, ισοφάρισε τη σειρά σε 2-2 και θα παίξει την πρόκρισή του στο Final Four στο ΟΑΚΑ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024