Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Wimbledon: Δεν δυσκολεύτηκαν Τζόκοβιτς και Αλκαράθ – Έδωσαν ραντεβού στον μεγάλο τελικό [pics]

Wimbledon: Δεν δυσκολεύτηκαν Τζόκοβιτς και Αλκαράθ – Έδωσαν ραντεβού στον μεγάλο τελικό [pics]

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς νίκησε με 3-0 σετ τον Σίνερ, ο Αλκαράθ με ίδιο σκορ τον Μεντβέντεφ και έκλεισαν θέση για τον τελικό της Κυριακής.

Ο εντυπωσιακός και ασταμάτητος Νόβακ Τζόκοβιτς νίκησε με 3-0 (6-3, 6-4, 7-6) σετ τον Γιανίκ Σίνερ και προκρίθηκε στον τελικό του Wimbledon για ένατη φορά στην καριέρα του.

Ακόμη πιο εύκολα προσπέρασε το εμπόδιο του Ντανίλ Μεντβέντεφ, το παιδί θαύμα, ο Κάρλος Αλκαράθ που πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό με 3-0 (6-3, 6-3, 6-3) , φτάνοντας τις 11 σερί νίκες στο γρασίδι.

Έτσι, η εξαιρετική πορεία του Ιταλού, Σίνερ στο τουρνουά τελείωσε, με τον Σέρβο να γίνεται ο παίκτης με τις περισσότερες εμφανίσεις σε τελικούς Grand Slam, καθώς την Κυριακή (16/07) θα αγωνιστεί στον 35ο τελικό της καριέρας του.

Παράλληλα, η πρόκριση του επί του Σίνερ στον πρώτο ημιτελικό του Wimbledon, δίνει τη δυνατότητα στον Τζόκοβιτς να ισοφαρίσει το απόλυτο ρεκόρ του Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος έχει κατακτήσει 8 τίτλους στο συγκεκριμένο τουρνουά.

Τα ρεκόρ για τον «Νόλε» δεν σταματούν εδώ, καθώς ο ίδιος θα φτάσει τους 24, ισοφαρίζοντας το απόλυτο ρεκόρ σε άνδρες και γυναίκες (Μάργκαρετ Κορτ), ενώ έγινε σήμερα ο πρώτος, σε άνδρες και γυναίκες, στην λίστα με τους περισσότερους τελικούς, φτάνοντας τους 35, ξεπερνώντας την Κρις Έβερτ (34).

Ο Αλκαράθ δείχνει πως παρά τα 20 του χρόνια, δίκαια βρίσκεται στο Νο1 της κατάταξης και μετά την νίκη του στο Queen’s, θα προσπαθήσει γαι το νταμπλ με το All England Club.

Το ματς Τζόκοβιτς – Σίνερ:

O Νόλε κυριάρχησε απόλυτα στο πρώτο σετ. Με εξαίρεση το πρώτο game που δυσκολεύτηκε να κλείσει, έσβησε και τα τρία break point που είχε ο Σίνερ, ενώ εκμεταλλεύτηκε το μοναδικό δικό του στην αρχή του σετ, όταν και προηγήθηκε με 3-0. Κράτησε το σερβίς του ως το τέλος και με 6-3 μετά από 40 λεπτά, έκανε το πρώτο βήμα για τον 35o του τελικό σε grand slam.

Στο δεύτερο σετ ο Σέρβος έφτασε σε τριπλό break point στο 1-1 (0-40) και στην τρίτη ευκαιρία του το πέτυχε από λάθος του Ιταλού. Αφού επιβίωσε από break point του Σίνερ αμέσως μετά έφτασε ο ίδιος σε διπλό break point, που επίσης δεν εκμεταλλεύτηκε. Τελικά αφού κράτησε το σερβίς του, με 6-4 κατέκτησε και το δεύτερο σετ.

Στο τρίτο σετ για άλλη μία φορά έφτασε σε τριπλό break point στο 1-1, όμως αυτή τη φορά ο Σίνερ τα έσβησε και κράτησε το προβάδισμα (2-1). Αμφότεροι κράτησαν το σερβίς τους ως το 5-4 του Σίνερ, με τον Ιταλό να φτάνει σε διπλό set point στο σερβίς του Τζόκοβιτς, από αβίαστο λάθος του Σέρβου. Στην δεύτερη ευκαιρία ο Ιταλός έκανε ένα λάθος στη διαγώνιο κι αντί να τελειώσει το σετ, έδωσε την ευκαιρία στον Νόλε να ανασυνταχθεί (5-5). Το σετ οδηγήθηκε στο tie break τελικά, με τον Νόλε να το κατακτά με 7-4.

Το ματς Αλκαράθ – Μεντβέντεφ:

Με την ίδια ευκολία πήρε τη νίκη απέναντι στον Ρώσο, νούμερο 3 της κατάταξης και ο Κάρλος Αλκαράθ.

Ενώ ο αγώνας είχε ξεκινήσει ισορροπημένα και από τους 2 τενίστες, το break του Ισπανού στο 8ο game του 1ου σετ, τον έφερε στο 5-3 και στη συνέχεια δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να κάνει με love service game, το 1-0.

Στο δεύτερο σετ το break ήρθε πιο νωρίς για τον Αλκαράθ, που είχε την τύχη να σπάσει το σερβίς του αντιπάλου του για το 2-1. Ο Μεντβέντεφ το μόνο που μπόρεσε να κάνει ήταν να μειώσει σε 4-3, πριν ακόμη ένα love service game και ακόμη ένα break φέρουν το 2-0.

Το μόνο σετ, στο οποίο συνάντησε αντίσταση ο Αλκαράθ, ήταν το τρίτο, εκεί που αν και βρέθηκε να είναι 2-0 μπροστά στο σκορ με break, ο Ρώσος τενίστας έκανε με δικό του break το 3-2. Ακολούθησαν 3 συνεχόμενα break, 2 από τον Αλκαράθ και ένα από τον Μεντβέντεφ, με τους δύο τους να μην μπορούν να κρατήσουν το σερβίς τους, όμως ο Ισπανός κρατούσε κεφάλι στο σκορ, με 5-3 και παίρνοντας το τελευταίο game έκανε το 6-3 στο τρίτο σετ και 3-0 συνολικά για να περάσει στον τελικό του ιστορικού τουρνουά.

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024