Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιούμπανκς – Τσιτσιπάς 3-2: Αποκλεισμός με «χαρακίρι»

Γιούμπανκς – Τσιτσιπάς 3-2: Αποκλεισμός με «χαρακίρι»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν θα συνεχίσει το ταξίδι του στο Wimblendon. Ο Έλληνας τενίστας δεν τα κατάφερε απέναντι στον Κρίστοφερ Γιούμπανκς γνωρίζοντας την ήττα στα πέντε σετ μετά από τρεις ώρες, αφού πρώτα είχε προηγηθεί με 2-1 στα σετ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν κατά πολύ καλύτερος σχεδόν σε όλη την διάρκεια του αγώνα, όμως κάποιες στιγμές έλλειψης συγκέντρωσης κόστισαν και ο Έλληνας πρωταθλητής είναι πλέον εκτός Wimblendon.

Ο νούμερο 5 στον κόσμο τενίστας προηγήθηκε δύο φορές, με 1-0 σετ και 2-1, όμως δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τον προημιτελικό του λονδρέζικου Grand Slam. Στη θέση αυτή θα μπει ο Κρίστοφερ Γιούμπανκς, ο οποίος μετά από τρεις ώρες αγώνα πήρε την μεγαλύτερη πρόκριση στην καριέρα του.

Ο Τσιτσιπάς κατέκτησε με άνεση το πρώτο σετ σε 27 λεπτά, αφού βρήκε δυο break, κλείνοντας το με 6-3. Καλύτερος και στο δεύτερο σετ, δεν αξιοποίησε όμως τις αρκετές του ευκαιρίες. Το δεύτερο κομμάτι της αναμέτρησης έφτασε στο tie break εκεί όπου ένας χαμένος πόντος στο σερβίς του έκανε την διαφορά. Ο Γιούμπανκς το εκμεταλλεύτηκε και πήρε το δεύτερο σετ με 7-6(4).

Επανάληψη του πρώτου σετ στο τρίτο. Ο τσιτσιπάς βρήκε και πάλι δύο break, με το τελευταίο να είναι ξανά στο 5-3, παίρνοντας ξανά προβάδισμα στα σετ (2-1).

Ένα διπλό σφάλμα στο 4-4 ήταν αρκετό για τον Γιούμπανκς, ο οποίος στην πρώτη του ευκαιρία για «σπάσιμο» στην αναμέτρηση, έκανε το break και αφού υπερασπίστηκε το σερβίς του, έκλεισε το τέταρτο σετ με 6-4.

Ο Αμερικανός βρήκε πρώτος break στο πέμπτο και καθοριστικό σετ. Ο Τσιτσιπάς αντέδρασε, το πήρε πίσω, όμως δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια με αποτέλεσμα να δεχθεί και δεύτερο.

Αφού έσωσε δύο ευκαιρίες του Τσιτσιπά στο τελευταίο game, ο Γιούμπανκς έκλεισε το σετ με 6-4 και μαζί την τεράστια νίκη-πρόκριση στον προημιτελικό του Wimblendon, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Ντανίλ Μεντβέντεφ ο οποίος πέρασε νωρίτερα το εμπόδιο του Λεχέτσκα.

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024