Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μάχη διαδοχής στο ΣΥΡΙΖΑ: Άνοιξαν τα χαρτιά τους οι υποψήφιοι - Σήμερα η απόφαση για τον οδικό χάρτη

Μάχη διαδοχής στο ΣΥΡΙΖΑ: Άνοιξαν τα χαρτιά τους οι υποψήφιοι – Σήμερα η απόφαση για τον οδικό χάρτη

Η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας αφορά διαρκές Συνέδριο στο τέλος Αυγούστου και εκλογή Προέδρου στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Με την ψηφοφορία για τον οδικό χάρτη για την εκλογή προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, θα ολοκληρωθούν οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής, του κόμματος σήμερα. Η εισήγηση της ΠΓ προς την ΚΕ να προβλέπει διαρκές συνέδριο στα τέλη Αυγούστου και εκλογή προέδρου στις αρχές Σεπτεμβρίου, καθώς και έκτακτο συνέδριο μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Τέσσερις είναι οι υποψηφιότητες που έχουν ανακοινωθεί για την προεδρία του κόμματος. Πριν από τη συνεδρίαση της ΚΕ τις υποψηφιότητές τους είχαν ανακοινώσει Έφη Αχτσιόγλου και Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ το Σάββατο γνωστοποίησαν τις προθέσεις τους Στέφανος Τζουμάκας και Νίκος Παππάς.

Παύλος Πολάκης και Διονύσης Τεμπονέρας τόνισαν ότι δεν θα θέσουν υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος εάν δεν αλλάξει το χρονοδιάγραμμα εκλογής προέδρου και δεν μετατεθεί για μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής δεν παραβρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, που δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του για το εάν και ποιον υποψήφιο θα στηρίξει.

Απέναντι στην εισήγηση της ΠΓ, υπάρχουν και οι φωνές, που προκρίνουν όλες οι διαδικασίες να μεταφερθούν μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, και οι συνεδριακές διαδικασίες και εκλογή αρχηγού. Αυτό έχει προτείνει ο Παύλος Πολάκης αλλα και ο Διονύσης Τεμπονέρας. Και οι δύο το θέτουν ως προϋποθεση για ενδεχόμενη υποψηφιότητά τους.

Υπάρχει μία ακόμα πιθανή πρόταση που αφορά το ενδεχόμενο να μεταφερθεί για λίγες ημέρες η εκλογή προέδρου, πάντα πριν από το τέλος Σεπτεμβρίου. Και αυτό, όπως και η προηγούμενη πρόταση θα είχε ως επακόλουθο, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα εκπροσωπηθεί στη ΔΕΘ από νέο αρχηγό.

Άνοιξαν τα χαρτιά τους οι υποψήφιοι

Η Έφη Αχτσιόγλου τόνισε ότι στόχος είναι η ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ που πρέπει να κινηθεί στην κατεύθυνση ενός «νέου σύγχρονου αριστερού κόμματος που μπορεί να είναι ο κορμός, το κέντρο και ο βασικός εκφραστής του δημοκρατικού και προοδευτικού κόσμου».

«Χρειαζόμαστε έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Έναν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μεθοδικό, αποτελεσματικό, σύγχρονο», είπε, ανάμεσα σε άλλα, η κ. Αχτσιόγλου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται και συνέχεια και τομή, τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Το θέμα είναι να ξέρουμε πού θέλουμε να πάμε. Πρέπει να ξέρουμε πού θέλουμε να είμαστε το 2026 και άρα να ξέρουμε πώς πρέπει να αρχίσουμε να ετοιμαζόμαστε από τώρα για τότε», πρόσθεσε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η μοναδική προοπτική απομάκρυνσης της κυβέρνησης Μητσοτάκη από την εξουσία», σημείωσε ο Νίκος Παππάς.

«Σήμερα κάνουμε το πρώτο βήμα μιας μεγάλης αντεπίθεσης του προοδευτικού κόσμου της χώρας και ξεκινάμε ένα εγχείρημα μιας νέας νικηφόρας πορείας», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Η χώρα μας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, συνεχιζόμενη υποβόσκουσα κρίση στην οικονομία, παραγωγική αναιμία, άδικη και διανομή του παραγόμενου πλούτου, ανεξάρτητα από τις διαχειριστικές επιλογές που προβάλλει η κυβέρνηση ως δήθεν λύσεις», είπε ο Στέφανος Τζουμάκας.

«Το κόμμα μας χρειάζεται ιδεολογική και πολιτική ανασύνταξη, οργανωτική διεύρυνση και νέο σχέδιο δράσης με θέσεις και πρωτοβουλίες που θα κινητοποιούν την κοινωνία σε δημιουργική αγωνιστική στάση και σε επιδίωξη λύσεων», συμπλήρωσε.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024