Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νότια Κορέα: Πάντα γέννησε δίδυμα σε ζωολογικό κήπο

Νότια Κορέα: Πάντα γέννησε δίδυμα σε ζωολογικό κήπο

Είναι τα πρώτα δίδυμα του είδους που γεννιούνται στη χώρα

Στιγμές χαράς και συγκίνησης βίωσε  ζωολογικός κήπος στη Νότια Κορέα, καθώς ένα πάντα έφερε στον κόσμο τα πρώτα δίδυμα που γεννήθηκαν στη χώρα.

Ο ζωολογικός κήπος που βρίσκεται μέσα στο θεματικό πάρκο Everland κοντά στην πρωτεύουσα Σεούλ, ανακοίνωσε πως τα δύο μικρά πλάσματα είναι θηλυκού γένους και η γέννησή τους αποτελεί «μεγάλη ευκαιρία να ζητήσουμε την καλύτερη προστασία και διατήρηση των πάντα».

«Αυτό μοιάζει με μια μεγάλη ευκαιρία να ζητήσουμε την καλύτερη προστασία και διατήρηση των πάντα, τα οποία έχουν γίνει σύμβολο για τα είδη που απειλούνται με εξαφάνιση», δήλωσε ο Ντονγκί Τσανγκ, επικεφαλής του ζωολογικού κήπου.

Το πρώτο πάντα ζύγιζε 180 γραμμάρια και το δεύτερο, που έφτασε σχεδόν δύο ώρες αργότερα, ζύγιζε 140 γραμμάρια. Το 40% έως 50% των γεννήσεων πάντα καταλήγουν σε δίδυμα, δήλωσε ο Τσανγκ.

Η Κίνα στέλνει τους ασπρόμαυρους πρεσβευτές της στο εξωτερικό σε ένδειξη καλής θέλησης από τη δεκαετία του 1950 στο πλαίσιο της λεγόμενης «διπλωματίας των πάντα».

Η γέννηση των διδύμων έρχεται σχεδόν τρία χρόνια μετά τη γέννηση του Fu Bao, του πρώτου πάντα που γεννήθηκε στη Νότια Κορέα, το οποίο ήρθε στον κόσμο με τους ίδιους γονείς Ai Bao και Le Bao.

«Σε σύγκριση με τότε που γεννήθηκε ο Fu Bao, αυτή τη φορά είναι δύο και νομίζω ότι (οι γονείς) πρέπει να είναι διπλά ευτυχισμένοι», δήλωσε ο φύλακας του ζωολογικού κήπου Cherwon Kang.

Ο τοκετός της μητέρας Ai Bao ήταν πιο ομαλός από ό,τι κατά την πρώτη της εγκυμοσύνη, δήλωσε ο Kang, προσθέτοντας ότι ένιωσε συγκινημένος από τον τρόπο που χειρίστηκε τον τοκετό και από την επίδειξη μητρικής αγάπης.

Η Μπάο αναμένεται να επιστρέψει στην Κίνα το αργότερο μέχρι τον Ιούλιο του επόμενου έτους, δήλωσε ο ζωολογικός κήπος.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024