Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φρίκη στο Κεντάκι: Ανδρας είχε διακοσμήσει το σπίτι του με ανθρώπινα κρανία και λείψανα

Φρίκη στο Κεντάκι: Ανδρας είχε διακοσμήσει το σπίτι του με ανθρώπινα κρανία και λείψανα

Τα κρανία βρίσκονταν διάσπαρτα στο σπίτι του.

Μάρτυρες μιας φρικιαστικής εικόνας έγιναν πράκτορες του FBI όταν έφτασαν στο διαμέρισμα του James Nott στο Κεντάκι.

Δεν μπορούσε άλλωστε να φανταστεί κάποιος τι εννοούσε όταν απάντησε στους αστυνομικούς ότι ήταν… «παρέα με τους φίλους του».

Μέσα στο σπίτι του άνδρα εντοπίστηκαν 40 ανθρώπινα κρανία και άλλα λείψανα, τα οποία χρησιμοποιούσε σαν διακοσμητικά. Τα στοιχεία αυτά τον συνέδεσαν με κύκλωμα που ασχολείται με παράνομες αγοροπωλησίες ανθρώπινων μελών, στο οποίο εμπλέκεται και ο διευθυντής νεκροτομείου της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ, που φέρεται να έκλεβε μέλη πτωμάτων.

Τα κρανία βρίσκονταν διάσπαρτα στο σπίτι του Nott- το ένα είχε τυλιγμένο γύρω του ένα μαντήλι και ένα άλλο βρέθηκε στο στρώμα όπου κοιμόταν, σύμφωνα με την καταγγελία. Οι πράκτορες βρήκαν, επίσης, σπονδυλικές στήλες, μηριαία οστά, οστά ισχίων και μια τσάντα της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ, σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση που υπέβαλε το FBI.

Προς το παρόν έχει ασκηθεί σε βάρος του μόνο δίωξη για οπλοκατοχή, ενώ αναμένεται να συμπληρωθεί ο φάκελος για τις άλλες κατηγορίες, πριν προχωρήσει η διαδικασία.

Μακάβρια στοιχεία

Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται από το περασμένο καλοκαίρι, όταν η αστυνομία στην κοινότητα East Pennsboro της Πενσυλβάνια έλαβε μια πληροφορία για πιθανά ανθρώπινα λείψανα στο σπίτι ενός άνδρα με το όνομα Jeremy Pauley. Οι αστυνομικοί ερεύνησαν το οίκημα και βρήκαν μακάβρια στοιχεία.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, ο Pauley μίλησε στους πράκτορες για ένα δίκτυο ανθρώπων που αγόραζαν και πωλούσαν κλεμμένα ανθρώπινα μέλη.

Η υπόθεση του Cedric Lodge

Η έρευνα αποκάλυψε ότι ένας από αυτούς τους ανθρώπους ήταν ο Cedric Lodge, ο οποίος εργαζόταν στο νεκροτομείο της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ και φέρεται να έκλεβε μέλη πτωμάτων για να τα πουλήσει στο διαδίκτυο. Ο Lodge απολύθηκε τον Μάιο και αντιμετωπίζει ομοσπονδιακές κατηγορίες για κλοπή, πώληση και αποστολή των μελών, σύμφωνα με το κατηγορητήριο που κατατέθηκε τον περασμένο μήνα στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Μέσω μηνυμάτων στο Facebook, οι αξιωματούχοι συνέδεσαν τον Nott με τον Pauley και το κύκλωμα.

Ο Nott χρησιμοποιούσε λογαριασμό στο Facebook με το όνομα χρήστη «William Burke» και συνήθιζε να αναρτά εικόνες των προς πώληση κρανίων, ενώ φαίνεται ότι είχε και ιδιωτικές συνομιλίες με τον Pauley και του είχε στείλει υλικό.

«Ο William Burke ήταν ένας κατά συρροή δολοφόνος που δραστηριοποιήθηκε στο Εδιμβούργο μεταξύ 1827 και 1828 μαζί με τον συνεργάτη του, William Hare. Ο Burke και ο Hare πωλούσαν τα πτώματα των θυμάτων τους στον Dr. Robert Knox, σημαίνοντα λέκτορα στο Τμήμα Ανατομίας του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου» εξήγησαν οι αμερικανικές αρχές.

«Είναι σοκαριστικό. Ποτέ δεν ξέρεις ποιος είναι ο γείτονάς σου πια» δήλωσε η Caroline Branum, γειτόνισσα που ζει απέναντι από τον Nott.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024