Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τι είδε ο Μαρτίνεθ και γιατί επέμεινε για Ιμπόρα

Τι είδε ο Μαρτίνεθ και γιατί επέμεινε για Ιμπόρα

Ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού εντόπισε το «θέμα» που είχε πέρυσι ο Ολυμπιακός και θεωρεί ότι ο πολύπειρος Ισπανός θα δώσει τη λύση

Ο Βιθέντε Ιμπόρα είναι εδώ και λίγες μέρες στην Αυστρία κι έχει ξεκινήσει προπονήσεις με τον Ολυμπιακό και η παρουσία του Ισπανού κόφτη στην προετοιμασία των «ερυθρόλευκων» κάνει τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ να χαμογελά.

Την ήθελε πολύ αυτή την μεταγραφή ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού κι εξ αρχής είχε επισημάνει, στις συζητήσεις με τον Κορδόν, ότι είναι παίκτης που τον έχει ανάγκη η ομάδα του λιμανιού.

Γι’ αυτό και ο νέος τεχνικός διευθυντής των πειραιωτών κινήθηκε για την μεταγραφή του πολύπειρου Ισπανού, καθώς συμφώνησε με την ανάλυση του προπονητή του Ολυμπιακού.

Έχει λοιπόν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να εστιάσουμε σ’ αυτά που είδε ο Μαρτίνεθ στον περσινό Ολυμπιακό για να καταλάβουμε καλύτερα τους λόγους για τους οποίους ήθελε πάση θυσία την συγκεκριμένη μεταγραφή.

Ασφαλώς και είναι μεγάλη υπόθεση ότι ο Ιμπόρα είναι παίκτης με μεγάλες παραστάσεις και παιχνίδια στα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου.

Είναι επίσης σημαντικό ότι μιλάμε για έναν παίκτη που είναι ηγέτης κι αυτό μετράει και μέσα στο γήπεδο και στα αποδυτήρια.

Αυτό όμως που έκανε τον Μαρτίνεθ να επιμείνει για τον συμπατριώτη του ήταν μια αδυναμία που διέκρινε παρακολουθώντας παιχνίδια της περσινής σεζόν, για να σχηματίσει την καλύτερη δυνατή εικόνα.

Ποια ήταν αυτή η αδυναμία; Ο Μαρτίνεθ είδε ότι ο Ολυμπιακός είχε «θέμα» στον αέρα στις στατικές φάσεις των αντιπάλων του και είναι αλήθεια πως οι πειραιώτες «πλήρωσαν» ακριβά σε αρκετές περιπτώσεις αυτό το πρόβλημα.

«Πληγώθηκε» πολύ η ομάδα του λιμανιού από την συγκεκριμένη αδυναμία κι εδώ θα πρέπει να τονίσουμε πως ήταν ένα ζήτημα που προβλημάτισε τους «ερυθρόλευκους» και πρόπερσι.

Ο Μαρτίνεθ λοιπόν ήθελε όχι μόνο ένα μεγάλο κορμί για κόφτη, αλλά έναν παίκτη που εκτός από το ύψος θα έχει και το καλό παιχνίδι στον αέρα.

Η επιλογή λοιπόν του Ιμπόρα έχει να κάνει (και) μ’ ένα πολύ σημαντικό σκέλος του παιχνιδιού τις στατικές φάσεις και την άμυνα σε κόρνερ και φάουλ.

Ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού ξέρει ποσό σημαντικό θα είναι για την ομάδα του να λύσει αυτό το πρόβλημα, ειδικά σε ότι έχει να κάνει με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια και θεωρεί ότι ο Ιμπόρα θα μια πολύτιμη λύση.

Είναι εξίσου σημαντικό όμως ότι ο Ολυμπιακός βάζει στη μεσαία του γραμμή έναν κόφτη πιο ψηλό από αυτόν που είχε (Εμβιλά) κι αυτό σημαίνει ότι ο Μαρτίνεθ ποντάρει πολλά στον Ιμπόρα και σε ότι αφορά τις πρώτες μπάλες.

Θεωρεί (και όχι άδικα) πολύ σημαντικό να πάρει την πρώτη μπάλα ένας παίκτης του από το ελεύθερο ή το βολέ του αντίπαλου τερματοφύλακα ή από μια απόκρουση της αντίπαλης άμυνας γιατί έτσι περιορίζεται σε μεγάλο βαθμό η δυνατότητα αντεπίθεσης του αντιπάλου.

Αυτό άλλωστε το έλεγε (στην πρώτη του κιόλας θητεία στον Ολυμπιακό) ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Θεωρούσε και αυτός μεγάλη υπόθεση να έχει έναν κόφτη που θα μπορεί να κερδίσει την πρώτη μπάλα.

Κι επειδή ο Ολυμπιακός έχει ένα οκτάρι με εξαιρετική τεχνική (Χουάνγκ), ο Μαρτίνεθ βάζει δίπλα του ένα κορμί 1.90 για να έχει ο Κορεάτης περισσότερο το μυαλό του στη δημιουργία κι όχι τόσο στο μαρκάρισμα.

Γι’ αυτό λοιπόν ο νέος προπονητής των «ερυθρόλευκων» θεωρεί κομβική την παρουσία του Ιμπόρα στο αμυντικό σκέλος του παιχνιδιού και περιμένει από το νέο μεταγραφικό απόκτηση του Ολυμπιακού να είναι από τους πλέον πολύτιμους παίκτες της ομάδας του λιμανιού τη σεζόν που έρχεται.

Sports in

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός 88-95: Το έκανε 2-2 και… βλέπει Βερολίνο

Ο Παναθηναϊκός έκαμψε την αντίσταση της Μακάμπι Τελ Αβίβ επικρατώντας με 95-88, ισοφάρισε τη σειρά σε 2-2 και θα παίξει την πρόκρισή του στο Final Four στο ΟΑΚΑ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024