Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οι Σαουδάραβες φουλ και για τη Μαρσέιγ

Οι Σαουδάραβες φουλ και για τη Μαρσέιγ

Μετά τη Νιούκαστλ μπαίνει και η ομάδα της Μασσαλίας υπό τον έλεγχό τους.

Όταν πριν από ένα μήνα ήρθε στο φως η πληροφορία ότι και η Μαρσέιγ μπήκε στο στόχαστρο των Σαουδαράβων πολλοί το άκουσαν, λίγοι το πίστεψαν. Τελικά, αν και αρχικά φάνηκε να ατονεί το ενδιαφέρον αναζωπυρώθηκε.

Ένα από τα μεγάλα fund από την Σαουδική Αραβία θέλει να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ομάδας της Μασσαλία.

Φυσικά, τα λεφτά δεν αποτελούν πρόβλημα, διότι τα περιουσιακά στοιχεία του Κρατικού Ταμείου Δημοσίων Επενδύσεων της αραβικής χώρας υπολογίζονται σε περισσότερα από 600 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το ταμείο πίσω από τον Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, τον διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας, έχει ήδη αγοράσει και ελέγχει τη Νιούκαστλ.

Τους τελευταίους μήνες προσπάθησε να αγοράσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Για την ώρα χωρίς επιτυχία. Επόμενη επιλογή τους είναι η μοναδική γαλλική ομάδα που κατέκτησε το Champions League (1992/93).

Η ομάδα από το γαλλικό νότο έχει μια τεράστια βάση φιλάθλων, θεωρείται ως μια από τις καλύτερες στην Ευρώπη, και υπάρχει ένας σημαντικός παράγοντας: Το δικό της γήπεδο (Velodrome).

Επίσης, η βάση των φιλάθλων της έχει μεγάλο αριθμό Αράβων, Αλγερινών, Μαροκινών και Τυνήσιων.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πόσα χρήματα θα πρέπει να διαθέσει η PIF για την αγορά της Μαρσεϊγ, που τώρα βρίσκεται στα χέρια του Αμερικανού επιχειρηματία Φρανκ ΜακΚορτ.

Στόχος είναι η διαφοροποίηση της οικονομίας της Σαουδικής Αραβίας, η οποία θα εξαπλώσει την επιρροή του Βασιλείου της σε όλο τον κόσμο.

Ο πρίγκιπας Μοχάμεντ θέλει να έχει περιουσιακά στοιχεία περίπου δύο τρισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το 2030, ξεπερνώντας το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας (σήμερα 1,4 τρισεκατομμύρια).

Στη Μαρσέιγ περιμένουν πως και πως τους Αραβες αφού τα λεφτά των Αμερικάνων ούτε πολλά ήταν μήτε τους οδήγησαν στους τίτλους.

Θα προκύψει βέβαια κόντρα Σαουδικής Αραβίας (Μαρσέιγ) με Κατάρ (Παρί ΣΖ) στη Γαλλία, αλλά αυτό είναι κάτι που ελάχιστα ενδιαφέρει τον κόσμο σε Μασσαλία και Παρίσι. Λεφτά να υπάρχουν, παίκτες να έρχονται και όλα καλά…

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024