Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Λουκ Σίκμα: ο Ολυμπιακός ψάχνει έναν νέο …Τζόνι Ρότζερς! 

Λουκ Σίκμα: ο Ολυμπιακός ψάχνει έναν νέο …Τζόνι Ρότζερς! 

Ο Λουκ Σίκμα φέρνει στο νου και μια άλλη κίνηση που έκανε ο Ολυμπιακός αρκετά χρόνια πίσω

Η ανακοίνωση της απόκτησης του Λουκ Σίκμα από τον Ολυμπιακό, μάλλον δημιούργησε σκεπτικισμό σε αρκετούς φίλους της ομάδας.

Είναι αυτοί που μονομιάς έβαλαν τον Αμερικανό φόργουορντ «απέναντι» στον Σάσα Βεζένκοφ και θέλησαν να συγκρίνουν τις επιδόσεις του νιόφερτου παίκτη με όσα έδινε ο Βούλγαρος που μεταπήδησε στο ΝΒΑ. Λάθος. Εξ’ ορισμού. Γιατί στο μπάσκετ μετρά η ομάδα, το πώς «κουμπώνουν» οι παίκτες μεταξύ τους  και εν τέλει σημασία έχει τι θα συμβεί στο φινάλε της σεζόν και όχι το καλοκαίρι που γίνονται οι μεταγραφές.

Ωστόσο, ο Λουκ Σίκμα φέρνει στο νου και μια άλλη κίνηση που έκανε ο Ολυμπιακός αρκετά χρόνια πίσω. Οι δύο περιπτώσεις έχουν πολλά κοινά σημεία μεταξύ τους και γιατί να μην τα δούμε; Το ’97, λοιπόν, οι Ερυθρόλευκοι αναζητούσαν «τεσσάρι» και υπέγραψαν τον Τζόνι Ρότζερς. Τι ήταν αυτός ο παίκτης; Θήτευσε τη σεζόν ’88-’89 στη Ρεάλ και πανηγύρισε το (όπως ονομαζόταν τότε) κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης.

Μετά έφυγε από τη Μαδρίτη και δεν πήγε σε αστραφτερά κλαμπ. Από Φορλί και Μούρθια, έως Κάθερες και Βαλένθια, προτού έρθει στο Λιμάνι. Ακριβώς στα 34 χρόνια του, γιατί γεννήθηκε το 1963 ο Ρότζερς.

Οι πάντες εξέφρασαν επιφυλάξεις. Λευκός Αμερικανός (με ισπανικό διαβατήριο, βέβαια),  όπως ο Σίκμα και ακριβώς στην ίδια ηλικία (!), με έφεση στις πάσες και το «διάβασμα» του παιχνιδιού, οξυδερκής στο παρκέ, καλός ριμπάουντερ και μάλλον ελαφρώς καλύτερος σουτέρ από τον τωρινό παίκτη του Ολυμπιακού. Τα 34 χρόνια δεν τον βάρυναν ποτέ και ήταν όντως αυτό που λέμε «παίκτης ομάδας», που «άνοιγε» με τον τρόπο του το γήπεδο του μπάσκετ. Πόσο αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό; Δύο χρόνια.

Εφτασε τα 36 και μετά πού μεταπήδησε λέτε; Στον ΠΑΟ γιατί του έγινε καλή πρόταση και εξάντλησε τριετές συμβόλαιο (!) σε προχωρημένη ηλικία. Στο ΟΑΚΑ , λοιπόν, βρέθηκε ο Τζόνι Ρότζερς έως το 2002, ενώ κατέκτησε και δύο τίτλους πρωταθλήματος. Για όσους αντιλαμβάνονται το παιχνίδι, ένας από τους αληθινά ξεχωριστούς Αμερικανούς που εμφανίστηκαν στα μέρη μας, με προσφορά σε αμφότερους τους Αιώνιους.

Τα ανωτέρω, απλά για την ιστορία. Δεν σημαίνουν ασφαλώς πως ο Σίκμα θα πιάσει, δεν προδιαγράφεται τίποτα. Ας είμαστε, ωστόσο, υπομονετικοί. Πρώτα ας δούμε κάποιον και μετά να τον κρίνουμε.

Sports in

Οι μέρες και οι ώρες των Game 5 Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού

Ανακοινώθηκαν οι μέρες και οι ώρες των Game 5 του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024