Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καταγγελία για επίθεση αστυνομικού σε έγκυο Ρομά: Η ανακοίνωση της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ

Καταγγελία για επίθεση αστυνομικού σε έγκυο Ρομά: Η ανακοίνωση της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ

«Έλα εδώ μωρή γύφτισσα, κουμάντο κάνω εγώ εδώ πέρα».

Περιστατικό αστυνομικής βίας φέρεται να εκτυλίχθηκε την περασμένη Πέμπτη στα Καμίνια, όταν αστυνομικός επιτέθηκε κατά 25χρονης Ρομά, γνωρίζοντας ότι η ίδια βρίσκεται στον τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης της.

Στο πλευρό 25χρονης εγκύου Ρομά, δηλώνει ότι βρίσκεται η ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, η Πανελλαδική Συνομοσπονδία των Ελλήνων Ρομά, με αφορμή την καταγγελία.

Σύμφωνα με την εν λόγω ανακοίνωση, ο αστυνομικός, όπως καταγγέλλεται, μπήκε στο σπίτι της την άρπαξε από τα μαλλιά και της είπε μπροστά στο παιδί της «έλα εδώ μωρή γύφτισσα, κουμάντο κάνω εγώ εδώ πέρα».

«Οι πολλαπλές διακρίσεις, η ρητορική μίσους και τα περιστατικά ρατσιστικής βίας αποτελούν δυστυχώς, για πολλά μέλη της κοινότητάς μας, γνώριμες πρακτικές τις οποίες βιώνουν στην καθημερινότητά τους» επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «ένα ακόμα περιστατικό αστυνομικής βίας, με θύμα αυτή τη φορά μια νεαρή έγκυο γυναίκα, ήρθε να μεγαλώσει την λίστα των αυθαιρεσιών των αρχών κατά ατόμων που ανήκουν στην κοινότητα Ρομά. Σύμφωνα με όσα ανέφερε η δικηγόρος του 25χρονου θύματος, την περασμένη Πέμπτη γείτονες της νεαρής γυναίκας κάλεσαν την αστυνομία για να αναφέρουν περιστατικό διατάραξης οικιακής ειρήνης, διότι έκλαιγε το 5χρονο παιδί της».

Και συνεχίζει, επισημαίνοντας πως «’όταν οι αρχές έφτασαν στο σημείο, αστυνομικός εισήλθε στην οικία της γυναίκας χωρίς να συντρέχει κανένας νόμιμος λόγος, την τράβηξε από τα μαλλιά μπροστά στο ανήλικο παιδί της λέγοντάς της «Έλα εδώ μωρή γύφτισσα, κουμάντο κάνω εγώ εδώ πέρα”, οδηγώντας την εν τέλει στο αστυνομικό τμήμα.

Ως Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά “ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ”, καταγγέλλουμε απερίφραστα το περιστατικό και στεκόμαστε πλάι στην καταγγέλλουσα, η οποία μάλιστα παρά τα όσα υπέστη βρήκε το θάρρος να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της.

Οι πολλαπλές διακρίσεις, η ρητορική μίσους και τα περιστατικά ρατσιστικής βίας αποτελούν δυστυχώς, για πολλά μέλη της κοινότητάς μας, γνώριμες πρακτικές τις οποίες βιώνουν στην καθημερινότητά τους. Από μεριάς μας, προτρέπουμε τα θύματα να καταγγέλλουν τα περιστατικά αυτά και βρισκόμαστε δίπλα τους στον αγώνα της διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους, με την ελπίδα να συμβάλουμε στην σταδιακή καλλιέργεια κοινωνικού ήθους που δεν θα χωρά ανάλογα περιστατικά για κανέναν και για καμία» καταλήγει η ανακοίνωση.

Sports in

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Παρακολουθήστε μέσω live streaming την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για τον 5ο τελικό της Α1 μπάσκετ Γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024