Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Επιτυχημένο μοντέλο ανάπτυξης από τον Όμιλο SOFTONE

Επιτυχημένο μοντέλο ανάπτυξης από τον Όμιλο SOFTONE

Μια ξεχωριστή επιχειρηματική «συνταγή» που φέρνει ουσιαστική ανάπτυξη στον τομέα της πληροφορικής φαίνεται ότι ακολουθεί ο Όμιλος Εταιρειών SOFTONE.

Πρόκειται για ένα μοντέλο που απαντά με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στις ανάγκες  της ταχέως αναπτυσσόμενης αγοράς του Business Software, επιταχύνοντας παράλληλα τον ψηφιακό μετασχηματισμό των ελληνικών επιχειρήσεων.

Με τη δύναμη της καινοτομίας και του ισχυρότερου δικτύου συνεργατών

Δείχνοντας έμπρακτη εμπιστοσύνη στη δυναμική της ελληνικής αγοράς πληροφορικής, ο Όμιλος SOFTONE έχει αναπτύξει ένα  διευρυμένο, πανελλαδικό δίκτυο 600 συνεργατών και 4.500 συνεργαζόμενων προγραμματιστών και συμβούλων (με 10.000+ πιστοποιήσεις), με τους οποίους διατηρεί δεσμούς αμοιβαίου οφέλους. Συγκεκριμένα, μόνο για το 2022, η εκτιμώμενη συνολική παραχθείσα αξία του οικοσυστήματος άγγιξε τα €89 εκ., ποσό που προβλέπεται ότι θα υπερβεί τα €120 εκ. το 2023. Με βάση αυτούς τους εντυπωσιακούς αριθμούς, γίνεται σαφές ότι ένα από τα στοιχεία που διαφοροποιούν τον Όμιλο SOFTONE είναι η έμφαση που δίνει στο χτίσιμο σχέσεων με τους ανθρώπους που τον εμπιστεύονται.

Με σταθερή προσήλωση στην καινοτομία και την ανάπτυξη πρωτοποριακών business λύσεων υψηλής προστιθέμενης αξίας, ο Όμιλος SOFTONE επενδύει διαχρονικά στην αξιοποίηση τεχνολογιών αιχμής και ειδικότερα στο  Cloud και στο μοντέλο Software-as-a-Service (SaaS). Το όραμά του για έναν Cloud-first κόσμο φαίνεται πως ήδη βρίσκει αντίκρυσμα, αφού  η συμμετοχή των Cloud υπηρεσιών επί του συνολικού κύκλου εργασιών για το 2022 ανήλθε στο 47% – ποσοστό ιδιαίτερα υψηλό ακόμη και για τα δεδομένα της ευρύτερης αγοράς της ΝΑ Ευρώπης. Όλα αυτά, με τάση το συγκεκριμένο ποσοστό να υπερβεί το 57% στο τέλος του 2023.

Στοχευμένες επενδύσεις και επιτυχημένο integration

Οι εξαγορές στις οποίες προχωρά ο Όμιλος SOFTONE, δεν είναι βιαστικές και χωρίς μελέτη. Ακολουθώντας μια συνεπή στρατηγική,  επενδύει σε συνέργειες που θα επιτρέψουν την επέκταση σε νέες αγορές και θα απαντήσουν σε ακόμη περισσότερες ανάγκες των πελατών και συνεργατών του. Για παράδειγμα, η ένωση των εταιρειών SoftOne, IMPACT και cosmoONE το 2022, οδήγησε στη διασύνδεση του Ομίλου με 350.000 επιχειρήσεις (προμηθευτές και πελάτες), ενώ ειδικότερα η ένωση SoftOne και IMPACT έχει οδηγήσει στη δημιουργία του μεγαλύτερου Πιστοποιημένου Παρόχου Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης στην Ελλάδα, ο οποίος έχει ήδη διαβιβάσει περισσότερα από 100 εκ. παραστατικά (το 70% του συνόλου των παραστατικών που έχουν διαβιβαστεί στην πλατφόρμα myDATA της ΑΑΔΕ από λύσεις ΥΠΑΗΕΣ). Ήδη το 2022-23 ο Όμιλος SOFTONE προχώρησε σε πέντε στοχευμένες εξαγορές (Ελλάδα: IMPACT, cosmoONE, REGATE και AppSoft, Ρουμανία: QBS).

Με επίκεντρο την καινοτομία, αλλά και τη σχεδίαση λύσεων «ανοικτής αρχιτεκτονικής», ο Όμιλος έχει διαμορφώσει ένα διευρυμένο χαρτοφυλάκιο λύσεων business software που ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στις σύγχρονες ανάγκες επιχειρήσεων από διαφορετικούς κλάδους δραστηριοποίησης. Πολλά από τα προϊόντα αυτά αναπτύσσονται in-house, ενώ χάρη στις εξαγορές, ο Όμιλος έχει ενσωματώσει στο χαρτοφυλάκιό του πρόσθετες λύσεις, διαμορφώνοντας μια ολοκληρωμένη πρόταση για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων-πελατών του.

Ως μέρος της στρατηγικής ανάπτυξής του,  ο Όμιλος  επεκτείνει σταθερά το δίκτυο των συνεργατών του και στο εξωτερικό, επιτυγχάνοντας σταθερή διείσδυση σε αγορές και εκτός Ελλάδος. Με έμφαση στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, ο Όμιλος διαθέτει πλήρως στελεχωμένα γραφεία σε Ρουμανία, Βουλγαρία και Κύπρο, παρέχοντας εξειδικευμένες λύσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των επιχειρήσεων στις συγκεκριμένες περιοχές. Με αυτή τη συλλογιστική, δεν είναι τυχαίο ότι το 2022 πέτυχε αύξηση άνω του 50% του κύκλου εργασιών  στις συγκεκριμένες αγορές.

Κινητήριος δύναμη για την ολοκληρωμένη στρατηγική που διαφοροποιεί τον Όμιλο από τον ανταγωνισμό, είναι το πολυδιάστατο Executive Team και το ΔΣ διεθνούς εμβέλειας που διαθέτει, που πλαισιώνεται από ένα μετοχικό συμβούλιο καταξιωμένων προσωπικοτήτων της ελληνικής αλλά και της διεθνούς αγοράς, με ισχυρή τεχνογνωσία, εκτεταμένη εμπειρία και διευρυμένη οπτική. Ανάμεσα στα μέλη του μετοχικού συμβουλίου συγκαταλέγεται και ο Όμιλος Olympia.

Επιτυχημένη συνταγή με εξαιρετικές επιδόσεις

Οι εντυπωσιακοί αριθμοί που ανακοίνωσε πρόσφατα ο Όμιλος SOFTONE για το 2022 (αύξηση κύκλου εργασιών κατά 40,7% στα €36,2 εκ., αλλά και της κερδοφορίας EBITDA κατά 33%, στα €8,3 εκ) υποδεικνύουν την ολοκληρωμένη στρατηγική που υλοποιεί και αναδεικνύει τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που διαθέτει ο ίδιος και οι εταιρείες-μέλη του.

Η πορεία αυτή συνεχίζεται και το 2023, αφού ήδη κατά το πρώτο τρίμηνο ο Όμιλος SOFTONE βλέπει αύξηση κατά 40,8% του κύκλου εργασιών (€11εκ.) και αύξηση κατά 42,6% της κερδοφορίας (€4,6 εκ.) σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2023. Εκτιμώντας ότι το 2023 ο κύκλος εργασιών θα διαμορφωθεί στα €49 εκ. (+35%) και το EBITDA στα €12,8 εκ. (+54%), ο Όμιλος SOFTONE έχει κάθε λόγο να είναι αισιόδοξος για ισχυρές επιδόσεις και τα επόμενα χρόνια.

Sports in

Η ΚΕΔ όρισε Πορτογάλο διαιτητή Β’ κατηγορίας στη Λεωφόρο – Elite στον «τελικό» του Κλεάνθης Βικελίδης

Με ξένους διαιτητές όλα τα ματς της τελευταίας αγωνιστικής των playoffs της Superleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024