Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το ελληνικό stand up comedy έχει πολύ… μέλλον - Ο Μιχάλης Σεβαστέρης μας το αποδεικνύει

Το ελληνικό stand up comedy έχει πολύ… μέλλον – Ο Μιχάλης Σεβαστέρης μας το αποδεικνύει

Ένα από τα «φρέσκα» πρόσωπα της ελληνικής stand up σκηνής που... ήρθε για να μείνει

Ευτυχώς η εποχή που το stand up comedy ήταν μια… ανερχόμενη τέχνη στην Ελλάδα έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Αν και στη χώρα μας άργησε να έρθει, το stand up comedy πλέον έχει αρχίσει και αναγνωρίζεται ως μια τέχνη που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις υπόλοιπες και ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν καθημερινά να περάσουν το βράδυ τους σε ένα μπαρ ή σε μια σκηνή, στην οποία εμφανίζεται ένας κωμικός.

Βέβαια αυτή η μετάβαση του stand up comedy από… θέαμα για λίγους σε mainstream διασκέδαση δεν έγινε ούτε τυχαία, αλλά ούτε και από τη μια μέρα στην άλλη. Υπήρξαν ταλαντούχοι άνθρωποι, οι οποίοι με μεράκι και -φυσικά- ταλέντο έκαναν τον κόσμο να γελάει και για μια, μιάμιση, ακόμα και δύο ώρες να ξεχνάει τα προβλήματά του.

Από κει και πέρα είχε μπει το νερό στ’ αυλάκι. Λίγο το word of mouth, λίγο τα social media δεν χρειαζόταν πολύ για να γίνει η «έκρηξη».

Η παλιά φουρνιά κωμικών ηθοποιών ενέπνευσε τα νέα παιδιά να δοκιμάσουν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα. Αυτή η νέα γενιά θα κληθεί σε λίγα χρόνια να κρατήσει ψηλά τη σημαία του stand up comedy στην Ελλάδα και στη συνέχεια να την περάσει, με τη σειρά της, στην επόμενη γενιά και πάει λέγοντας.

Ένας από τους ανθρώπους που θα αποκαλούσαμε «νέα γενιά» της ελληνικής stand up comedy σκηνής είναι ο Μιχάλης Σεβαστέρης.

Μπορεί να μην είναι τόσο μικρός σε ηλικία, ωστόσο πριν από λίγα χρόνια ξεκίνησε να ασχολείται με το stand up comedy και έκτοτε κατάλαβε ότι… είναι ερωτευμένος με αυτό.

Η πρώτη του παράσταση, την οποία παρουσιάζει στο Λοσάντζελε Comedy Club, έχει τίτλο «Είμαι Vegan» και… με το ψαρωτικό του poker face μυεί τους θεατές στον κόσμο του Veganισμού!

Ο… ρόλος της Αγγελικής και το stand up comedy

Ο Μιχάλης Σεβαστέρης μιλά στο in και αποκαλύπτει πότε αποφάσισε να κάνει stand up comedy, τι είναι αυτό που τον ώθησε, καθώς και γιατί επέλεξε να μιλήσει για τον βιγκανισμό στις παραστάσεις του.

Πότε έγινε το «κλικ» και είπες ότι θ’ ασχοληθείς με το stand up comedy;

Άρχισα μετά από έναν χωρισμό. Ήταν το αντίστοιχο “χώρισα, οπότε γράφομαι γυμναστήριο” αλλά στην καλλιτεχνική έκδοση. Εντωμεταξύ γράφτηκα και γυμναστήριο. Μάλλον δε μου έφτανε για να την ξεπεράσω και άρχισα να ρίχνω και άλλα χόμπι από πάνω.

Και πόσο χρόνο σου πήρε μέχρι να υλοποιήσεις αυτή τη σκέψη;

Κατευθείαν. Πήγα στο πρώτο διαθέσιμο open mic που βρήκα. Και μετά στα καπάκια γυμναστήριο.

Πώς αισθάνθηκες όταν ανέβηκες για πρώτη φορά στη σκηνή και τι έχει αλλάξει από εκείνη την πρώτη φορά έως σήμερα;

Καρδιοραγισμένος (είναι λέξη;). Έπιασα το μικρόφωνο και φώναζα “Αγγελική γύρνα πίσω!”. Όχι οκ. Κατευθείαν κατάλαβα πως το σταντ απ είναι κάτι που θέλω να κάνω και έπαιζα σε όλα τα open mic που έβρισκα. Μέχρι και σε καραόκε πάρτυ είχα ανέβει και έλεγα αστεία.

Από τότε μέχρι σήμερα δεν έχουν αλλάξει πολλά. Ακόμα δε με θέλει η Αγγελική.

Γιατί επέλεξες να εντάξεις τον βιγκανισμό στην παράστασή σου;

Στο σταντ απ μιλάω για όλα τα πράγματα που κάνω στη ζωή μου, ένα από αυτά είναι και ο βιγκανισμός. Μάλιστα, ήταν και από τα πρώτα που έγραψα. Το είπα για πρώτη φορά στο τέταρτό μου open mic! Βέβαια έχει αλλάξει πολύ από τότε το κείμενο αλλά αρκετά από τα αστεία που είπα εκείνη τη βραδιά επιβιώνουν και σήμερα.

Στην παράστασή σου έχεις και κείμενα από το καινούριο solo σου, το «Αψυχώ». Ποια είναι η ομπρέλα αυτής της νέας δουλειάς και πώς συνδέεται-αν συνδέεται-με την προηγούμενη;

Το Αψυχώ μιλάει περισσότερο για δύσκολες καταστάσεις που πέρασα στη ζωή μου και μάλλον με έκαναν αυτό το ανέκφραστο ρομπότ που είμαι τώρα. Συνδέεται με την πρώτη παράστασή μου με τον εξής τρόπο: σε κάθε ένα κείμενο του Αψυχώ, βάζω ενδιάμεσα ένα του είμαι βίγκαν για να μην πάθει κατάθλιψη ο κόσμος. Εντωμεταξύ προς το τέλος γίνονται και του βίγκαν καταθλιπτικά. Πρέπει να φτιάξω και μια τρίτη παράσταση για λουλούδια και σοκολάτες να τη βάζω εκεί ενδιάμεσα.

Στη σκηνή έχεις poker face. Αυτό προέκυψε ή είναι συνειδητή επιλογή η υιοθέτηση αυτής της περσόνας και αν ναι, γιατί;

Δε το κάνω επίτηδες. Απλά δεν είμαι τόσο εκφραστικός. Πχ μου κάνουν δώρα στα γενέθλιά μου και ενώ όντως μου άρεσε πολύ το δώρο, λίγο μετά πάνε και το επιστρέφουν κλαίγοντας.

Ποιο ήταν το πιο περίεργο σχόλιο που έχεις δεχτεί από το κοινό;

Ήταν από ένα άτομο που φαινόταν να είχε περάσει όντως καλά στην παράσταση αλλά ό,τι μου έλεγε ήταν κάπως έτσι: καλά ε πέρασα φοβερά. Μου αρέσει το στυλάκι σου. Είναι πιο 80s κωμωδία. Βλέπεις το αστείο να έρχεται από μακριά. Μπράβο, πολύ καλό. Καλά ειδικά αυτό με τον Αυστραλό το είδα να έρχεται από χιλιόμετρα. Φοβερός, μπράβο.

Ποια τα σχέδιά σου για το άμεσο μέλλον;

Να καταστρώσω νέο σχέδιο για να κερδίσω πίσω την Αγγελική. Το εγχείρημα με το σταντ απ απέτυχε. Πάω να αρχίσω χορό.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024