ΥπΑΑΤ: Μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΜΥ – Τι περιλαμβάνει
Οι βασικοί άξονες, οι στόχοι και οι ανάγκες που καλύπτονται από το Μνημόνιο
Μνημόνιο Συναντίληψης και Συνεργασίας» με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με στόχο τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα στη χώρα μας, υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης.
Πιο συγκεκριμένα, η κοινή συνεργασία εστιάζει στην έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των αγροτών της χώρας για ζητήματα που σχετίζονται με τον καιρό και το κλίμα. Συμφωνήθηκε πως, για την επίτευξη των παραπάνω, η ΕΜΥ θα παρέχει καθημερινά, δύο φορές την ημέρα, ωριαίες προγνώσεις θερμοκρασίας, στο ύψος των δύο μέτρων, και αναλαμβάνει την αδιάλειπτη ροή των δεδομένων στο G-Cloud του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, εξασφαλίζοντας έτσι την άμεση και ταχεία ενημέρωση των αγροτών.
Δίκτυο ραντάρ καιρού
Είναι επιπλέον εξαιρετικά σημαντική η συνεργασία μεταξύ ΥπΑΑΤ και ΕΜΥ στο κομμάτι που αφορά στην τοποθέτηση του δικτύου των ραντάρ καιρού που θα προμηθευτεί ο ΕΛΓΑ. Συνδυαστικά με το υφιστάμενο δίκτυο της ΕΜΥ, αναμένεται να υπάρξει η βέλτιστη μετεωρολογική κάλυψη της χώρας μας και να διευκολυνθεί η ανταλλαγή και η διασπορά δεδομένων υψηλής ακρίβειας σε πραγματικό χρόνο.

«Η υπογραφή του Μνημονίου Συναντίληψης και Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας είναι σημείο τομής για τις δυνατότητες πρόσβασης και τη διακίνησης πληροφοριών, απευθείας στους αγρότες. Η άμεση, γρήγορη και ακριβής ενημέρωση του αγροτικού κόσμου για καιρικές και κλιματικές αλλαγές αλλάζει τα δεδομένα προς το καλύτερο, καθώς τους δίνεται η δυνατότητα να αξιοποιούν τα νέα δεδομένα και να λαμβάνουν τα κατά το δυνατόν καλύτερα μέτρα προστασίας», επισήμανε σχετικά ο κ. Αυγενάκης.
Από την πλευρά του, ο υπηρεσιακός γραμματέας του ΥπΑΑΤ Δρ. Εμμανουήλ Αναδρανιστάκης δήλωσε: «Με χαρά υποδεχτήκαμε τον Διοικητή της ΕΜΥ Ταξίαρχο Σπυρίδωνα Μπαρσάκη και υπογράψαμε Μνημόνιο Συνεργασίας με στόχο την υλοποίηση καινοτόμων δραστηριοτήτων σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος και την ανάπτυξη εξειδικευμένων προϊόντων που θα συμβάλλουν στον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα της χώρας».
- «Ο παππούς μου, ο Τσαρλς Μάνσον» – Διαγενεακό τραύμα και η οδύσσεια ενός καταραμένου DNA
- Γαλλία: Το ματς με το Μαρόκο έφερε 20.000 αστυνομικούς στους δρόμους
- Επίσημα στην Άρσεναλ ο Ιλάν Μελιέ
- Μία σύλληψη για τη φωτιά στο Καλοχώρι – Τι υποστήριξε ο 70χρονος
- ΣΥΡΙΖΑ: Ώρα μηδέν – Παραιτήσεις, συγκρούσεις και το εντελώς αβέβαιο μέλλον
- Συρία: Συνελήφθη ο πυρήνας που βρίσκονταν πίσω από την βομβιστική επίθεση στη Δαμασκό
- Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποχωρεί από το «Ολντ Τράφορντ» μετά από 115 χρόνια – Η νέα τοποθεσία (vid, pic)
- Ραγδαία αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων παγκοσμίως
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442