Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Porsche Vision 357 Speedster: Μονοθέσια ανοιχτή γοητεία με… παρελθόν

Porsche Vision 357 Speedster: Μονοθέσια ανοιχτή γοητεία με… παρελθόν

Φέτος συμπληρώνονται 75 χρόνια από την εμφάνιση της 356 και η Porsche τιμά την επέτειο με ένα νέο ηλεκτρικό πρωτότυπο speedster με προφανείς καταβολές και προορισμό το φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood

H γερμανική φίρμα δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεκμετάλλευτη την 75η επέτειο από την εμφάνιση του πρώτου αυτοκινήτου με τα σήματα της, της θρυλικής 356 Roadster, έχοντας ήδη ανακοινώσει εδώ και αρκετό καιρό ότι θα γιορτάσει την επέτειο από το ταιριαστό για όσα εκπροσωπεί η Porsche, φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood.

Κάπως έτσι ή μάλλον ακριβώς έτσι, η βρετανική διοργάνωση υποδέχεται ένα νέο πρωτότυπο μοντέλο το οποίο αποτελεί μια σύγχρονη επαναπροσέγγιση της ιστορικής ανοιχτής Porsche και πιάνει το νήμα από εκεί που το άφησε το αντίστοιχης έμπνευσης coupe πρωτότυπο Vision 357 Concept που η Porsche είχε παρουσιάσει στις αρχές της χρονιάς.

Aν και αφετηρία για το παραπάνω coupe αποτέλεσαν το δάπεδο και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της 718 Cayman GT4 RS, στην περίπτωση του εντυπωσιακού speedster εφαλτήριο αποτελεί η 718 GT4 e-Performance με αποτέλεσμα έναν αμιγώς ηλεκτροκίνητο χαρακτήρα. Το πλαίσιο προέρχεται από την 718 GT4 Clubsport και φιλοξενεί το ηλεκτρικό σύνολο –μοτέρ και μπαταρία- από την εντυπωσιακή Mission R.

Στις λεπτομέρειες που ξεχωρίζουν στη σχεδίαση είναι το μονόπλευρο κάλυμμα που καλύπτει την θέση του συνοδηγού ενώ φυσικά την εμφάνισή της συμπληρώνουν γραφικά με τον αριθμό 75 προς τιμήν της επετείου η οποία οδήγησε στη δημιουργία του. Οι τροχοί των 20 ιντσών αποτελούνται από ελαφρό κράμα μαγνησίου και φέρουν πλήμνες από ανθρακόνημα ενώ η Porsche επέλεξε να αντικαταστήσει τους παραδοσιακούς καθρέφτες με κάμερες που συμβάλλουν στην αεροδυναμική αλλά και συνηγορούν κατά κάποιο τρόπο στο ενιαίο της σιλουέτας του πρωτοτύπου που χαρακτηρίζεται από τις έντονες καμπύλες και το περιμετρικό παρμπρίζ.

Υπό το ίδιο προφανώς σκεπτικό τα φωτιστικά σώματα μπροστά και πίσω φιλοξενούνται σε κοιλότητες ενώ το φως φρένου ενσωματώνεται στις κάθετες εισαγωγές αέρα του πίσω τμήματος. Σε ό,τι αφορά τις αποχρώσεις η Porsche έχει επιλέξει την διχρωμία λευκού και γκρι σε συνδυασμό με γαλάζιες πινελιές.

Στο εσωτερικό παρεπιδημεί ένα και μοναδικό κάθισμα τοποθετημένο χαμηλά κατασκευασμένο από ανθρακόνημα, συναρμοσμένο στο monocoque πλαίσιο και εφοδιασμένο με ζώνες έξι σημείων. Το ανθρακόνημα αποτελεί το προνομιακό υλικό και σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες επιφάνειες του εσωτερικού το οποίο κοσμεί ένας διαφανής πίνακας οργάνων υπό το σκεπτικό του μινιμαλισμού και της λιτότητας η οποία αντικαθιστά τις χειρολαβές με υφασμάτινες. Η απόχρωση Miami Blue που βάφει τις λεπτομέρειες του εξωτερικού βάφει και στοιχεία του εσωτερικού όπως οι διακόπτες και οι λεπτομέρειες του τιμονιού.

Εκτός από την εμφάνισή της στο Goodwood η Vision 357 Speedster, θα ταξιδέψει τον Σεπτέμβριο στην διοργάνωση Rennsport Reunion στην Laguna Seca στις ΗΠΑ.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024