Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Δεύτερη συνεχόμενη νύχτα ρωσικών επιθέσεων στο Κίεβο με drones-καμικάζι

Ουκρανία: Δεύτερη συνεχόμενη νύχτα ρωσικών επιθέσεων στο Κίεβο με drones-καμικάζι

Οι κάτοικοι του Κιέβου κλήθηκαν να παραμείνουν σε καταφύγια εξαιτίας των ρωσικών επιδρομών στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, ενώ ακούγονταν εκρήξεις και εκτοξεύσεις πυραύλων από την αντιαεροπορική άμυνα.

Η Ρωσία εξαπέλυσε κύμα επιθέσεων με τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη-καμικάζι εναντίον του Κιέβου και της περιφέρειάς του για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα και η αντιαεροπορική άμυνα απωθεί την επιδρομή, ανακοίνωσε αξιωματούχος της Ουκρανίας.

Στα καταφύγια

Ο Σερχίι Πόπκο, ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, έκανε λόγο για ενεργοποίηση συστημάτων της αντιαεροπορικής άμυνας κοντά στο Κίεβο μέσω της πλατφόρμας Telegram. Κάλεσε τους πολίτες να «παραμείνουν σε καταφύγια» ως τη λήξη του συναγερμού.

Δημοσιογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων Reuters άκουσαν εκρήξεις και εκτοξεύσεις πυραύλων από συστοιχίες της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας.

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη νύχτα που εξαπολύεται ρωσική επιδρομή. Χθες, οι ουκρανικές αρχές διαβεβαίωσαν πως κατέρριψαν τα 26 από τα 28 ρωσικά UAVs τα οποία πέταγαν προς διάφορους στόχους, χωρίς να κάνουν λόγο για θύματα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Η ένταξη στο ΝΑΤΟ

Χθες Τρίτη, ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ είπε ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ όταν συμφωνήσουν οι σύμμαχοι και εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις, και ότι η οδός ένταξής της θ’ αλλάξει από μια διαδικασία δύο σταδίων σε μια διαδικασία ενός βήματος. Κοντολογίς, η Ουκρανία δεν πήρε ούτε χρονοδιάγραμμα που τόσο το ζητούσε.

Μπορεί, πάντως, να μην πήρε πράσινο φως η ουκρανική ένταξη, όπως η Σουηδία, αλλά ο Στόλντενμπεργκ ανακοίνωσε ότι το Κίεβο θ’ αντιμετωπιστεί πιο ευνοϊκά όσον αφορά τα βήματα προς την πλήρη ένταξη.

Sports in

Αυτός είναι ο πιο επιδραστικός ποδοσφαιριστής της φετινής σεζόν (vids)

Τι έδειξε η έρευνα του CIES Football Observatory για τη φετινή σεζόν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024