Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η διδακτική ιστορία του Μπράμπετς στο ποδόσφαιρο του Ιούλη

Η διδακτική ιστορία του Μπράμπετς στο ποδόσφαιρο του Ιούλη

Ο χρόνος πιέζει και τον Παναθηναϊκό και τον Άρη (και τον ΠΑΟΚ). Γιατί αυτό σημαίνει… δεύτερος προκριματικός γύρος. Και η πίεση δεν είναι καλός (μεταγραφικός) σύμβουλος.

Οι μεταγραφικές ιστορίες εμπεριέχουν πάντα ένα ρίσκο τέτοιες ημέρες. Διότι μέχρι να συμβιβασθείς με την ισορροπία τους, εύκολα γυρίζουν ανάποδα. Παρά ταύτα ως εδώ ο Άρης δείχνει να παίζει ακόμη καλή άμυνα στην… επίθεση του Παναθηναϊκού και τον πειρασμό των 2 εκατ. ευρώ για τον Γιακούμπ Μπράμπετς. Άρα μπορεί κάποιος να υποθέσει ότι κρατά τη μια άκρη του νήματος. Μια άρνηση…

Έχουν αργήσει χαρακτηριστικά οι Πράσινοι να βρουν αυτόν τον «έναν στην ίδια ευθεία με τους άλλους βασικό κεντρικό αμυντικό» που αναζητούν από την αρχή του σχεδιασμού τους. Λογικά λοιπόν θέλησαν να πάνε σε μια επιλογή με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια. Σε κάποιον που ξέρουν καλά και που τη σειρά του, τους γνωρίζει επίσης (έστω σαν αντίπαλος). Μια σκέψη που αν γυρίσει κανείς τον χρόνο στον Γενάρη θα την δει να προχωρά με όνομα και επώνυμο Ντανιέλ Μανσίνι και να αποφέρει έσοδα κοντά στα τρία εκατ ευρώ για τους Θεσσαλονικείς.

Τέτοια περίπτωση είναι ο Μπράμπετς. Και είναι πραγματικά καλός παίκτης ο Τσέχος. Σε ηλικία (30) κατάλληλη για αυτόν τον ρόλο του… τρίτου βασικού, εν ενεργεία διεθνής και με μια διετία συμπληρωμένη στην Ελλάδα με 70 συμμετοχές. Ρίχνοντας όμως μια ματιά στο ημερολόγιο αντιλαμβάνεται ο καθένας, ότι αυτό το φλερτ δεν έχει προδιαγραφές win-win.

Διότι εάν και εφόσον θα είναι… ομολογία αδιαφορίας του Άρη, τέτοιες ημέρες να αποδεχθεί την πρόταση της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Αν τυχόν κάποιοι τον ξέχασαν; Ο Παναθηναϊκός ξεκινά σε δεκατρία βράδια την διαδρομή του στα προκριματικά του Champions League, και ο Άρης με τον ΠΑΟΚ σε δεκαπέντε ανοίγουν τη δική τους αυλαία στα προκριματικά του Conference League. Κάθε απώλεια βασικού παίκτη λοιπόν σε αυτό το timing ζυγίζει διαφορετικά, ακόμη και αν κάποιος υποθέσει ότι το «οικονομικό δέλεαρ» φτάνει.

Έχει κάνει ή εννέα μεταγραφές η ομάδα της Θεσσαλονίκης και την ίδια στιγμή έχει χάσει άλλους τόσους σε σχέση με την περσινή αγωνιστική version. Παίκτες κλειδιά σαν τον Ματέο Γκαρσία, τον Ιτούρμπε, τον Αμπουμπακάρ Καμαρά, τον Μαζικού κλπ.

Προσπαθεί προφανώς ο Άρης Τερζής αυτό το «λίφτινγκ» να το βάλει σε μια σειρά και να το κάνει ομάδα. Δύο εβδομάδες πριν από τα προκριματικά μια τέτοια απώλεια όπως αυτή του Μπράμπετς δεδομένα θα τον πήγαινε πολύ πίσω, ακόμη και αν με έναν τρόπο αύριο και όλας εμφανίζονταν στην προετοιμασία της ομάδας του ένας καλύτερος από τον Μπράμπετς.

Είναι μπελάς το ποδόσφαιρο του Ιούλη, ειδικά αν προσπαθείς να τρέξεις σχεδιασμό με πολλές ανάγκες ενώ όσο εξελίσσεται και η προετοιμασία. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είδε σήμερα για πρώτη φορά στο γήπεδο τον Τόνι Βιλένα. Έχει ήδη κάνει καλή εντύπωση με τις προσθήκες των δύο Φίλιπ (Μλαντένοβιτς και Τζούρισιτς). Έχει αφήσει όμως και έναν λογαριασμό ανοιχτό από εκείνους που πρέπει να καλυφθεί άμεσα. Είναι ευκαιρία το «τετ α τετ» με τη Ντνίπρο στον δεύτερο προκριματικό του Champions League. Και θα είναι κρίμα να τη σπαταλήσει από κάποιον που… λείπει σε ακατάλληλη στιγμή. Κάποιον που απλά θα εγγυηθεί το rotation.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024