Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΟΚ – Γκενκ 3-2: Νίκη για τον «δικέφαλο»

ΠΑΟΚ – Γκενκ 3-2: Νίκη για τον «δικέφαλο»

Σε ένα φιλικό με το… βλέμμα στην Μπεϊτάρ, ο ΠΑΟΚ νίκησε με 3-2 την Γκενκ στην Ολλανδία και άφησε θετικές εντυπώσεις στο μεγαλύτερο κομμάτι του ματς.

Θετικό ήταν το πρόσημο για τον ΠΑΟΚ στο τρίτο και πιο δυνατό φιλικό προετοιμασίας του στην Ολλανδία. Όντας ανώτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς ο Δικέφαλος επικράτησε με 3-2 της Γκενκ κι έδειξε πως βρίσκεται σε καλό δρόμο ενόψει των αγώνων με την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ στα προκριματικά του Conference League.

Παρότι η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έχει ακόμη αρκετά κενά στο ρόστερ της αλλά και σημαντικές απουσίες, στάθηκε καλά κόντρα στη δευτεραθλήτρια Βελγίου που είναι σαφώς πιο έτοιμη αφού σε λίγες μέρες ξεκινάει τις επίσημες υποχρεώσεις της. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη στα φιλικά για τον ΠΑΟΚ που είχε μέχρι τώρα μία ισοπαλία με τη Στεάουα Βουκουρεστίου και μία ήττα από την Γκόου Αχέντ Ίγκλις.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με εκατέρωθεν αμυντικά λάθη. Κι αν στο 4′ ο  Κοτάρσκι διόρθωσε αυτό του Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ, αποκρούοντας σε κόρνερ το πλασέ του Πέιντσιλ, ο Τσιγγάρας δυο λεπτά μετά δε… συγχώρησε.

Ο  Κωνσταντέλιας έκλεψε την μπάλα εντός περιοχής, ο Μπράντον Τόμας έστρωσε στον Έλληνα χαφ κι εκείνος με ωραίο αριστερό πλασέ άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ. Εξι λεπτά αργότερα, από κόρνερ του Ζίβκοβιτς, ο ξεχασμένος Σβαμπ με προβολή στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 2-0.

Καταιγιστικός ο ρυθμός στο ματς, με τον Λέισεν να σταματάει εξ επαφής την κοντινή προβολή του Τόμας στο 14′ και, στην αντεπίθεση, τον Κοτάρσκι να κάνει το ίδιο με γρήγορη έξοδο στο διαγώνιο πλασέ του Αροκοντάρε. Από εκεί και μετά τα πνεύματα… ηρέμησαν, με τους «ασπρόμαυρους» να δίνουν μέτρα στους Βέλγους, αλλά να μην απειλούνται ιδιαίτερα.

Η δευτεραθλήτρια της Pro League παρατάχθηκε με εξ ολοκλήρου διαφορετική ενδεκάδα στο β’ μέρος, ενώ ο Λουτσέσκου άλλαξε τη μισή. Ο Πρεσιάδο ανάγκασε σε επέμβαση τον Κοτάρσκι στο 48′ αλλά επτά λεπτά μετά, ο ΠΑΟΚ έφτασε σε τρίτο γκολ. Ωραία αντεπίθεση με τον Βασίλι Γκορντεζιάνι, ο Κωνσταντέλιας έβγαλε τετ α τετ τον Ζίβκοβιτς με τον Μάικ Πέντερς κι ο Σέρβος δεν αστόχησε για το 3-0.

Στο 61′, ο Σβαμπ γύρισε στον Κοτάρσκι, αλλά ο Κροάτης έκανε λάθος υπολογισμό, με τον 22χρονο Σορ να μειώνει σε 3-1. Ο σκόρερ της Γκενκ απέτυχε δις να φτάσει σε δεύτερο προσωπικό γκολ (στο 67′ τον νίκησε ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς και στο 81’ το βολ-πλανέ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι), αλλά στο 83′ ήρθε το τελικό 3-2. Ο Κάστρο σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Κυριάκο Γιαξή και ξεγέλασε τον Ζίβκοβιτς.

Sports in

Ο Ολυμπιακός με 2 νίκες, αλλάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Πόσο θα αλλάξουν οι συνθήκες για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, εάν ο Ολυμπιακός κάνει το «2 στα 2» στο Conference League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024