Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα παιδική κατασκήνωση στη περιοχή του Άγιου Ανδρέα

Νέα παιδική κατασκήνωση στη περιοχή του Άγιου Ανδρέα

Υπογράφηκε η σύμβαση με την Εκκλησία της Ελλάδος για την παραχώρηση χρήσης 14 στρεμμάτων στην περιοχή του Άγιου Ανδρέα προκειμένου να γίνει παιδική κατασκήνωση.

Μια νέα παιδική κατασκήνωση θα δημιουργηθεί στον Άγιο Ανδρέα. Ειδικότερα, ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου ανακοινώνει ότι υπογράφηκε με τον  γενικό Διευθυντή της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών (ΕΚΥΟ) πατέρα Νικόδημο Φαρμάκη η σύμβαση παραχώρησης, χωρίς αντάλλαγμα, της χρήσης ακινήτου της Εκκλησίας της Ελλάδος για τη λειτουργία παιδικής κατασκήνωσης αλλά και άλλων δράσεων.

Η έκταση είναι συνολικού εμβαδού 13.400 τ.μ. βρίσκεται στην περιοχή «Άγιος Ανδρέας» της ΔΕ Νέας Μάκρης του Δήμου Μαραθώνος, αποτελεί μέρος μεγαλύτερης ιδιοκτησίας της Εκκλησίας και γειτνιάζει με τις εγκαταστάσεις των παιδικών εξοχών του Δήμου Αθηναίων.

Στον εν λόγω χώρο σχεδιάζεται να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει θερινή παιδική κατασκήνωση με στόχο να βοηθήσει τον οικογενειακό προγραμματισμό και να προάγει τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, τη συνεργασία και τη συλλογικότητα, συμβάλλοντας στην ανεξαρτητοποίηση και την κοινωνικοποίησή των παιδιών.

Κατά τους χειμερινούς μήνες που δεν θα λειτουργεί η κατασκήνωση, ο Δήμος θα επιδιώξει να λειτουργεί στον ίδιο χώρο δομή απασχόλησης ηλικιωμένων και διάφορες άλλες εκπαιδευτικές και περιβαλλοντικές θεματικές δραστηριότητες, αξιοποιώντας τις εγκαταστάσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Η παραχώρηση θα έχει διάρκεια δέκα (10) ετών, από 1.9.2023 έως και 31.8.2032, με δυνατότητα υποβολής εκ μέρους του Δήμου αιτήματος για ανανέωση της παραχώρησης.

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024