Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκκλησιαστικά σχολεία: Πώς θα γίνεται η εισαγωγή μαθητών - Μέχρι τις 27/3 οι εγγραφές

Εκκλησιαστικά σχολεία: Πώς θα γίνεται η εισαγωγή μαθητών – Μέχρι τις 27/3 οι εγγραφές

Από τη νέα σχολική χρονιά η εισαγωγή των μαθητών στα εκκλησιαστικά σχολεία θα γίνεται με τεστ δεξιοτήτων.

Με γραπτή δοκιμασία θα πραγματοποιείται πλέον η εισαγωγή των μαθητών στην Α’ τάξη των Εκκλησιαστικών Γυμνασίων και Λυκείων ( με βάση εγκύκλιο του υπ. Παιδείας) με τους ενδιαφερόμενους να καλούνται να καταβάλλουν την αίτηση εγγραφής τους ηλεκτρονικά, μέσω του gov.gr έως και την Δευτέρα 27.03.2023 και ώρα 14:00.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, εξάλλου, με δελτίο τύπου, γνωστοποιεί σήμερα (14.03.2023) ότι η εισαγωγή των μαθητών στα εν λόγω σχολεία, πραγματοποιείται πλέον,  κατόπιν εξετάσεων ή δοκιμασίας (τεστ) δεξιοτήτων, υπό μορφή ερωτήσεων κλειστού τύπου/πολλαπλής επιλογής στη νεοελληνική γλώσσα, τα μαθηματικά και τα θρησκευτικά.

«Διά της διαδικασίας αυτής, με την οποία διασφαλίζεται η αντικειμενικότητα, η διαφάνεια και το αδιάβλητο της διαδικασίας, οι μαθητές αξιολογούνται σε δεξιότητες σχετικές προς την κατανόηση κειμένων της ελληνικής γλώσσας, των μαθηματικών και των θρησκευτικών εννοιών, τις οποίες απέκτησαν κατά τη διάρκεια της φοίτησης αυτών στο Δημοτικό Σχολείο ή το Γυμνάσιο αντίστοιχα», αναφέρεται.

Ζητά στήριξη

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος προέτρεψε τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να εγγραφούν όσοι περισσότεροι δυνατόν μαθητές στα εκκλησιαστικά σχολεία για να εξασφαλισθεί η απρόσκοπτη λειτουργία τους. Παρόμοια προτρέπει και τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών της ΣΤ’ Δημοτικού και της Γ’ Γυμνασίου να τους εγγράψουν στα εκκλησιαστικά σχολεία, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ουσιαστική αναβάθμισή τους σε Πρότυπα Σχολεία.

Όσοι ενδιαφερόμενοι επιθυμούν να εισαχθούν στα Εκκλησιαστικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2023-2024, καλούνται να υποβάλουν αίτηση ηλεκτρονικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr), χωρίς να απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία του γονέα/κηδεμόνα ή τρίτου εξουσιοδοτημένου ατόμου στις σχολικές μονάδες επιλογής.

Για την υποβολή της αίτησης ακολουθείται η διαδρομή:

Αρχική / Εκπαίδευση / Εγγραφή σε σχολείο / Εισαγωγή στα Πρότυπα, Πειραματικά και Εκκλησιαστικά σχολεία.

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024