Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Απίθανες γεύσεις σε απίθανα νησιά, λίγες ώρες μακριά από την Αθήνα

Απίθανες γεύσεις σε απίθανα νησιά, λίγες ώρες μακριά από την Αθήνα

Το ελληνικό καλοκαίρι είναι η γαλαζομπράσινη θάλασσα, ο καυτός ήλιος, τα γραφικά νησιά και φυσικά τα ταβερνάκια δίπλα στο κύμα. Το απόλυτο color blocking στο τραπέζι με γεύσεις που θα απογειώσουν τους γευστικούς σου κάλυκες. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να είσαι JET και έφτασες!

Η αγαπημένη εποχή του χρόνου είναι για τους περισσότερους το καλοκαίρι. Ειδικά αν αυτό το ζούμε εκτός πόλης και μεταξύ θαλασσινών προορισμών, όπως είναι οι μαγικές Κυκλάδες.

Το ιδανικό σενάριο για τους περισσότερους είναι ένα island hopping, κατά το οποίο θα αφήνεις ένα λιμάνι για να πιάνεις ένα άλλο και αυτό με τον πιο γρήγορο και ασφαλή τρόπο που είναι βέβαια το SpeedRunner Jet. Αλλά για αυτό θα σου πω παρακάτω.

Για την ώρα θέλω να σου επιστήσω την προσοχή σε κάτι που δεν είναι άλλο από γευστικά καλούδια που θα βρεις στα λευκοντυμένα νησιά και που θα πρέπει να δοκιμάσεις, γιατί κάθε τόπος έχει τις ιδιαίτερες γεύσεις του.

Θα ξεκινήσω από τη Μήλο των αμέτρητων θαλασσών και της ποικιλίας σε παραλίες και τοπία που δεν θα βρεις αλλού. Το νησί των ζευγαριών έχει ξεχωρίσει διεθνώς και οι φωτογραφίες που θα βρεις είναι άλλοτε ονειρεμένες και άλλοτε θαρρείς από άλλο πλανήτη (βλέπε Σαρακήνικο). Όταν πας στη Μήλο λοιπόν πάρε μαζί σου στην παραλία μία λαδένια για πρωινό. Πρόκειται για κάτι που θυμίζει πίτσα και  φτιάχνεται με σπιτικό ζυμάρι, παρθένο ελαιόλαδο, τομάτα και κρεμμύδι. Μετά την τέλεια βουτιά στο Κλέφτικο, θα βρεθείς σίγουρα σε ένα ταβερνάκι. Εκεί, μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τα πιταράκια που στην ουσία είναι τα δικά τους τυροπιτάκια με μηλέικο τυρί. Για γλυκό μην χάσεις την μοναδική τους καρπουζίπιτα που θα βρεις και στην Ίο.

Και μιας και θυμηθήκαμε την εναλλακτική Ίο, εκεί όσοι πάνε την αγαπάνε και ξαναπάνε και δεν είναι τυχαίο. Το νησί αυτό τα έχει όλα: κυκλαδίτικο τοπίο, παραλίες και φυσικά διασκέδαση μέχρι το πρωί. Από γεύσεις μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις τα ονειρεμένα τσιμέτια, που είναι κολοκυθοανθοί γεμιστοί με ρύζι και μυρωδικά, οι οποίοι τρώγονται πολύ ευχάριστα και κρύοι.

Πηγαίνοντας στην σταρ της θαλασσινής μας βόλτας Σαντορίνη δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά. Ένα μοναδικής ομορφιάς νησί με φανατικούς επισκέπτες από όλον τον κόσμο και με εξαίσια τοπικά προϊόντα. Εννοείται θα δοκιμάσεις την μοναδική τους φάβα αλλά και τους τοματοκεφτέδες που δεν θα λείπουν από καμία παραγγελία σου.

Για κλείσιμο άφησα ένα νησί που έχει μπει στα must go πολλών Ελλήνων και ξένων τουριστών τα τελευταία χρόνια. Ο λόγος για τη μοναδική Φολέγανδρο. Πρόκειται για ένα μικρό διαμάντι που θα σου προσφέρει τα πάντα. Έχει την καστροπολιτεία στην πανέμορφη χώρα, παρθένες παραλίες, ένα μοναδικό ηλιοβασίλεμα και όλα αυτά χωρίς την ανάγκη αυτοκινήτου! Όσο για το φαγητό, δεν θα παραλείψεις να δοκιμάσεις τα ματσάτα, τα τοπικά, φρέσκα ζυμαρικά τους, που συνοδεύονται είτε με κόκκινη σάλτσα και τοπικό τυρί, είτε με κοτόπουλο κοκκινιστό.

Πείνασες; Σε ονειρεύτηκες σε ένα ταβερνάκι, με τα αλάτια ακόμα από τη θάλασσα, να τσουγκρίζεις με την παρέα αγναντεύοντας τις πενήντα αποχρώσεις του μπλε; Υπάρχει τρόπος και μάλιστα γρήγορος, με ασφάλεια που ακούει στο όνομα SEAJETS.

Ταξίδεψε με το SpeedRunner Jet, το ταχύτερο οχηματαγωγό ταχύπλοο στη γραμμή με χωρητικότητα 800 επιβατών και 130 οχημάτων! Πήγαινε σε όλους τους παραπάνω προορισμούς γρήγορα και με απόλυτη ασφάλεια.

Καθημερινά από Πειραιά στις 9:00 προς:

  • Μήλο σε 2.35’
  • Φολέγανδρο* σε 3.45’
  • Ίο** σε 4.10’
  • Σαντορίνη σε 4.50’

*Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη & Σάββατο σε 3.45/ Τρίτη, Παρασκευή & Κυριακή σε 6.05’

**Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή & Κυριακή

Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις:

  • www.seajets.com
  • 210 710 7 710
  • Στον ταξιδιωτικό σας πράκτορα

Η SEAJETS είναι η εταιρεία με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως,  εξυπηρετώντας συνολικά 50 λιμάνια και περισσότερες από 400 διασυνδέσεις από Πειραιά, Ραφήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Βόλο, Μαντούδι Ευβοίας και Λαύριο με τελικούς προορισμούς τις Κυκλάδες και το Αιγαίο. Για ένα ταξίδι με ασύγκριτη ταχύτητα, μοναδική άνεση και πολυτέλεια, που φτάνεις στα αγαπημένα σου νησιά πιο γρήγορα από ποτέ.

Sports in

Φοβερό comeback και πρόκριση στους τελικούς της Δύσης για τους Μάβερικς (117-116)

Οι Ντάλας Μάβερικς με φοβερό comeback νίκησαν με σκορ 117-116 σε ματς θρίλερ τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, πήραν τη σειρά με 4-2 και προκρίθηκαν στους τελικούς της Δύσης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024