Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ενα... αστυνομικό «ναυάγιο» και μια παρ-άλογη γκάφα

Ενα… αστυνομικό «ναυάγιο» και μια παρ-άλογη γκάφα

Το ναυάγιο της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας και το «άδειασμα» για τους έφιππους αστυνομικούς

Δύο στα δύο για τον νέο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νότη Μηταράκη. Από τη μια κλήθηκε αυτός να φορτωθεί τον «μουντζούρη» της κατάργησης της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας κι από την άλλη είχαμε την γκάφα με την έφιππη Αστυνομία.

Και το μεν πρώτο θέμα αποτελεί αποτυχία της κυβέρνησης της ΝΔ συνολικά, το δεύτερο, όμως, είναι ένα λάθος που δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έγινε.

Εδώ και μερικές ημέρες, μετά και το θάνατο ενός αλόγου στην Κέρκυρα, έχει ξεκινήσει μια συζήτηση για το αν πρέπει να καταργηθεί αυτό το αίσχος.

Με ιπποειδή να χρησιμοποιούνται με τόσο άθλιο τρόπο προκειμένου κάποιοι να βγάζουν λεφτά στο όνομα μιας… παράδοσης και κάποιων που αρέσκονται τουριστών να τους κουβαλούν πάνω σε άμαξες.

Είτε στην Κέρκυρα, είτε με γαϊδουράκια στη Σαντορίνη είτε οπουδήποτε αλλού πρόκειται για κακοποίηση ζώων και όποιος δεν το καταλαβαίνει είναι ανόητος.

Κι έρχεται το υπουργείο να ανακοινώσει ότι θα φτιάξει έφιππη αστυνομία για… τουριστικούς λόγους. Για να κάνουν βόλτες στους δρόμους του κέντρου και στις παρελάσεις.

Όχι μόνο κακό τάιμινγκ αλλά και παντελής έλλειψη ενσυναίσθησης. Διότι μη φανταστείτε ότι θα είχαμε έφιππη Αστυνομία και θα προσέχαμε τα άλογα σα να ήταν άνθρωποι.

Μπορεί στη Βρετανία να τα ταϊζουν… χαβιάρι (που λέει ο λόγος), να είναι υπερπολύτιμα και σε καμιά περίπτωση να μην βασανίζονται, αλλά εδώ στην Ελλάδα είναι σίγουρη η κατάληξή τους.

Όμως, ας συνδυάσουμε και τις δύο ειδήσεις. Την ίδια στιγμή που καταργείται η Πανεπιστημιακή Αστυνομία και περισσότεροι από 1.000 άτομα ενσωματώνονται στην ΕΛΑΣ, ανακοινώνεται και η έφιππη Αστυνομία;

Από τη μια το «ναυάγιο» ενός οράματος για «τάξη και ασφάλεια» στα Πανεπιστήμια κι από την άλλη… χ@@@ε η φοράδα στ’ αλώνι.

Ορθώς ο πρωθυπουργός μπλόκαρε το σχέδιο του κ. Μηταράκη για την έφιππη Αστυνομία.

Τι του έλειπε του ψωριάρη. Αλογο με μαργαριτάρι.

Το πρόβλημα της δημόσιας ασφάλειας και ειδικά της αποκατάστασης της τάξης μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους δε λύνεται με σκληρά, συντηρητικά, νεοφιλελεύθερα οράματα.

Ούτε βεβαίως με τουριστικές ατραξιόν με άλογα και έφιππους αστυνομικούς.

Δεν λύνεται με την ίδρυση αστυνομικών υπηρεσιών μόνο για τα ΑΕΙ, μια παγκόσμια «πατέντα» που ανακάλυψαν κάποιοι στην Ελλάδα.

Από το 2021 λέγαμε ότι η Πανεπιστημιακή Αστυνομία θα αποτύχει, θα απαξιωθεί και τελικά θα… βάλει λουκέτο.

Οπερ κι εγένετο εδώ και πολλούς μήνες, αλλά η «καυτή πατάτα» της αποδοχής του «ναυαγίου» έπεσε στον κ. Μηταράκη.

Και τώρα; Τώρα ξαναγυρνάμε στα ίδια; Στους φοβισμένους πρυτάνεις που πρέπει να πάρουν αποφάσεις για το πότε θα κάνει «ντου» η Αστυνομία;

Δεν θα μιλήσουμε για σεκιούριτι; Για τουρνικιέ και για κάρτες εισόδου που θα έχουν μόνο όσοι συνδέονται με το Πανεπιστήμιο;

Ή μήπως πρέπει να μιλήσουμε για 1000 και πλέον προσλήψεις στην ΟΠΠΙ που τελικά μεταφέρονται στην Αστυνομία; Είχε ανάγκη η ΕΛΑΣ από νέες προσλήψεις και δεν είχε π.χ. η Υγεία ή η Παιδεία;

Οσο για την έφιππη Αστυνομία του κ. Μηταράκη; Μου θύμισε ένα τρομερό στιχάκι του σπουδαίου Ακη Πάνου:

«Μολόγα τα μολόγα τα
Τα φράγκα μοιρολόγα τα
Τι γίνανε μολόγα τα
Χορτάρι για τ’ αλόγατα.»

Sports in

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς για τη φάση των «64» του τουρνουά της Μαδρίτης. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024